עלייה במשקל

einati545

New member
עלייה במשקל

שלום לכולן, בתי בת החודשיים יונקת.עלתה במשקל 300ג'ר בשלושה שבועות.האין זה מעט? לציין שהיא רגועה לאחר היניקה,טיטולים רטובים ויציאה אחת לשלושה ימים בממוצע. ממתינה לתשובה.תודה.

אושינקה

New member
היי EINATI

אם מסתכלים על הנתון היבש של 300 גרם בשלושה שבועות זה אכן נשמע מעט אבל כמו כמעט בכל הקשור להנקה, אנו חייבים להסתכל על התמונה הכוללת. תינוקות יונקים ,שלא כמו אלה הניזונים מתמ"ל, אינם עולים במשקל באופן לינארי. הגרף שלהם קצת יותר עקלקל... בגיל שלה היא צריכה לעלות בממוצע 170 גרם בשבוע (ישנם יונקים שעולים קצת פחות,113 גרם , וזה עדיין נחשב תקין) אבל לפני שנקפוץ למסקנות תכתבי את משקל הלידה שלה וכל המשקלים האחרים הידועים לך, כי לפי התיאור שלך היא ילדה שמחה פעילה עם מספיק יציאות.

einati545

New member
עלייה במשקל

שלום ותודה על תגובתך. אכן ילדה ערנית ושמחה,ולהלן המשקלים הקודמים: 26.5 -3050 7.6 -3500 28.6 -4200 18.7 -4532 ממתינה לתגובתך. תודה עינת.

einati545

New member
שאלה נוספת לאושינקה

בתי ישנה לילה רצוף מרגע היוולדה.לעיתים ישנה משעות הערב קרי:21:00 עד עלות השחר.האם יש לכך השפעה על המשקל,בכך שהיא מפספסת ארוחות?

אלונה ע

New member
לי זה נשמע שאת צריכה לפגוש יועצת

הנקה. לפי המשקלים. מה משקל הלידה שלה?

אושינקה

New member
היי שוב

מצטערת שלקח זמן לענות אבל מאתמול בלילה לא היה לנו חשמל או איטרנט בגלל מזג האויר (אני גרה בחו"ל) אני מבינה ש3050 גרם הוא משקל הלידה. על פי המשקלים שכתבת בתך עלתה בערך ממוצע של 180 גרם לשבוע שזה מצויין.אמנם זה לא מדויק - כי צריכים לחשב את העלייה במשקל לפי המשקל שהיה בשחרור מבי"ח ולא ממשקל הלידה אבל זה בהחלט נותן לך תמונה כוללת. כמו שכתבתי בהודעה הראשונה - תינוקות יונקים לא עולים מספר קבוע של גרמים כל יום זה משתנה... המדדים הכי טובים בשבילך הם הטיטולים והתנהגות הילדה. כמובן שהמשקל הינו גורם חשוב, אך יש לזכור להתבונן על התמונה הגדולה ולא על כל שבוע בנפרד
אם תשימי לב בשלושה שבועות בין 7/6-28/6 היא עלתה הרבה (700 גר) ובשלושה שבועות שלאחר מכן היא עלתה 330 גר - זה מתאזן ובקשר לשאלתך השנייה - מאיזה שעה עד איזה שעה היא ישנה? לדעתי כל עוד העלייה במשקל, מספר הטיטולים והתנהגות הילדה תקינים - אין זה צריך להדאיג אותך. תהני מזה לפני שזה ישתנה.

einati545

New member
עלייה במשקל

היי שוב, משקל לידה-2960 היא ישנה החל מתשע בערב עד ארבע-חמש לפנות בוקר.לציין,שאני מציעה לה ציצי כל שעתיים. בנוסף,היא לא תופסת היטב את השד,וכתוצאה לא יונקת טוב,היתכן שגם זו סיבה לעלייה המועטה? אני מודה שאני עדיין נאבקת איתה,שתפתח את הפה,ולא תתביית רק על הפיטמה. תודה רבה.

I would suggest that you meet with

a yoetset hanaka to make sure that the baby is latching and feeding well. Are you offering both breasts each feed?​

einati545

New member
תשובה לאסתר

אסתר שלום, אני לא יכולה לאפשר לעצמי יועצת כרגע.אני עושה מאמצים להסתדר בעצמי.עושה הרושם שעד כה הלך לי יפה עד לשקילה האחרונה.אני פונה אלייך, ומבקשת את עזרתך.אתן מספר פרטים: משקל לידה-2960 משקל נוכחי כעבור חודשיים-4532 בתי יונקת משני הצדדים,לפעמים היא באמת לא תופסת טוב,היא ישנה לילה שלם ברציפות אפילו החל מתשע בערב עד ארבע -חמש לפנות בוקר. בטיפת חלב נאמר לי ,שהיא נמצאת באחוזון. ממתינה לתשובתך. תודה רבה. עינת.

