עליות ומורדות

ונוס186

New member
עליות ומורדות

שלום, אני חדשה פה ואשמח לעצתכם.
אני נשואה 4 שנים+1, כבר כמעט שנתיים אנו סובלים מעליות ומורדות בזוגיות אך לאחרונה זה החריף. זה הגיע למצב שאני ממש סולדת מבעלי, כמעט ולא מסוגלת שיגע בי ( תדירות יחסי המין ירדה מ-3 פעמים בשבוע ל-3 פעמים בחודש), ולדעתי זה נובע מהיחס המחפיר של בעלי כלפיי. הוא מאשים אותי בכל, מתפרץ עליי ומרים את הקול, קורא לי בשמות כמו:זונה, כלבה וביטויים כמו את על ה-*** שלי וכשאני מנסה לדבר איתו על נושא מסויים או לחוות את דעתי אם זה לא נראה לי הוא משתמש בביטויים כמו: מי את בכלל, מי שאל אותך, את לא אמא שלי... זה מאוד מאוד פוגע בי וכשהוא נרגע אני מדברת איתו על כך וממש לא שותקת ומבהירה לו שזה לא מקובל עליי ( הוא חושב שאני מונעת ממנו סקס כדי לחנך אותו אבל האמת שאחרי כל הגידופים פשוט לא בא לי עליו).הגעתי למצב שאני חושבת שאני כבר לא אוהבת אותו, כל יום שטוב לנו יחד גורר עוד 3 ימים שרע לנו ואני לא מתגרשת רק מהסיבה שאני לא סגורה על עצמי וגם בגלל הפן הכלכלי והכי חשוב הילד, שממש לא בטוחה שטוב לו להיות בסביבה הזו ( גם לגבי החינוך יש הרבה אי הסכמות והוא עושה לי דווקא דרך הילד). הסיבה שאני נאחזת בזוגיות היא מכיוון שפעם היינו חברים טובים וכעת אנו כמעט ולא מנהלים שיחה שהיא מעבר לשגרה, מבלים לעיתים רחוקות וגם לאחר שאני מאיצה בו ואני פשוט משתעממת ממנו ומהזוגיות. הוא טוען שהוא אוהב אותי, אבל שום דבר ממעשיו אינו מעיד על כך : אין פינוקים, מתנות, פרחים, מחוות קטנות שגורמות לי להרגיש טוב (לא קונה לי מתנות ליום ההולדת שלא לדבר על ימי אהבה וכו'). הוא תמיד היה מעט "נכה רגשית" אבל לא ככה. הרבה זמן חשבתי שאני הבעייתית ושלא מגיע לי (לא עושה מספיק בבית לטענתו, לא מפנקת אותו) וכשאני שומעת על נשים שמשקיעות הרבה פחות ממני בבית ובבעל ועדיין זוכות למחוות מצד בעליהן זה גרם לי להבין שהוא הבעיה. תמיד כשאני מנסה להעלות טענה כלשהי הוא מתגונן ע"י כך שתוקף אותי וכך לא נוצר שיח אמיתי. חייבת לציין שגם אני לא טלית שכולה תכלת ( מגדפת אותו חזרה ומנסה לפגוע בו איפה שאני יודעת שיכאב, אבל הכל נעשה מתסכול עמוק ומייאוש- כמו שילדים קטנים מתנהגים כדי למשוך תשומת לב). הכי חורה לי זה שכלפי חוץ הוא עושה רושם של בחור שקט ורגוע ואף אחד לא יאמין איך הוא מתבטא בבית. גם בעבודה הוא מאוד אהוב ויעשה הכל למען מקום העבודה. ובבית הוא מרגיש "גבר" להתבטא בצורה לא יפה מולי ולא לעשות עבורי מחצית ממה שהוא יעשה עבור אחרים. אני מודה שאני שומרת לו המון טינה וזוכרת לו הכל ופשוט לא מצליחה להשתחרר מזה, כמה שאני לא מנסה, צץ משהו חדש בהתנהגות שלו שמציף את כל מה שהוא עשה או לא עשה בעבר. מתנצלת על האורך... מה אתם הייתם עושים במצב הזה?

shirael

New member
את בחצי הדרך לשם כבר..

את מודה בפה מלא שאת שותפה מלאה, גם לגידופים, גם לנסיונות לפגוע בו, גם לריחוק המיני. אבל בכל מה שנוגע אלייך יש סיבה מוצדקת - זה מתסכול, זה מייאוש, זה כי הוא גידף, זה בגלל היחס שלו - בעוד שבכל מה שנוגע אליו... אין סיבה. כנראה שהוא פשוט מנוול וזהו.

