עליה לכתה א

f i s t o o k

New member
עליה לכתה א

הגננת מרמזת לחברה שלי שיש סיכוי שבנה לא מתאים לעלות לכתה א. עצות רעיונות מה לעשות בחצי שנה הקרובה כדי לשנות את המצב ולהכין אותו רגשית וכו' למעבר לבי"ס. זה יהרוס אותו חברתית אם הוא לא יקודם עם חבריו. כמובן שאם בסוף עדיין לא יתאים אז נראה לי שעדיף שנה נוספת בגן חובה מאשר להישאר שנה בכתה א. אז מה אפשר לעשות ואיך לעבוד איתו כדי להכין אותו?

r i n i

New member
למה "יהרוס אותו חברתית"?

ילדים נשארים שנה נוספת בגן כדי להתפתח רגשית בד"כ, אין כאן משהו "לעבוד איתו". מאחר שבעיקרון (למעט מקרים חריגים ביותר) לא משאירים כיתה בכיתה א', עדיף ילד בוגר נפשית שנה נוספת בגן חובה מאשר ילד ש"סוחב" בעיות מעתה ועד סוף הלימודים. אלו לא בהכרח בעיות קריטיות, אבל ילד לא בוגר - לא טוב לו היכן שהוא נמצא. חברתך עברה כבר את כיתה א', בנה עדיין לא, לא כדאי להערים עליו קשיים - וזו לא בושה להשאר שנה נוספת בגן לדעתי ! כדאי להתייעץ עם הפסיכולוגית של הגן שתמליץ אם להשאיר או לא (הליך שנעשה ברוב הגנים).
הבן השני שלי יליד דצמבר ונשאר שנה נוספת בגן למרות שחבריו עלו לכיתה א', יחד איתו בכיתה עוד חמישה ילדים שנשארו בגן חובה שנה נוספת, וחברה טובה שהעלתה את הבת שלה (ילידת אותו דצמבר) לכיתה א' - היום ממרומי כיתה ט' יודעת שעשתה טעות.

ע ל ו מ ה

New member
יש מאמר בפורום בנושא העלאה לכיתה א'

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/default.asp?forumId=1316&c=6274&sc=2279&ssc=0 . כפי שכתבו מעלי, השנה הנוספת בגן חובה נועדה לאפשר לילד להתפתח רגשית ע"מ להתאים לביה"ס. זה אכן לא משהו מסוג הדברים שאפשר לעבוד עליהם, אלא בטיפול פסיכולוגי אולי - וגם זה לא ברור ובהחלט מיותר. נראה לי שאת טועה לגבי "יהרוס אותו חברתית". לפחות הנסיון שלי מראה שילד שנשאר להיות מהבוגרים בגן פתאום מגלה את בטחונו העצמי ואת מקומו, ואז מצבו החברתי טוב הרבה יותר. אם הגננת רואה אצלו חוסר בגרות ופער בבגרות משל חבריו, הרי שחבל שיהיה כל הזמן במרדף אחריהם, ושונה מהם. ואם אינו היחיד, הוא כנראה לא יישאר לבד (גם אצלנו, כמו בתגובה שמעלי נשארו 5 ילדים) ואז המצב החברתי בהחלט לא "נהרס".

פלגיה

New member
כתבת מאוד בכלליות

קודם כל רמזים של הגננת לא אומרים כלום. האדם היחיד שיכול להמליץ על השארה בגן, הוא הפסיכולוג של הגן, והוא עושה את זה אחרי התיעצויות ותצפית על הילד. מי שמחליט בסופו של דבר הם ההורים, לאחר שלקחו בחשבון את ההמלצות. חשוב מאוד לדעת מה הסיבה שבגללה מעוניינים להשאיר ילד בגן, כי להעלות ילד לא בשל עלול להיות עבורו הרסני מבחינה חברתית ולימודית פי כמה מאשר השארה בגן לשנה נוספת. בכל מקרה את צודקת שעדיפה שנה נוספת בגן על שנה נוספת בכיתה א, ונדיר ביותר שמשאירים ילד שנה נוספת בכיתה א'. כדי לדעת מהי בשלות לכיתה א', ומה היא כוללת בתוכה - אפשר לקרוא את המאמר הזה. החלק השני של המאמר נותן רעיונות איך אפשר לקדם ילד לבשלות בכל אחד מן התחומים. בהצלחה.

למעלה