עלילות סבתא 2

leeloo

New member
עלילות סבתא 2 ../images/Emo29.gif

שלושת רבע מהבסיס יהיה מחר בהתנדבות בבית אבות. חשבתי ללכת אבל יש לי (לשמחתי) הרבה עבודה טכנית.. מילא.. קצת מפחיד אותי הזקנה.. בייחוד כשאני מסתכלת על סבתא שלי, שלמרות שהיא יוצאת הרבה, היא כל הזמן מתלוננת על כאבים.. ושבוע שעבר היא עשתה את הלא יאומן. סבתא שלי גרמה לי לבכות. חשבתי שאני אדישה כלפיה, אבל היא אמרה משהו שפגע בי מאוד.. היא המשיכה עם כל עניין "המורעלות" ע"י אמא שלי.. ואז היא אמרה - "עכשיו אבא שלך לא מדבר איתי. לא יודעת מה אמרת לו.." ואני, בהלם מוחלט - "מה? את חושבת שבגללי הוא לא מדבר איתך?!" "לא יודעת, כן, ככה נראה לי" לא האמנתי שהיא באמת האשימה אותי בזה. אמרתי לה - "אולי, קורה פעם, לעיתים רחוקות, שגם את טועה? יכול להיות שהבן שלך לא מדבר איתך בגלל משהו שאמרת לא? לא יכול להיות?!" כל-כך הרגיזה אותי. היא התקשרה הביתה כדי לדבר עם אמא ולשאול אותה אם היא מתייחסת אליה לא יפה, כפי שאני טוענת. אבא ענה לה. אמרתי לה שתשאל אותו למה הוא לא מדבר איתה. היא לא הסכימה. היא יודעת בפנים שהיא טועה, פשוט לא מוכנה להודות בזה.. כמה צעקנו אחת על השנייה. האטימות שלה. האטימות. אני פשוט לא מצליחה להעביר לה כלום. אם היא חושבת משהו, זה מה שיהיה. נקודה. אבא אמר לי לצאת מהבית. לחזור למחרת הביתה. הלכתי לחדר ופשוט בכיתי. לא יודעת למה. אולי בגלל שהיא פגעה בי, אולי בגלל שכואב לי להיות ככה עם סבתא, אולי בגלל שחשתי שאני עומדת לאבד את המקום שכל-כך טוב לי מהרבה בחינות.. אחרי שנרגעתי הלכתי לדבר איתה. הפעם בצורה רגועה. היא אמרה שהיא חשבה שאם אני אעבור לגור אצלה היא תוכל לפצות על כל השנים שלא היינו ממש קרובות, אבל קורה בדיוק ההפך. גם אני חשבתי ככה. אבל מה לעשות שהיא מתייחסת אליי כפי שהיא מתייחסת? הרגשתי רע לידה. מאולצת. צבועה. אם יש משהו שאני באמת באמת שונאת זה להתנהג בצורה שאינה תואמת את ההרגשה או המחשבה שלי.. פשוט שיחקתי לידה כאילו אין לי כעסים, כאילו היא לא פגעה בי, כאילו היא צודקת ואני טועה. הרגשתי רע. אני לעולם לא מתנהגת בצביעות עם אנשים, אבל הבנתי שאיתה לפעמים צריך "לשחק" קצת.. אין לי ברירה. אם אני רוצה להישאר אצלה בבית, אני חייבת לדבר איתה בנעימות ולהנהנן בראש לחיוב. רק בשביל להסתדר איתה, שאבא שלי לא ידאג, שהיא לא תתעצבן יותר מידי, שאני לא אבכה שוב.. אז אחרי השיחה ההיא, המשכנו ב-"היי וביי". היא שואלת אותי לשלומי, אני אומרת לה שאני גמורה, רק כדי להימנע מהצורך לדבר איתה, כי אני פשוט מרגישה רע כל פעם שאני צריכה להגיד לה שלום... כואב שהגעתי למצב כזה. אפשר להגיד "ברוכה הבאה לחיים האמיתיים". פשוט לא חשבתי שדרך סבתא אכיר אותם.. לא חשבתי שדרך היחסים עם סבתא אלמד איך להתמודד עם טיפוסים שכאלה.. לעזאזל היא אמורה להיות סבתא, לא בן אדם שאני צריכה "להסתדר" איתו..

De-Panther

New member
לילו והסבתא../images/Emo4.gif מה לעשות יש אנשים...

כאלה בעולם שלנו אין לי מושג מה להגיב להודעה הזו אבל כשאני רואה הודעה כזו בודדה זה כואב לי אז הנה אני מגיב
אולי את רק צריכה להוציא את כל הכעסים שלך על סבתא שלך ובגלל זה כתבת את ההודעה ובכל זאת אני חושב שאם את ככה מגיעה ליחסים עם הסבתא אז כדאי שתחזרי לבית שלך אין ברירה אם את לא מסתדרת איתה תעזבי את זה הכאב ראש שלך ממש לא שווה את זה את סתם נפגעת ככה

ב6/5 זה קורה. אני נרשמתי. ואת/ה?

nutmeg

New member
לילו...