אבל אולי בעצם יכול להיות שכמו שלך יש כאב גדול שאת פועלת ממנו ועושה דברים שעושים לו רע, ככה גם לו יש כאב, ממש כמו שלך, וזה מה שגורם לו להתנהג ככה? את חושבת שהוא נהנה להיות האיש הזה? את חושבת שהוא מתנהג ככה כי פשוט לא ב%*$ שלו בית חם ורגוע ומתחשק לו שיהיה רע?

הייתם חברים פעם. הרבה זוגות שוכחים את זה עם הבלגאן של הילד הראשון והכל וזה נורמלי, אבל כדי שיהיה לכם איזשהו צל של סיכוי, הדבר הראשון הוא שתתחילי לראות אותו בעין חומלת יותר, לפחות כמו שאת רואה את עצמך. אני לא מאשימה אותך בכלל כמובן - אם הוא היה פונה אלינו הייתי עונה לו באותן מלים ממש. אבל את פנית, לכן את זו שיכולה לעשות עם זה משהו.

אה ותחזרו לשכב. דחוף.

מריוס זכריה

Member
מנהל

מריוס זכריה

Member
מנהל
בהמשך לדברי שירה

יש משפט שמתאר יפה מאוד מה קורה בין בני אדם בכלל, ובין בני זוג בפרט:

אנחונו שופטים את עצמנו לפי הכוונה, ואת הזולת לפי המעשה

את עצמך את שופטת לקולא, כי את מבינה שאין לך כוונה רעה - את כביכול "רק מגיבה", או מתגוננת.
ואתו את שופטת על מעשיו בפועל, לא על הכוונה: הוא באמת קורא לך בשמות נוראים!

אבל אם תסתכלי על זה הפוך, תגלי שאת אומרת דברים נוראים, ולא משנה מה הסיבה.
ואילו הוא בסך הכל מתגונן...

בטח תגידי שזה לא פייר. למה הפכתי את היוצרות? מה רע בצורה שאת היצגת אותם? למה אי אפשר פשוט לתת לך אמפתיה?
התשובה היא שאפשר, אבל זה לא יעזור לך בכלל. מה שיעזור לך זה להבין שאת אחראית לא פחות ממנו לברוך שאליו נכנסתם.
ואת אחראית לא פחות ממנו לצאת מזה, ולעבור ליחסי שלום.

האם זה אפשרי? לא יודע. יש זוגות שיכולים לצאת ממצב כזה, ויש זוגות שלא. אבל עד שלא תנסו, לא תדעו. מה שבטוח\ זה דורש הרבה מאמץ והתאפקות ורוחב לב וכוונות טובות.
באופן עקרוני, יש כלל שאומר שכשזוגות חדלו לכבד אחד את השני, הסיכויים יורדים משמעותית. לפי מה שאת מתארת, אתם אכן חדלתם לכבד. זו בעיה גדולה. אבל עדיין ניתן לפתור, אם באמת רוצים.
והבעייה היא שגם אם תתגרשו, אם יש לכם סגנון של "שפיכת פנינים" מהפה, יהיה אותו ברוך גם בקשר הבא. לכן כדאי לעבוד על שמירה הדוקה של מה יוצא מהפה.

---

לגבי נושא הפרחים והמתנות והמחחוות הרומנטיות - זה נושא שחוזר המון. אני אומר: זאת התנהגות ששייכת לשלב החיזור וההתאהבות. היא נעלמת כמעט אצל כולם, וזה לא נורא, כי היא אמורה להתחלף בסממני אהבה עמוקים יותר וציוריים פחות. זה באמת לא הנושא.

ונוס186

New member
ה

אני לא כתבתי פה כדי לקבל אמפתיה, אלא עצה וממש אין לי בעיה לשמוע ביקורת בונה. בקשרים קודמים שהיו לי ממש לא נשפכו לי פנינים מהפה וגם אם היה ריב הוא התנהל בצורה מכובדת, ולכן אני מרגישה שהוא מוציא ממני דברים שאני לא אוהבת בעצמי כי התסכול הוא עמוק. גם אם ניתן להתווכח בצורה ״יפה״ זה לא מתאפשר כי כשאני אומרת את מה שמפריע לי או שהוא נאטם או שהוא מדבר, מפיל פצצה כלשהי ועושה לי טיפול בשתיקה, וממש מתעלם ולא עונה. בתור בן אדם שקשה לו לשמור בבטן, אני מרגישה שאני עומדת להתפוצץ והתסכול גדל. ואני ממש שמחה שכולם כותבים פה דוגרי, כי לא כדאי לייפות את זה.

