עליית מחירי הלחם...

kundason2003

New member
עליית מחירי הלחם...

עם כל הקפיטליזם, ויש קפיטליזם, זו בושה. פשוט בושה וחרפה. סדר העדיפויות של המדינה פשוט נורא ואיום. יושבים בהתנחלויות ומעלים את מחירי הלחם. דמט, הלחם! אני יודע שלהגיד שיש אנשים שפשוט מתים מרעב זה לא נכון, ולכן אני לא אומר את זה. אבל להעלות את מחירי הלחם, שזה מוצר יסוד, פשוט בושה... אני לא חושב ששינוי צריכה לרעום. זה לא המצע שלה, וזה לא פוגע במעמד הביניים. אבל שינוי צריכה לפעול כדי לשנות את סדר העדיפויות. לא יתכן שהממשלה תיתן כסף לתלמידי ישיבות, שלא משרתים את המדינה בשום צורה, אבל תעלה את מחירי הלחם. פשוט סדר עדיפויות דפוק.

yarin hazon

New member
מה שהכי מעצבן....

שפוגעים בדבר כל כך בסיסי ומשמעותי לחלק גדול באוכלוסיה הישראלית. במילא מקצצים להם בכל כך דברים אז שלפחות לא יגרמו להם להגיע למצב של רעב, כי כל כמה אגורות שמעלים זה משמעותי להם.

kundason2003

New member
בוא לא נגזים.

זה שהעלו את מחירי החלות ב27% (חצי שקל) לא משנה להם כלום, כי זה הבדל של שני שקלים בחודש. העיקרון מפריע לי יותר.

דור. דבר אחד אצלך גורם לי לתהות...

גם בהודעתך זו, ובכלל, לא פעם שמעתי אותך אומר כי "השכבות החלשות לא מהוות חלק מהמצע של שינוי. מה שמעניין את שינוי זה מעמד הביניים ולכן שינוי לא אחראית ולא צריכה להיות אחראית לעוול שנגרם או לא נגרם לאותן השכבות", ובעצם, שיתפגרו כולם. נכון. באמת מעמד הביניים הוא היחידי שמוזכר במצע המפלגה, אבל אני חושב שכולכם תסכימו איתי שהמצע חובר גם כדי לאפיין ולהגדיר את המפלגה, אך בעיקר כתעמולה לקראת הבחירות. ברגע שלמפלגה יש 15 ח"כים, מתוכם חמישה שרים וסגן ראש הממשלה, היא לא יכולה לעצום עיניים, ולהגיד- אנחנו לא מתעסקים בשכבות החלשות, יש מפלגות אחרות שמתעסקות בזה. אנחנו "לא מלכלכים את הידיים"- אסור שדבר כזה יקרה. ברגע שמפלגה נמצאת בקואליציה, ונמצאת שם ח-ז-ק, היא חייבת לדאוג לכוווווולם. ולצאת מגבולות המצע שלה. כי בשביל האנשים היא נמצאת שם, ולא בשביל להחזיק בכיסא ולחמם אותו.

kundason2003

New member
נכון. בגלל זה טענתי שעל שינוי לשנות

את סדר העדיפויות של הממשלה.

אמממ....

לא נראה לי שזה קשור... התכוונתי לזה שאתה אמרת ששינוי לא צריכה לטפל בבעיות של המגזר החלש במדינה. כי היא לא חרטה זאת על דגלה. לא אמרת שזה לא נכון מה שהיא עושה. הצדקת בזה את כביכול חוסר הפעולה שלה במישור הזה.

סלוניק

New member
לדאוג לכווווולם?