נסי את זה: נסי לחשוב שבכלל לא מדובר על "מי צודק", "מי רשע", "מי מתנהג לא בהגינות" או "מי משקר וממציא דברים". נסי לשחרר את עצמך מהפרספקטיבה הזו ולנסות להיות בבית סבתך כ-observer. מישהו שבא להתבונן על כמה נפלאות דרכיו של אדם. בפליאה, ללא שיפוט, וכאילו היא מדברת על מישהו אחר - כי בינינו, היא אכן מדברת על מישהו אחר. היא הרי לא תופסת אותך כמי שאת אלא כייצוג וכפרשנות שיש לה במוחה הזקן, התככן, הרשע והפרנואידי. אל תנסי לשנות לה את הייצוגים ולהתווכח עמם - חבל על האנרגיה. הרי לא מדובר עליך. לא באמת. נתקי את המעורבות האישית שלך, נסי להבין שלא מדובר בליאת כפי שאת מכירה אותה ורוצה שיכירו אותה אלא בליאת אחרת שחיה בראש של סבתא. אני חושבת שתופתעי אם תצליחי להכנס לזוית הזו. יהיה מעניין! אני מבטיחה!

dana2909

New member
לשנות גישה

נראה לי שסבתא שלך חיה בתוך מן סרט משלה. היא לא ממש מקשיבה למי שמסביבה, ולא ממש מסוגלת להפתח ולקלוט מה שאת או כל אחד אחר אומר לה. אני חושבת שאת כל הצד הנחמד מיצית. היא לא תשתנה, היא לא תקלוט, היא לא תבין. היא פשוט לא רוצה, היא רגילה לחשוב בצורה כזו, ובצורה כזו היא הקורבן והמסכנה וממש לא בא לה לצאת מזה. כמו שזה נראה לי, אם את רוצה להשאר שם את צריכה לשנות גישה. את פשוט צריכה להפסיק להיות כל כך נחמדה! להתחיל לחשוב במוד של את שם כי נוח לך. כי זה קרוב, תנצלי את זה! כמה שזה נשמע מגעיל, פשוט לנצל את זה שזה הבית הזמני שלך לשנה שנתיים הקרובות שלך וזהו. הגיע הזמן להיות קצת אנוכית.

ליאתי, בא לי לספר לך משהו...

יש לי רק סבתא אחת, והיא מצד אבא. ההורים של אמא נפטרו לפני הולדתי, וכך גם אבא של אבא. סבתא שלי כבר מתקרבת בצעדי ענק לגיל 90, וכפי שאפשר לשער, הגוף וגם המוח כבר לא עובדים משהו. ובכל זאת, זו סבתא. זו שמחלקת ממתקים, זו שתמיד שמחה לראות אותנו (אף על פי שזה קורה לעיתים רחוקות, שכן הנ"ל חיפאית) וזו שאני- ושאר הנכדים, תופסים כנשמה טובה. זו שחיה על מנת לשמח אותנו. ולכן לפעמים, כאשר אני שומעת את אבא שלי ואחותו מדברים עליה בביקורת, או מיחסים למעשים שלה כיום משמעות שלדעתי לא קיימת בהם ('היא עושה לי דווקא' 'היא אוהבת אותו יותר') אני מצטמררת ומתרגזת. אולם עם התבגרותי, הבנתי שבסבתא שלי חל שינוי בשנים האחרונות, וזו שאני רואה וזוכרת, אינה זו שאבא שלי ואחותו זוכרים שנות התבגרותם ובגרותם. ומה אני רוצה להגיד לך בעצם? אלף, לעולם אל תגידי לעולם. תמיד ייתכן שהיחסים עם סבתא יישתנו במרוצת השנים. ובית, אני בטוחה שאבא שלי מרגיש החמצה כלשהי על זמנים של מרירות בינו לבין אמא שלו. קרוב לוודאי, שהביקורת הנוקשה שמגיעה לאוזניי מקורה אינו אלא בחיכוכים טבעיים בין בני משפחה. זה לא מסתדר עם אבא, זה לא מסתדר עם האחות הקטנה, ולזה יש חיכוכים עם הדוד. ייתכן שלהסתדר עם סבתא שלך זו באמת משימה קשה במיוחד. אולם הצלחתה תלוייה רק בך. הלוואי והייתי יכולה להגיד לך האם הדרך היא לנסות ולהתקרב, או דווקא שהמרחק יעשה לך טוב. את זה תצטרכי להחליט בעצמך. אבל אני מקווה שתעשי את מירב המאמצים על מנת שאת, וטפו טפו טפו גם ילדייך בבו מן הימים, לא יחושו החמצה.

למעלה