ונוס186

New member
ה

אני לא כתבתי פה כדי לקבל אמפתיה, אלא עצה וממש אין לי בעיה לשמוע ביקורת בונה. בקשרים קודמים שהיו לי ממש לא נשפכו לי פנינים מהפה וגם אם היה ריב הוא התנהל בצורה מכובדת, ולכן אני מרגישה שהוא מוציא ממני דברים שאני לא אוהבת בעצמי כי התסכול הוא עמוק. גם אם ניתן להתווכח בצורה ״יפה״ זה לא מתאפשר כי כשאני אומרת את מה שמפריע לי או שהוא נאטם או שהוא מדבר, מפיל פצצה כלשהי ועושה לי טיפול בשתיקה, וממש מתעלם ולא עונה. בתור בן אדם שקשה לו לשמור בבטן, אני מרגישה שאני עומדת להתפוצץ והתסכול גדל. ואני ממש שמחה שכולם כותבים פה דוגרי, כי לא כדאי לייפות את זה.

סטנגה Joe

New member
נשמע לא טוב

קודם כל שווה שתעשי מאמץ עליון לדבר איתו שיחה רצינית ובוגרת על מה שמפריע לך ושתנסו לתקשר ברמה שונה מאשר ריבים וגידופים.
אם לא ילך, נסו בהחלטה משותפת להגיע לייעוץ, אולי עזרה מקצועית תשנה דברים.
אם גם זה לא יעבוד, אולי כדאי שתתחילי לחפש עורך דין טוב.

אתם בלופ

אתם לא תצליחו לצאת מהלופ הזה לבד
תנסו ייעוץ זוגי,אולי אפשר לתקן

גארוטה

New member
מילת המפתח

כבוד וזה כמו שאת יודעת ממש לא קיים ביניכם.
את טורחת לפרט את כל "הפנינים" שיוצאים לו מהפה כלפייך אך משום מה לא מפרטת את שלך
ומסתפקת ב "מגדפת אותו חזרה ומנסה לפגוע בו איפה שאני יודעת שיכאב", נו? תגידי את
במה את שונה ממנו אם בכלל?

אז כמו שאמר המשורר הדגול "בשביל כבוד צריך לעבוד". אז תתחילי בעבודה.
את רוצה שיכבדו אותך, תכבדי אותו גם.
את רוצה פינוקים ומחוות אהבה? תתחילי בלפנק ולעשות מחוות אהבה.
לא רוצה מלחמות כח ושליטה? שחררי
רוצה "כמו שילדים קטנים מתנהגים"? תשאלי למה אני קודם ולא הוא ותמשיכי באותה הדרך.

הכי חשוב שתזכרי שכמו שאת מלאה כעס ותסכול ותיעוב, גם הוא וכדי ליצור שינוי מישהו צריך לעשות את הצעד הראשון.

בהצלחה

ונוס186

New member
ה

ההבדל ביני לבינו הוא שאני מוציאה את המילים האלה מהפה היא כתגובה למה שהוא אומר, זה אף פעם לא מתחיל ממני ואני לא הייתי רגילה חזה מהקשרים הקודמים שלי. הבעיה היא שגם כשאני מפנקת ועושה מחוות אהבה אני לא זוכה לכאלה בחזרה, זו אמנם לא המטרה שבגללה אני עושה זאת, לא כדי לקבל חזרה אבל תשומת לב כלשהי הייתה יכולה להיות נחמדה ומחמיאה. אני ממש לא חושבת שאני טובה ממנו בהתנהגות שלי אבל תחשבי איך את היית מתנהגת אם בן זוגך היה מתעלם מיום הולדתך, מקלל אותך וממש לא מעריך כל מאמץ שאת מנסה לעשות ולא משנה מה את אשמה ולא בסדר.

אף אחד מבני הזוג לא מגיע לעימות הישר מהמקווה

ונוס יקרה,
את מתארת זוגיות ברמת קונפליקט גבוהה ביותר, שגולש פעם אחר פעם לאלימות מילולית מצידו, ובכנותך וביושרך, ציינת גם אלימות רגשית כתגובה לאלימות שלו.

