עליה במשקל

נ ו ג י

New member
עליה במשקל

בתי נולדה פגית בשבוע ה- 35 במשקל 2.155 ק"ג כיום היא בת 11 וחצי חודשים (אוטוטו יומולדת
), עד גיל 7 חודשים היא עלתה במשקל יפה והגיעה לעקומה האמצעית (בטיפת חלב) במשקל, גובה והיקף ראש. מגיל 7 חודשים היא לא עולה מספיק והאחות בטיפת חלב מאוד מלחיצה בקשר לזה, בגיל 10 חודשים היא שקלה 7.600 ק"ג, בגיל 11 חודשים היא לא עלתה אפילו גרם אחד (לפי טיפת חלב). האחות נתנה לנו לעשות בדיקות וכששאלנו את רופא הילדים הוא המליץ לא לעשות אותן עדיין. הרופא הרגיע אותי אבל אני ממש לא נרגעתי. עכשיו, לא רק שהילדה לא עלתה במשקל, בשבוע האחרון היא לא רוצה לאכול, אין לה תאבוןוהיא הקיאה 3-4 פעמים באמצע הארוחה, (כל ארוחה כרוכה במאבקים- כי אני מאוד לחוצה מזה שהיא לא עולה במשקל ולא רוצה לוותר לה) הרופא אומר שזה בגלל שיוצאות לה שיניים. מה עושים? איך אפשר לגרום לה לאכול בלי מאבקים? איך מגבירים תאבון? האם למישהו היה מקרה דומה? אשמח אם מישהו יוכל להרגיע אותי. אמא של נגה

אני ממליצה ללכת לתזונאית

הפסקות אוכל אצל ילדים הם דבר שקורה אחת למספר חודשים ויכול להגרם עקב שיניים, נזלת וצרות אחרות. אם הצום ממשיך , תזונאית תוכל לייעץ לך איך להעשיר את המזון. יש למשל מזון שהוא יותר משמין מהתמ"ל הרגיל , ניתן להוסיף פוליכוז לאוכל (סוכר שהוא ללא טעם ומלא בקלוריות) ועוד. בהצלחה וברוכה הבאה לביתנו החם.

דבורי

New member
לא להילחץ

לא כדאי לדחוף אוכל - במיוחד אם היא מקיאה את זה. בגיל 11 חודשים אני מאמינה שאם היא היתה רעבה היית יודעת מזה. דחיפת אוכל יוצרת הרגלי אכילה גרועים. יתכן שעכשיו זה כבר עניין של מאבקי כח (למרות שזה מוקדם לגילה) ולכן היא לא אוכלת. אולי אם תשחררי אותה מהלחץ היא שוב תתעניין בזה. מהנסיון שלי, ילד חולה או ילד שיוצאת לו שן באמת לא רוצה לאכול. אז אולי זו באמת הסיבה. דבר אחד שאני הייתי בודקת זה אנמיה. לפעמים חוסר ברזל גורם גם לחוסר תיאבון.

למעלה