עליה במשקל

noachorli

New member
עליה במשקל

במידה ואתן לא זוכרות ראשית הפרטים עלינו: אסף בן 7 חודשים, ניזון מהנקה בלבד ולפני כחודש+ ארוחה אחת ביום של מרק ירקות (בדר"כ מכיל תפו"א, בטטה, גזר, דלעת, קישוא, בצל ועוף) ביום חמישי היינו בטיפת חלב בחיסון וכמובן נשקלנו. אני די "נבהלתי" (לא מצאתי מילה עדינה יותר אז זה בגרשיים). במשך חודשיים הוא העלה רק 860 גרם, זה נראה לי מעט. אני רגילה שהוא עולה מינימום 800 גרם בחודש - היה גם 400 גרם בשבוע. הנתונים מיום חמישי 15.4.04- משקל: 8600 גובה: 71 היקף ראש: 45.3 הנתונים מלפני חודשיים מ-19.2.04 - משקל: 7740 גובה: 66.5 היקף ראש: 44.2 זה נורמלי ותקין? החלב מספיק לו? הוא מספיק שמן? (התשובה די ידועה לי זקוקה רק לחיזוק) זה אולי בגלל המרק? בטיפת חלב האחות אמרה לי שהראש שלו גדל הרבה אבל זה ביחס בסדר לגובה שלו אבל מה עם המשקל? יש לי מה לדאוג? מה אני יכולה להכניס במקום עוף למרק? בעלי שכח לקנות לי עוף היום והיה כבר מאוחר אז הכנתי לו מרק ללא עוף, בעלי הציע לי להכניס במקום פסטרמה. כמובן שלא הכנסתי אבל הוא ביקש שאשאל לגבי זה.

כמה אפשרויות

אוף המפלצת הזו של תפוז - אחרי שכתבתי עמוד שלם - גנבה לי את ההודעה. מקווה שאצליח לשחזר: ראשית חשוב מה היה משקל הלידה של אסף. כמו שאת בטח יודעת כבר, בגיל חצי שנה לפי טבלאות ט"ח (המוטלות בספק) אמור המשקל להיות כפול מבלידה, ובגיל שנה פי שלוש ממנו. אז תחשבי ותראי שאחרי גיל חצי שנה הוא אמור לעלות פחות במשקל מאשר בחצי השנה הראשונה. שנית, בירקות יש פחות קלוריות מאשר בחלב אם, ולכן זה הגיוני שיעלה פחות במשקל - אבל זו לא סיבה להימנע מהם כי יש את היתרונות של ויטמינים וכו' וחוצמזה חייבים ללמוד לאכול אוכל של גדולים לאט לאט... (אוף, איך שכתבתי את זה נחמד בפעם הקודמת...) ושלישית תבדקי אם הוא עשה התקדמות כלשהי בתנועה - זחילה - התהפכות - כמות תנועות וכו' - הרי זה ספורט שמוציאים בו המון אנרגיה - וזה מתבטא במשקל. וד"א - אני נגד פסטרמה - יש בזה המון מלחים ותבלינים ולא כ"כ הרבה קלוריות. לא נורא אם אין במרק אחד עוף - מקסימום גיוון.

noachorli

New member
אסף נולד במשקל

של 3270. בגיל חצי שנה הוא היה יותר מכפול, כבר בגיל 5 חודשים הוא היה 7740. משקלו היה כפול בגיל 3 חודשים 6580. אז זה נורמלי? מבחינת תנועה הוא באמת החל להתגלגל לו בטן גב בטן גב מהסלון למטבח והוא פעיל יותר. תודה רבה לך! דרך אגב לא שהתכוונתי לתת לו פסטרמה, רק בעלי עם בשטויות שלו, כל יום זה מלחמות איתו לגבי האוכל. הוא רוצה לתת לו כל מיני דברים שלא מתאימים בכלל. כמו במבה, ארטיק, חרוסת, וכו'... ת ו ד ה .

ועוד משהו שהיה בהודעה הקודמת

ושכחתי לכתוב שוב - מישהי (אולי בת...) כתבה פה פעם שכבר בגיל 4 חודשים מתחילה אצל יוקנים האטה בעליה במשקל - אז מאד מסתדר מה שכתבת - בכל מקרה , תרגעי ובתיאבון. נושא שמחה שעזרתי אחרי שנעזרתי כאן כ"כ הרבה.

AUR1

New member
עליה במשקל

לפי דעתי זה נראה בסדר. חוץ מזה הוא ממש גבוה. וזה ידוע שתינוקות יונקים יותר גבוהים ורזים מאלה שניזונים מתמ"ל. וסתם אולי זה ינחם אותך בני עלה 450 גרם בחודשים מ 4-6 חודשים ועדיין הבנתי כאן בפורום שזה היה בסדר. כמובן בטיפת חלב אוהבים להלחיץ. המון, המון הצלחה

למעלה