נדמה ששניכם מרגישים "מרומים" ובעיקר מאוכזבים בקשר, שהופך עם הזמן לפחות ופחות מספק. כל אחד מכם תופס את האחר כמי שמנסה לשלוט ובעיקר להשתלט עליו, ובדרך גם מוחק אותו. אתם חרדים מפני האפשרות שלא יישאר לכם ולרצונותיכם מקום בקשר, ומגיבים בכעס בכל פעם שאתם תופסים את האחר כמי שמנסה לאחוז בהגה. מובן שהריחוק המיני והדחייה שאת חווה רק מוסיף עוד שמן למדורה. אתם מוצאים עצמכם לכודים זה בזה כאשר הפחד מותיר אותכם מצד אחד מחוברים, ומנגד לא מסוגלים לשאת עוד את הכאב והתסכול. השיח העיקרי נסוב סביב הטענות ההדדיות וחוסר שביעות הרצון המשותפת לשניכם.
המסקנה שלך ש"הוא הבעיה" וכך גם האבחנה באשר ל"נכות" הרגשית שלו, לא רק שאינה מקלה אליך, ואינה פותרת שום בעיה בקשר, למעשה היא רק מחריפה את הכעסים שאת צוברת, ואת פנקס החשבונות שהולך ומתמלא באכזבות קטנות כגדולות.

מה עושים? ראשית יוצאים מנקודת הנחה, שאיש מכם אינו מגיע לקונפליקט ישירות מהמקווה, צח וטהור. קיימת מידה רבה של אחריות למצב אליו הגעתם המתחלקת ביניכם.
אני סבורה שטיפול זוגי מקצועי, יכול לסייע לכם להרחיב את זווית ההתבוננות שלכם על הקשר, להבין לעומק את הצרכים הרגשיים שכל אחד מכם מביא עימו לזוגיות, לנסות ולנהל דיאלוג עליהם, מתוך הידיעה שלא תמיד ניתן למלא אחר כל הציפיות. הטיפול יאפשר לשניכם להבין את המנגנונים הרגשיים שמובילים להתפרצויות הרגשיות, לריחוק, לכעס. כך גם ניתן יהיה להרחיב ולפתוח ביניכם ערוצי תקשורת נוספים, שיאפשרו לבטא מצוקה ותסכול בדרכים שאינן הרסניות. יהיה צורך לפעול לשינוי השיח הזוגי, כך שיהיה בו מקום לחמלה, תמיכה, חמימות ואינטימיות.
רצ"ב לינק לפוסט בנושא פנייה לטיפול זוגי מקצועי.
הרבה הצלחה

velvet green

New member
מתפרצת לרגע..

(במקרה עברתי פה..:)
אני יכולה להבין את נקודת המבט שלך אבל תני לי לספר לך שבהחלט יש מצבים בהם הבעיה היא (ואני מוסיפה במקור) בבן זוג אחד. אני לא יודעת מה הניסיון הטיפולי שלך ואם יצא לך להתקל באנשים עם הפרעות אישיות ועם קווים כאלה ואחרים ופסיכופתולוגיות כאלה ואחרות. ותאמיני לי שהם בהחלט אלופים בלהפוך את חיי בני זוגם לגיהנום מתמשך וגם להוציא מהם צדדים שהם לא רק שלא הכירו קודם אלא בכלל לא ידעו שקיימים בהם. והם יודעים ללחוץ בדיוק על כל הנקודות. המפגש עם המקומות האלה מחליש עוד יותר ולא ניכנס להסברים פסיכולוגיים על תפקידי תוקף קורבן שליטה וכדומה. אז הססמאות שאת מדברת בהן הן מאוד נעימות לאוזן אבל לא משופעות בתוכן ממשי רלבנטי.
פותחת השרשור מתארת מערכת יחסים קשה והרסנית. עם דפוסים של השפלה קשה, הענשה בשתיקות ועוד מרעין בישין. אבל מה? כשאין סימנים כחולים לא תמיד יש הבנה מסביב של גודל המצוקה ועומק הבעיה.
ולפותחת השרשור-זה לא הולך להשתפר.

