עלייה/הגירה

Helio

New member
מהגרים לידיעתך קורעים את התחת ומשעבדים

את עצמם למשכנתאות לכל החיים כדי שהקבלן אח"כ יוכל לקנות את המרצדס שלו. איפה אתה רואה בזה "בית תמחוי" ולמה זה מפריע לך?

אתה יכול בניירות להגדיר את מה שאתה רוצה ולהמציא מילים שאתה רוצה. אבל עובדה שישראל זאת מדינה של מהגרים (ובזה לא צריך הגדרה כזאת).
הנו ההסבר למה אני חושב ככה:
נכון שלהבדיל מקנדה למשל כאילו לישראל "חוזרים הביתה" ולא "מהגרים אל תוכה", אבל בדומה לקנדה אתה (אני, כל אחד אחר) - בחור יפה מבירובידז'ן או קייב - לא נכנס לחלל ריק לגמרי, אלא למקום שכבר היה מיושב. תוסיף לזה הבדלי מנטליות ושפה, יחסי זילזול של קבוצה אחת לשנייה כ"כ מאפיינים את מהגרים בכל מדינה אחרת, . ז.א. לדעתי ההבדל הוא סימנתי לגמרי. אבל איפה שיש הבדל זה קריטריונים להגירה - קנדה לוקחת נניח את משפחות צעירות, בודדים משכילים ופליטים כי יש לה מטרות ליישב שטח ריק, לעזור לכלכלה וקצת לפעול מסיבות הומניטריות; ישראל בגדול לוקחת רק אלו שכתוב להם בניירות בתעודת לידה "יהודי" (בן של יהודי, נכד וכד'). 2 גישות האלו לגיטימיות, שונות במטרתן אבל לדעתי מביאות בסופו של דבר לאותן תוצאות. אני מדגיש- זה מה שאני חושב, לא פרופגנדיסט כזה או אחר, רק אני.

מה שאני כבר הצעתי לך בעבר- שים הצד הגדרות פורמליות וכל הרעיונות שהן לא שלך, תחשוב אתה בעצמך מבלי להפנות למה שחשב בן-גוריון או ז'בוטינסקי ותגיד מה אתה חושב, קצוי שתנמק 1,2,3,....

beatman

Member
אין קשר

אני דיברתי על אנשים שהמצב שלהם בארץ טוב יותר מבמדינות המוצא.
הם קורעים את התחת פחות, או מקבלים יותר תמורה.

מה שאני חושב די קרוב למה שז'בוטינסקי חשב

beatman

Member
לענות על המקומות שנגמרים בסימן שאלה ?

1. הכוונה ב"בית תמחוי" היתה למהגרים שבאים לשפר רמת חייהם ומצבם, לא חינם.
מה מפריע ? המדינה אינה נוסדה להיות מקום משפר רמת חיים למהגרים מזדמנים.

2.כן, מדינת הגירה, והקריטריונים הם בדיוק מה שציינת בסוף ולבד כתבת שזה לגיטימי.

Astroo

New member
5 מיליון אולי לא

אבל עוד 500 אלף שיבואו. ולא נטולי כול זהות יהודית, אלא זכאי חוק השבות (כלומר, יש להם קשר כלשהו ליהדות)

עם עוד 500 אלף ישראל תוכל להתמודד,

וזה גם מה שקורה במציאות. הרי אין כבר עליה בכמויות כנמו בשנות ה-90, אבל במימדים קטנין יותר היא נמשכת כל הזמן. כמה עולים ממדינות ברה"מ לשעבר אתה חושב שנכנסו לישראל ב10 השנים האחרונות? חוץ מזה, על רקע הקטנת העליה הרוסית מרגישים יותר את נוכחות העולים האחרים, משאר העולם.

beatman

Member
זה מה שקורה כרגע

מדוע רק מאיזור בריה"מ לשעבר ולא ממקומות אחרים ??

beatman

Member
אוקיי, אבל מה זה משנה מבחינתו של אסטרו

ארץ מוצאם של העולים ?

Astroo

New member
מכל מדינה בעלת תרבות אירופאית

מזרח ומערב אירופה, צפון ודרום אמריקה, דרום אפריקה.

למעלה