אני לא מבין, מפלגה נבחרת על ידי ציבור מסויים בשביל למשוך לכיוון הספציפי שלה. אז נכון, שהמטרה הכללית היא לדאוג לרווחת המדינה, אבל הכוונה היא שהתרומה תיעשה ברוח המפלגה (שכן רוח אידיאולוגית היא לפי התפיסה לטובת כולם, בסופו של דבר). הרעיון בחלוקה למפלגות הוא שכל מפלגה תמשוך לכיוון שלה בצורה בה תמצא פשרה בהתאם להחלטת העם, לא בכך שמפלגה תנסה לתרום לכיוונים אחרים ותצא מגבולות המצע שלה. זה לא רק שלא הגיוני, אלא גם לא הוגן (מר איקס הצביע למפלגה בשביל שתפעל לפי קו מנחה מסויים, ואחרי שהיא קיבלה את הקול שלו היא חורגת מגבולות המצע שלה?). בצורה פשוטה יותר, זה כמו לומר שמפלגת ימין לא צריכה לנקוט בצעדים שמאליים בכדי להקל על ציבור בוחרי השמאל במדינה, ולהפך.

נכון

אתה צודק שמפלגה באמת נבחרת כדי לפעול למען האינטרסים שלה וברוח המצע שלה. זה 100%. אבל אם נתייחס ספציפית למקרה הנתון, אנחנו מדברים על מפלגה מאוד גדולה, שמהווה חלק נכבד בקואליציה. ולכן, אי אפשר להגיד- זה לא מעניין אותי מה קורה עם שאר האנשים, אצלי כתוב במצע "מעמד הביניים" וכל מי שחורג מהגדרה שנויה במחלוקת זו- לא נחשב, ובעצם, לא קיים בשבילי. החתירה למילוי רצונות המפלגה כפי שהם מבוטאים במצעה, ורצונות בוחריה צריכה לבוא בד בבד עם מילוי התפקיד הגדול, אשר מסתיר בחובו גם מחויבות כלפי אוכלוסיה אחרת. באה לי עכשיו דוגמא נורא נחמדה וקצת קיצונית....- נניח ומפלגת זכויות הגבר ונהגי המוניות הייתה מקבלת 15 מנדטים... אתה לא היית מצפה ממנה שתעסוק אך ורק בתיקצוב תחנות מוניות ובפתיחת גופים שיתמקדו בזכויות הגבר במשפחה... נכון? היית מצפה שתעשה גם את זה, אבל גם יפעלו בכיוונים אחרים, במיוחד לאור הכוח הרב שיש לה בממשלה.

סלוניק

New member
לא נכון.

אתה לא יכול לטעון שנהיגה על פי תפיסה כלכלית, כמו קפיטליזם לדוגמא, הינה "התעלמות" משכבות בחברה, שהרי ברוח אידיאולוגית טמונה האמונה לפיה הדרך מובילה לשיפורה של כלל החברה. ולכן שטותי יהיה לטעון שהקפיטליזם או הסוציאליזם מעוניינים בקידום אינטרסים של X, Y, Z, ולא בקידום האינטרסים של החברה כולה. הדוגמא שנתת אינה רלוונטית לחלוטין. יש הבדל נחרץ בין לפעול למען עקרונות אשר אינם מופיעים במצע לבין עקרונות אשר מנוגדים למצע. אני לא יודע מה המצע המדיני שלהם, אבל אם יש להם כזה הייתי מצפה שיפעלו עבורו. האם אתה מצפה משינוי שתפעל בנושא שאין לה עמדה ברורה לגביו? אבל אם הם ייאלצו להצביע בסוגייה כמו העברת תקציבים לכבישים לנסיעה בתחבורה ציבורית, אני כן מצפה מהם להצביע ברוח העקרונות עבורם נבחרו, ולא להצביע הפוך "בכדי להיות מפלגה שתייצג את כווווולם, גם נהגי המכוניות הפרטיות". ולסיום, בניגוד לתפיסה שרווחה כאן, נושא הלחם אינו דיון בין קפיטליזם לסוציאליזם. הנושא של מחירי מצרכי יסוד הוא קונצנזוס, והסיבה היחידה להעלאה של הלחם דווקא נעוצה בעליית מחירי הקמח בכל העולם. אם הויכוח היה על סובסידיה בשוק הלחם אז זה היה אחרת לגמריי, וזה, אגב, נתון להחלטת משרד האוצר ולא משרד התעשייה.

