עלייה במשקל

Whale1

New member
עלייה במשקל

זאת הפעם השלישית שאני מנסה לעלות במשקל. בפעם הקודמת העמסתי במזונות עתירי קלוריות עד שלא יכלתי לשאת זאת [פיצה + טחינה גולמית + קציצות עם שקדים טחונים]. אמנם עליתי במשקל בצורה מעולה, אבל זה לא החזיק כי לא היה לי איך להתמודד עם כמויות האוכל [פיסית].

כיום, אני מבין שעליי לעשות זאת בהדרגה ובמתינות, אך עם זאת, אני מתקשה בהכנת תפריט. בעיות:
* לא רעב. כמעט לא רעב.
* לגבי מזונות - את רובם המכריע איני אוהב כלל.
* אני די בטוח שיש לי נטייה מובהקת לשמור על משקל נמןך משום מה.

מה אפשר לעשות? עשיתי לי תפריט ובו למשל יש - לחמניה + חביתה + 2 כפות שמן + חומוס + כף מיונז. אבל זה הדבר היחיד שמוצלח בינתיים [עשיתי זאת כדי לעשות כמה שיותר ארוחות קטנות ביום, אך עשירות בקלוריות]. מצד שני, ניסיתי למצוא עוד שיטות לדחוף קלווריות לארוחות קטנות, אבל זה מביא לכאבי בטן ולחוסר יכולת להתמודד [לדוגמה, חלבה חתוכה בתוך לחמניה עם גבינה].

אשמח מאוד אם מישהו יוכל לעזור. צר לי על הפוסט הארוך, אך קשה לי מאוד להתמודד עם חוסר האונים הזה.

* כמובן שאני משתדל לערוך תפריט יחסית בריא.

תשובה

שלום רב,
רק מי שמנסה לעלות במשקל יודע שזה ממש לא פשוט ולא דבר שיש מה לקנא בו. האם ניסית פעם להעזר בדיאטנית בבניית תפריט? חשוב מאוד כמו שכתבת לעבוד על חלוקה של ארוחות קטנות ודחוסות קלורית בהתאם ליכולות שלך. האם יצא לך לנסות אגוזים/שקדים במהלך היום/שייקים?
ממליצה מאוד להיוועץ עם דיאטנית באופן אישי
בהצלחה
נטלי

Whale1

New member
אני קצת חושש באשר לדיאטנית

הייתי גם אצל דיאטנית שמומחית בהפרעות אכילה ובערך ביקרתי 4 דיאטניות שונות. האחרונה שהייתי אצלה בנתה לי תפריט מעט מדאיג.
לדוגמה: 2 מעדנים ביום ובערך 6 כוסות חלב [לא כולל מאכלים אחרים שהיו עם חלב בתפריט]. אני חושש מכך בריאותית.

שייקים? איזה סוג? בעבר לקחתי אנשור פלוס ואני שוקל לעשות זאת שוב.
אגוזים - ממש סובל מהם, אבל יכול לטחון אותן לתוך קציצות עד כמה שניתן. הבעיה היא שאמנם יש לי הרבה ארוחות - אבל זה עדיין לא מספיק. אין בהן כמעט קלוריות.

אתה בכל מקרה צריך להזהר

גם אם עד עכשיו קשה לך להעלות במשקל, ככול שעולים בגיל התכונה הזאת מתפוגגת.
זאת אומרת שאם תתחיל בכוח לנסות להעלות במשקל יום אחד אתה יכול למצא עצמך פתאום סובל ממשקל יתר. וזה לא חייב להיות בכל הגוף. מספיק שתשאר רזה ורק הבטן שלך תפתח שומן פנימי שינפח אותך שם וזה מספיק בשביל כל גורמי הסוכון של ההשמנה. ויהיה לך קשה אחרי זה להפתר מזה.

מה שהכי טוב בשבילך זה להעלות משקל בצורה נכונה בעזרת אימונים.
ככה העליה במשקל לא תהיה בגלל תספת שומן.

Whale1

New member
אממ מה זה אומר בעזרת אימונים?

כושר? באופן קבוע? ומי יבנה לי תפריט או משהו בסגנון?,

כרגע אני 1.64 ושוקל 42. קשה לי להאמין [אפילו אם ניקח בחשבון את שינויי הגיל] שיום אחד אמצא את עצמי שמן או אפילו עם נטיה להשמנה כלשהיא, לא?

אם תתאמן ותאכל כמו שצריך אז תעלה במשקל

אבל בעיקר של מסת הגוף הרזה.
וזה עליה במשקל אבל לא השמנה.

דבר ראשון אתה צריך לגשת לדיאטנית או תזונאית בשביל שתחשב לך כמה קלוריות אתה אמור לאכול כל יום.

אבו זקן

New member
לא חייב חלב

יכולת להגיד לדיאטנית שאתה לא מרגיש נוח עם החלב (לא שאני יודע למה, אבל אולי יש לך רגישות ללקטוז או משהו). יש שפע גדול של מזונות לא חלביים עתירי קלוריות, ובנוסף אתה יכול לשתות גיינר (gainer) אם אתה רוצה.

Whale1

New member
אני מאוד אוהב חלב

רק שזה לא נראה לי בריא 6-7 כוסות ביום + קורנפלקס + תפריט שכולו מבוסס על חלב. אישית, המאכל האחרון שיש לי בעיה איתו זה חלב כך שאם זה בריא או לפחות סביר - מה טוב.

תודה על המידע. Gainer וגם Ensure plus אני מכיר - השאלה היא אם אפשר לקחת אותם באופן קבוע.

Whale1

New member
לגבי המאכלים עתירי הקלוריות

תודה על המידע, אך התכוונתי למאכלים ממש עתירי קלוריות כיוון שפשוט אינני מסוגל לאכול מעבר למידה מועטה. במיוחד מאכלים כמו ספגטי וכו' שנצרכים בכמות גדולה יחסית.

תודה לע עזרתכם :)

למעלה