Are you offering both breasts?

Is your baby latching well? Does he have enough wet and dirty diapers? Is he developing well? If so, then you don't have to worry about one weighing. Maximum, you can pump and give him extra milk afte rthe feed........even by spoon if you want.......10 spoons from each breast after the feeds in the daytime.​

einati545

New member
תשובה לאסתר

היי, אני משתדלת,שהיא תינק היטב,כי לא תמיד היא פותחת את הפה,אלא נצמדת רק לפיטמה.יונקת משני צדדים. למעט זה,הטיטולים רטובים היא ערנית וחיונית. בגיל חודשיים כל כמה זמן יש להציע ציצי? תודה.

d i n o l e

New member
בכל גיל מציעים ציצי לפי דרישה ולא

לפי שעות כל פעם שהיא רוצה תתני לה. יש פה מאמרים עם טיפים איך לשפר א התפיסה (כי אמרת שהיא נצמדת לפיטמה לפעמים) דרך אגב אם היא לא תופסת טוב זה עלול לגרום לירידה ביצור החלב ואז אם תשברי ותעברי לתמ"ל זה יעלה הרבה יותר יקר ממפגש עם יועצת הנקה בטווח הארוך בינוני
אז שווה לך להיות עם היד על הדופק , גם כדי לודא שהילדה מקבל מספיק אוכל וגם כדי לתפוס את הבעיה אם ישנה בעודה באיבה

אלונה ע

New member
../images/Emo45.gif מסכימה עם d i n o l e

אכן, אם התינוקת לא מוצמדת היטב לשד, את תגיעי למצב שתהיי חייבת לעבור לתמ"ל וזה ייצא לך הרבה יותר יקר ממפגש אחד עם יועצת הנקה. באיזה איזור את גרה? אולי אוכל להמליץ לך על אלטרנטיבה לא יקרה או על יועצת טובה?

einati545

New member
יועצת הנקה

שלום לך ותודה, אני מתגוררת באזור מודיעין.אשמח ליועצת לא יקרה.

אלונה ע

New member
יועצות באיזור מודיעין

מרכז אמהות במודיעין, במרכז השמשוני מול הסופרפארם, א-ה 8:00 עד 13:00. ג`ולי שור - יועצת הנקה מוסמכת, 9731719 - 08 מרכז הנקה בירושלים – יועצות הנקה מוסמכות: דר` דינה צימרמן, דבי קלי, ליסה שץ, ומדריכת הנקה: פראן ברונשטיין. בבנין מד"א ברח` המ"ג, במרפאת טר"מ, חדר 6. 5379578-02, 416666-705-1 מנוי 33595. אלו שנייים באיזור שלך, תתקשרי ותבררי מה המחירים, דבר נוסף שקיים בת"א: מרכז מ.מ.ש. בשיכון דן בת"א, אלן שיין, ומרכז ייעוץ לה לצ`ה, 6472411 - 03. פעם בשבוע קליניקה פתוחה במחיר 100 ש"ח במקום מחיר ביקור פרטי. בד"כ נערך בימי רביעי, אך מומלץ לצלצל ולוודא שיש מקום. בנוסף אני מצרפת לך רשימת יועצות מוסמכות מחולקת לפי איזורים בארץ. שיהיה בהצלחה.

If she is taking only the nipple

she may not be getting enough milk. Once the breast is in her mouth, try squeezing to stuff more breast inside. As if you are eating a huge sandwhich and you cannot open your mouth wide enough to you compress the sandwich to make it go into your mouth. Use the breast to open her mouth wider, and keep compressing the breast to make more milk come out.​

einati545

New member
תגובה לאסתר

אסתר שוב שלום ותודה, קצת מוזר לחשוב,שאחרי חודשיים של יניקה הבת שלי טרם סיגלה לעצמה את הטכניקה הנכונה או שמא הדבר קשור לכך,שפעמיים בשבוע היא ניזונה מחלב אם שאוב לבקבוק בגלל לימודים או שבתחילת ההנקה השתמשתי בפיטמות סיליקון?אני כבר לא יודעת מה לחשוב...אני רק יודעת,שאני כל כך נהנית להניק,שאין דומה להנאה הזו. תודה.

למעלה