עלילת הדם נמשכת

מטרניך

New member
'פעם ראשונה שאני שומע על

ג'ונתן קוק'. אתה בטוח שזאת פעם ראשונה? אחד העיתונאים המסורים ביותר לעניין שלכם? חבר לדרך? COMRADE IN ARMS? מי שממלא בשקריו עמודים שלמים בגרדיאן? המשקפיים שוב התכסו באד והיקשו על הראייה? היו בעיות שמיעה? אבל זאת בוודאי לא הפעם הראשונה שהוא שמע עליך. בוא נעשה תוכנית כבקשתך: אתה תבקש ואני אביא את השמועה 'מפי הסוס'. עשינו עיסקה?

מטרניך

New member
הינה ככה הוא מציג אותך במסגרת

דיווח על שיחתכם הידידותית: a "refusenik", one of several hundred men who have been jailed for refusing to serve in the army in the occupied territories. מבלי להיות נוכח בשיחה אני מתאר לעצמי שאת הפרטים הביוגרפיים האלה הוא יודע ממך. דברים דומים סיפרת על עצמך בפרסומים אחרים בחו"ל. אז אולי תספר גם לנו? מי? איפה? מתי? ולמה? אנחנו מתים מסקרנות.

yeshgvul

New member
הו, גאון הדור

מצטט לי מידע על מאות שישבו בכלא, אבל יודע בדיוק מי דיבר עם מי... מדהים. אולי חשבת שרבים מאותם מאות יכלו לדבר עמו ? הרי באתר שלנו תוכל למצוא ראיונות עם כמה וכמה מהם. או שכולם בעצם בן אדם אחד....

מטרניך

New member
אתה מעוניין לקבל את הלינק? עם כל

המסקנות עבורך, כולל גילוי זהותך? רק תגיד כן והלינק מופיע פה.

yeshgvul

New member
כן, ואולי אדע סוף סוף מיהו אותו קוק

ומהם ה"פרסומים שלי בחו"ל" , ומתי הוטבעה הצוללת דקר ע"י אנשי המאדים.

מטרניך

New member
בבקשה. הינה שיחתו של קוק איתך

בדו"ח על עצרת הזיכרון לדיר יאסין באפריל השנה כפי שפורסמה ב'אל אהראם': "They have no idea or interest in what we are doing here," said Ofer Neiman, a "refusenik", one of several hundred men who have been jailed for refusing to serve in the army in the occupied territories. "We might as well be from Mars." והינה דוגמא לפירסום שלך בחו"ל (כאן באתר אמנסטי בנורווגיה) ב-29.5.200 שבו אתה מספר מה עשית בצבא ולמה הפסקת לשרת, וכן הגיגיך על צבא וחברה בישראל: En hær med en stat Reservist Ofer Neiman i etterretningsenheten til det israelske flyvåpenet bestemte seg for å si stopp etter at F16-fly bombet fengselet i Nablus i september i fjor. Ni voktere mistet livet: - Militæret gjennomsyrer det israelske samfunnet. Vi er ikke en stat med en hær, vi er en hær med en stat uten et sivilt samfunn למי שלא יודע נורווגית: אתה מספר פה על שרותך במודיעין חיל האוויר ושהחלטת להפסיק לשרת לאחר שמטוס אף 16 של חיל האוויר הפציץ כלא בשכם בספטמבר 2001 (טעות: ההפצצה היתה ב-26.8) הפצצה שבה נהרגו 9 סוהרים. ציטוט ממך: 'הצבא שולט בחברה הישראלית. אין לנו מדינה עם צבא, אלא צבא עם מדינה ללא חברה אזרחית'.

yeshgvul

New member
כבר עניתי לזה למטה

עכשיו אני מקווה שתפסיק להטריד.

מטרניך

New member
אני יכול לתת לך את הלינק גם לגבי

פרסומיך בחו"ל - רק תגיד והלינק מפיע פה. כולל המסקנות עבורך.

yeshgvul

New member
אוקיי , קושקוש

הבנתי למה אתה מתכוון. אתה כמובן מניח כשכתב שואל אותך שאלה על רגל אחת, הוא מציג את עצמו חוץ מלומר שהוא כתב. אז זה מר קוק ? נעים מאוד. אני מבין שמכתב למערכת הוא דבר פסול בעיניך, ודי לחכימא אני מקווה שבזה אתה סותם את הגולל על תיאוריות הקונספירציה שלך.

yeshgvul

New member
למה לא מצאתי כאן את הניתוח שלך

על פיגוע התאבדות של שתי מתאבדות שפוצצו עצמן בקונצרט רוק? מה, זה בסדר? אני רק חושב על הצואה שהיית מיידה כאן בתגובה למעשה כזה באזורנו. מעניין ששם אתה יודע להזכיר שבמקביל למעשים האלה יש כיבוש והפרות זכויות אדם קשות מצד הממשלה. לגבי מה שקורה שם, הרי תביא את דוחות אמנסטי ו HRW כאורים ותומים. שמא יתכן שבמקביל לפיגועים באזורנו מתרחשות גם עוולות יומיומיות קשות מצד שלטון הכיבוש?

מטרניך

New member
ומי שמלחך את פינכת הטרור הפלסטיני

יקבל בפרצופו את זה (ועוד הרבה דברים אחרים).

מטרניך

New member
הדו"ח של צה"ל (המערכה בג'נין)

בתגובה לדו"ח אמנסטי מראשית נובמבר 2002. כל הדו"חות הנמצאים פה בדיון (HRW, כתבת ה-TIME, דו"ח האו"ם ואחרים) התפרסמו קודם לכן. בדו"ח של צה"ל יש התייחסות מפורטת לכל הטענות המהותיות שמועלות בדו"חות השונים ושחוזרות על עצמן. בדרך הטבע דו"חות של אירגונים כמו אמנסטי ו-HRW מתרכזים בקורבנות ה'אזרחיים'. יושבים שם אנשים המנותקים מהקונפליקט הממשי בשטח ואין להם הבנה שלו, גם אם יש להם רצון טוב - וזה לא תמיד המצב. הם חושבים שאם מישהו מוגדר כ'אזרח' אז הוא גם 'אזרח' במובן של אחד שאין לו קשר ללחימה כמקובל לחשוב באירופה ובארה"ב. אבל אנחנו, שחיים פה ומכירים את אופן הלחימה של בני דודינו, יודעים שהמחבלים והרוצחים שלהם מרגישים הכי טוב ב'ציוויל', כמו אותו 'אזרח' שרצח את נוסעי קו 14 ולבש קפוטה ומגבעת חרדית. מי שרוצה לרצוח ולהתאבד לא מתעסק הרבה עם גינונים של חוקים ומוסר מלחמה. מה עוד שאמנסטי איבד את רוב האמינות שלו בכל הנוגע למזה"ת שבו הוא מקבל באופן בסיסי את נקודת ההשקפה הערבית והפלסטינית. זה מתבטא הן בפרסומים של המרכז שלהם בלונדון והן בפרסומים של החטיבות הלאומיות שלהם. וגם HRW לא נקי מכך והולך בעקבות אמנסטי בהרבה דברים (ההתייחסות לאזרחים היא רק דוגמא).

למעלה