אכן, לעיתים הפתולוגיה בקשר אינה סימטרית

בוודאי שישנם זוגות, ואולי גם הזוג שתואר בפניה, בהם עיקר הפתולוגיה שייכת לאחד יותר מלאחר. אלא שעלינו לזכור, שבפורומים אנו יכולים לקבל תמונה חלקית בלבד, מצומצמת, ומזווית ראייה אחת בלבד, של מציאות חיים המורכבת מרבדים רבים של דפוסי התנהגות, חשיבה, ורגשות. ו
לא יהיה זה נכון להצטרף לקביעה, שהוא ה"נכה" המוגבל, והיא "רק" מגיבה לבעייתיות שהוא מייצר. במקרים רבים, (וזאת אני יכולה לכתוב מניסיון של למעלה מ20 שנה...), גם כאשר אחד מהצדדים נושא באחריות רבה יותר לקשיים, כמעט תמיד נמצא תרומה לא מבוטלת של הצד האחר להחרפת התגובות.
איני מקלה ראש באלימות הקשה הקיימת בקשר, ואיני מטילה עליה את האחריות לה, כל שכן אין לכך כל לגיטימציה. כל שהצעתי הנה התייחסות רחבה ובדיקה מעמיקה יותר, לפני שמתקבלות החלטות קשות : להישאר במצב הקיים, ולהמשיך לחיות באיכות חיים ירודה, תוך פגיעה גם בה אך גם בילד שחשוף ועד לאלימות, או להפרד על אף הקשיים והמחירים הכבדים אותם ציינה.
צעתי לפנות ולקבל עזרה מקצועית, כדי לבחון האם ניתן לחולל שינוי. אם תקראי שוב את הפוסט הכותבת ציינה שבעבר הקשר היה טוב ומספק עבור שניהם, כך שבהחלט עולה השאלה איך הפך הקשר ממיטיב לפוגע ותוקפני...), או שמא נכון להפרד, על אף הפחדים והחששות מפני העתיד.
אגב גם בתהליך פרידה מקשר פוגע, מוטב שהצד שנמצא בעמדת הקורבן יצא מהתהליך, לאחר שהבין והתייחס גם לחלקים ולתרומה שלו למערכת היחסים הפוגעת. סבורה שסיום קשר מתוך הבנה שאין לי השפעה ממשית על התהליך שהוביל לסיומו, אינה משרתת ואינה מאפשרת צמיחה והתפתחות.
מקווה שהבהרתי את דברי,

ד"ר גלית לזר - מטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת
איזונים - מכון לטיפול אישי זוגי ומשפחתי.
www.izoonim.co.il

רצ"ב פוסט שעוסק בטיפול בזוג בעל מאפיינים דומים, שיכול לחדד את הרעיון.

שילה1

New member
ואנ י שואלת:למה את עוד מחכה?

יש אלימות מילולית,יש שליטה.טוב לא יצא מזה.
אכן(כמאמר אייבורי):"זה ייגמר בבכי".
ובקיצור:מהר להתיעץ עם עו"ד

seeyou

New member
אני מבין את הכאב שלך אך לא את דרך תגובה

נשק המיני ידוע כמעט מתחילת האנושות
אלא שבימינו הסקס זמין יותר עבור גבר צעיר עם בעיות בבית

אם ברצונך ללמד אותו מאיפה משתין הדג אז תמשיכי

אם את רוצה ללמד אותו נימוסים והליכות לא זו הדרך גם אם זה הצליח אצל נשים אחרות

יוסי

ונוס186

New member
יוסי

אני לא מונעת ממנו סקס כדי ללמד אותו לקח, אלא בגלל שמבחינה רגשית אני לא מסוגלת לגעת בו אחרי שהוא מתנהג כלפיי בצורה כזו. אני אמורה לפתוח את הרגליים שנייה אחרי שקילל אותי... העלבון לא נותן לי.

seeyou

New member
נשים צריכות סיבה לעשות סקס וגברים רק מקום

בעיקרון את צודקת -זה מעליב צורת הדיבור שלו

את צריכה להגדיר לאצמף עתיד הנשואים

אם יש לך אינטרס להישאר במערכת יחסים הזאת או לא ורק אז להחליט על דרכי פעולה בכול המישורים

המיטה זה שולחן הדיונים בנשואים

יוסי

אייבורי

New member
כמה שאלות ברשותך

את עובדת ?
איך בעבודה אצלך ?
מה החברות שלך אומרות על המצב ?
מתי שאלת אותו איך הוא מרגיש ומה הוא חושב ?

ונוס186

New member
אייבורי

אני עובדת, מצליחה בעבודתי ומרוויחה יפה ( מעט יותר ממנו). בתחילה הייתי מספרת לחברותיי והיו כאלה שאמרו לסיים את זה וחלק שכדאי לעבוד על זה ושאהיה יותר ״בוגרת״ ומאופקת ממני ובעיקר פשוט נתנו לי אוזן קשבת. לאחרונה אני פחות משתפת כי אני כבר פשוט מתביישת ולא רוצה שהן ישנאו אותו. אני תמיד מנסה לגרום לו לשתף אותי במה שעובר עליו, מאוד חשובה לי הרגשתו אבל ממש קשה לו ל״שפוך״ את הלב ולרוב הוא נאטם ולי זה מאוד מפריע.

למעלה