לא הבנת אותי

ראשית, אני לאו דווקא מדבר על מהלכים כלכליים שבהם נקטה שינוי במשך תקופת כהונתה בממשלה. אני מדבר באופן כללי, ואני בטוח שדור, מי שפניתי אליו מלכתחילה, יודע לאילו מקרים ספציפיים אני התכוונתי. שנית, אני חושב שדווקא הדוגמא שהבאתי מדוייקת להפליא. אני לא יודע מאיפה הסקת על כך שאני מדבר על לפעול כנגד המצע של המפלגה, אלא דיברתי על פעילות ברוח המצע ובמקביל אליו. ונכון, כפי שכבר הזכרת פה כמה וכמה פעמים, המפלגה צריכה לדעת לתמרן ולרצות את כוווולם. לפחות את המספר המקסימלי של האנשים בחברה. אני חושב שאני כבר חוזר על עצמי, אבל כנראה עוד לא כולם הבינוי את מה שאני מנסה להעביר- ברגע שאתה נמצא בשלטון. יש עלייך אחריות לדאוג לשלומם של כולם. ואם אתה לא מזוייף כמו הרבה מפחגות שיש לנו בשלטון, אתה תדאג גם לאנשים שלא יצביעו עבורך בבחירות הבאות. הגעת לשלטון כדי "לשנות את פני החברה הישראלית" ולא כדי רק להגיד את הדברים האלה עם שלט של "שר" על השולחן לפנייך.

סלוניק

New member
וכל הכבוד לשר...

אהוד אולמרט הוכיח את עצמו במהלך הקדנציה כאדם הכי פחות מתאים לתפקיד שר (מעט אחרי שהוכיח את עצמו כאדם הכי פחות מתאים לתפקיד ראש העיר של הבירה). הבנאדם פשוט מנהיג החלטות מטופשות ומושחתות בכל הזדמנות שנותנים לו לפתוח את הפה! רק לאחרונה זכינו למבול החלטות מחוכמות שלו, כמו ביטול סימון המחיר על מוצרים (דבר שבזכותו המחירים יעלו לשמיים...). אלוהים, אפילו מרכז הליכוד בחר את ענבל גבריאלי לפניו (די הרבה לפניו אפילו).

kundason2003

New member
באופן כללי על ביבי ועל הכלכלה

אישית, אני לא סומך על ביבי יותר מדי. בנאדם שנפל בגלל שלא קיים הבטחות לאנשים שהעלו אותו לשלטון אי אפשר לסמוך עליו. עם זאת, אני מסכים עם דרכו הכלכלית. הסוציאליזם בארץ הפך להיות מוגזם ואבסורדי. כשאומרים לנו שיש 10% אבטלה, לא מכניסים בכך את החרדים. וכשאנחנו חושבים אבטלה במונחים של כלכלה ושל סוציאליזם, אנחנו ישר חושבים על דמי האבטלה. למעשה, אנחנו נמצאים במצב של 17% אבטלה. 17! וכל ה17% האלה, שזה כמעט חמישית, מקבלים הרבה יותר מהמדינה מאשר מה שהם נותנים ו\או יתנו. לחלק, ולחלק הגדול, מגיע. יש הרבה אנשים שבאמת לא מוצאים עבודה ומחפשים ומוכנים לעבוד. כמו לדוגמא, תפוזינה שהיתה פה לפני כשבועיים שלושה. אבל ישנו חלק גדול מדי שמקבל דמי אבטלה אך לא מוכן לעבוד. בעיני, ובעיני ביבי, זה בלתי נסבל. הבעיה היחידה עם ביבי מבחינת הכלכלה, לדעתי, היא שהוא מבצע את הרפורמות שלו מהר מדי וכואב מדי. הצעדים הינם נכונים (הורדת מחירי מכשירי החשמל אולי נראית מנותקת מהמציאות, אבל צעד זה תורם לצמיחה) אך החתיכה גדולה מדי, ולא מצטיירת טוב. כבר אמרתי, ואמשיך להגיד, שאין אנשים רעבים ללחם. עוד לא מתו פה ברעב. כשימותו ברעב אנשים, יהיה מרי אזרחי. אחריו, אם תהיה מדינה, נוכן להגיד שהתקדמנו. מה שאבסורדי הוא שאותם אנשים שלהם מעלים את מחירי הלחם, ועכשיו מתלוננים, ביום הבחירות שוב ישימו "מחל". איכשו, הימין כבר יצליח להפיל את זה על שינוי הקפיטליסטית או איכשו על השמאל. אבל אותם האנשים, שככל שפוגעים בהם יותר האמונה שלהם בליכוד מתחזקת יותר, ישמו מחל בקלפי בדיוק כמו שעשו כל חייהם.

