עלייה בסמן CA 125

sivic10

New member
עלייה בסמן CA 125

שלום לכולן! קיבלתי עכשיו את תוצאות הבדיקה שהראו 166 לעומת הקודמת בה התוצאה היתה 58.8. אני מרשה לעצמי לאחבחן את זה כאנדומטריוזיס. ואני מתכוונת להגיע מחר על הבוקר למיון נשים שיתנו לי משהו לכאבים כי אני לא מסוגלת ללכת ישר כבר..ממש כואב לי בצד שמאל של הבטן..סיוט! רציתי לשמוע מה דעתכן..עלייה כזו יכולה בהחלט להצביע על קיום האנדו' נכון? מחר אני אקבע תור לתל השומר בהמלצתכן תודה רבה על הכל

שלום לך

אכן עלייה גבוה אם את הולכת למיון תלכי למיון בתה"ש עדיף ומומלץ מהמיון הרגיל ישלחו אותך למיון גניקולוגי והסיכוי שיראה אותך רופא שמבין באנדו הוא טוב ואז גם לפחות תקבלי באותו הזמן טיפול טוב יותר מבין ונכון

sivic10

New member
רק רציתי לעדכן..

טוב אז רציתי לעדכן שיש לי הקלה בכאב. הוא עדין שם אבל יש הקלה. בגלל שאני גרה בצפון הלכתי היום למיון נשים פה ולא בתל השומר וכמובן שזה עזר כמו כוסות רוח למת...לא ידעו מה לעשות איתי יותר מדי וחזרתי הביתה כמו שהגעתי. בעוד שבועיים יש לי תור אצל הרופא שלי, שאגב הוא מקסים ומומחה למחלות נשים ופריון ואז אני אהיה יותר חכמה.. בנתיים אני אחיה לי עם הכאב..מה שאתן אני מניחה למדתן כבר לעשות אני רק מקווה שאין לי מה להלחץ מהערך הגבוה של הסמן בבדיקה. עשיתי אותה גם 7 ימים אחרי שקיבלתי את הווסת ככה שאולי יש לזה גם השפעה על הערך הגבוה לא יודעת. שוב תודה על התמיכה וההתעניינות..

sivic10 - איפה את גרה?

אני שואלת כי גם אני מהצפון ובבית החולים בעפולה בשבוע שעבר הרופאים אמרו שיש לי דלקת בגוף, רק הם לא יודעים איפה....???

sivic10

New member
אני גרה בכרמיאל

והרופא שלי מהקריות- קוראים לו ד"ר אליהו גוטרמן ויש לו מוניטין מעולה. הוא חשד מלכתחילה שמה שיש לי זה אנדו' ואפילו לא לפי סימפטומים אלא לפי ציסטות שנראו אצלי בשחלה. בכל אופן אני אשמח לתת לך עוד פרטים אם תרצי..

אני גרה במגדל העמק

בינתיים אני אעבור את כל הבדיקות שהרופא נשים החדש שלח אותי אליהן ונראה מה יהיה אחרי זה. תודה בכל אופן ושנרגיש טוב וללא כאבים.

boo33

New member
באותו עניין

גם בעניין עלייה בסמן ה CA 125. כפי שכבר אמרתי שסוריאנו המליץ על לפרסקופיה. הציסטות שלי מאד קטנות (כ2 ס"מ) ובפני עצמן ככל הנראה לא מצדיקות לפרסקופיה אבל ה CA 125 כרגע בשמים ועכשיו כבר קיבלתי חוות דעת שניה (לא מכירורג... ) שכדאי ללכת על פרסקופיה לאבחן סופית שהערך הגבוה הוא אכן מאנדומטריוזיס ועל הדרך כמובן לטפל במוקדים אם ישנם. אשמח לשמוע את חוות דעתכן. יודעת שכעקרון הרב כאן סבורות שלפרסקופיה הוא אמצעי אחרון אבל בסופו של דבר כולכן/רובכן עברתן ואובחתן סופית כך שאין לכן אולי סיבה לדאגה שהערך הגבוה נובע מדברים אחרים... (אגב, המטרה הסופית - הריון ולא סתם אבחון לשמו)

shirzon

New member
תשובה

היי אני דווקא בעד ניתוח- ולא בגלל שאני חושבת שהאנדו' לא קשור לCA אלא ההפך הציסטות אמנם הן קטנות אבל הן לא משקפות תמיד את מצב התפשטות האנדו'- כלומר זה לא משנה אם הן 2/3/4 ס"מ מה שחשוב זה אם האנדו' לא התפשט לאיברים אחרים פנימים בבטן שבהם הוא עלול לפגוע ( ואם הCA מעל הנורמה אז יש חשש כזה) ולכן אני כן ממליצה על ניתוח לראות מה קורה ואם יש אפילו רק תחילה של התפשטות עדיף קודם לעצור בזמן ושנית להיות מודעת לכך. במיוחד אם את רוצה להיכנס להריון- זה יכול רק להועיל אם את עושה את זה אצל כירוג טוב- כמו אלו בתל השומר אני כמובן לא רופאה וההמלצה שלי היא על סמך נסיון וסובייקטיבית

למעלה