כל מה שאמרת

נכון וניתן להסביר ע"י הסתכלות פסיכולוגית על אותו רובד אוכלוסיה. אלה אנשים שכבר דור שני או שלישי חיים מקיצבאות מהמדינה. והם התרגלו לזה. זה המצב היחידי שאותו הם מכירים וזה לא נראה להם חריג. מה גם שאם הם ימצאו עבודה, הם יקבלו משכורת פחותה בהרבה יותר מהקיצבה שהם מקבלים. וזה מצב חולני. לחלוטין. מצב כזה הוא אחד הגורמים הישירים למצב הכלכלי הנורא בו אנחנו נמצאים. צריך לעשות מה שאפשר כדי להוציא את אוכלי החינם (ואני לא מתכוון רק לחרדים) החוצה מהבית למעגל העבודה (ותסלחו, אבל יש עבודה. מי שמחפש- מוצא. ואם האגו הישראלי לא מאפשר לאותו אדם לנקות רחובות, או לעבוד בבניה ובפרדסים- אז חבל.) ואגב, אותו דבר לגבי לשים "מחל" בקלפי- "אבא שלי שם מחל בקלפי, כשהצבעתי פעם ראשונה שמתי מחל בקלפי, כל החיים שלי שמתי מחל בקלפי- אז למה שאני לא אשים גם הפעם? זו אותה מפלגה ימנית, מזרחית, ה"אחים שלי", האופוזיציה לאשכנזים העשירים המתנשאים, אז מה קרה? למה אכפת לי מי עומד בראש המפלגה? העיקר שאני אנצח ובכנסת יהיו יותר אנשים "שלי""- תסלחו לי על הסנסציוניות, אבל ככה חושב רוב העם. ובעיקר ככה חושבים המובטלים שגרים בעיירות הפיתוח ובפריפריות. אני יודע שיהיו עכשיו לא מעט אנשים שיתקוממו ויגידו שאני גזען, ובלה בלה בלה בלה..... אבל תסלחו לי, תסתכלו על המצב תכלס. ככה זה. נ.ב. אני לא אומר שכל מצביעי הליכוד הם כאלה. אבל בהחלט הרוב. ה"עמך".

kundason2003

New member
מסכים ב100%.

לצערי, זה לא רק אנשים מעיירות הפיתוח (גזענות או לא, תסתכלו באחוזים) אלא אפילו מישהי שאני מכיר, שהייתי איתה בקשר יומיומי, חכמה ומשכילה ביותר, ששכנעתי אותה להצביע שינוי לפני שנה, בסוף שמה מחל בקלפי. אמרה לי את זה בבושה, אבל שמה מחל. לפני ששינוי נכנסה לממשלה, והיה נראה כאילו לא תכנס, היא אמרה לי שחבל לה ששינוי לא נכנסה. מסכנה, איך ירדתי עליה. שהיא הצביעה מחל כמו שליש מהמצביעים, למרות שהיה חשוב לה יותר ששינוי תכנס לממשלה. לצערי, זה המצב.

למעלה