עלות של נקודה

yarinyy

New member
עלות של נקודה

מה היא עלות ממוצעת שלוקח קבלן חשמל על נקודת חשמל בבית. ללא חומרים רק עבודה.

אטיוד5

Active member
אז למה מצטטים במקומות אחרים

35 דולר? תגיד משו, אתה קבלן חשמל או יועץ חשמל? או שניהם?

asher40

New member
מחיר נקודה...

חבל שנזרקים מחירים באויר ללא בדיקה. חבר נכבד , הייתי חייב להעיר על כך ,מכיוון שמחיר הנקודה נקבע לפי מס' פרמטרים: א. כמות הנקודות. ב. סוג הנקודה. ג. אופן ביצוע הנקודה. לאחר שייבחנו פרמטרים אלו ,אוכל לאמר לך את מחירם. אשר.

מאגר

New member
לאשר היקר לא ניזרקים מחירים סתם

שאלו מחיר לעבודה בלבד על נקודה וזה החישוב של עבוקה בלבד ללא חומר האמן לי שאני יודע את העלויות לאחר כמה ימים שאני עוסק במקצוע

asher40

New member
מר "מאגר"....

האם נראה לך כי איזה חשמלאי יניע את ריכבו בשביל 60-70 ש"ח??? עכשיו תאמר .....זה המחיר.... חביבי הקשב... רק לאחר שאתה יודע כמויות וסוג הנקודות אתה יכול להעריך מחיר!!! לנקודה בודדה לוקחים לא פחות מ 250 ש"ח. בא אתאר לך את העבודה: מגיעים לאתר...(זמן ודלק).... מתמקמים ,מורידים כלים (פטישון ,מברגה חוטים צינור....) מכסים את האיזור בכדי לא ללכלך.... מסטטים... מניחים צינור...קדיחה וקשירה במספר מקומות.... השחלה... חיבור הנקודה משתי הקצוות תוך אספקת שקע או מפסק... תגיד לי?????????? זה 70 ש"ח???????????.. מה יהיה עם העקשנות שלך? רק אתה עבדת? רק אתה למדת? כמו לתת גז בניוטרל... בייייי

amiron4

New member
בושה וחרפה ..

מחיר הזוי ומגוחך ולא ראוי להתייחסות - הכל בגלל החפרים !!!

מאגר

New member
בדוק את דברך לפני שאתה אומר דברים

מה ביקש השואל ואיסזו תשובה הוא קיבל עלותנקודה היא כ-30 $ לפי שער יציג 4.36 = 130 עלות החומר לנקודה היא כ- 50 שקלים מכאן שעלות העבודה בלבד היא כ- 70 שקלים לפי חשבון של שעת עבודה של חשמלאי מוסמך +עוזר מאחר וחשמלאי מוסמך + עוזר שלא עושים לפחות 5 עד 7 נקודות בשעה עבודה בלבד אסור להם לעבוד ע"פ כל חישוב כלכלי שהוא. ובמחירים תאמין לי שאני הכי מעודכן בארץ נכון לרגע זה.

Ron660

New member
לפי הסברה שלך , חשמלאי+ עוזר

אמורים לעשות מינימום 1200$ ביום (30$*5נק"*8שעות=1200$) .

Burger4

New member
אתה בושה וחרפה בעצמך

אולי אין לך מושג מה זה עבודה פיזית? יש כאלו שעובדים במשרד מרוויחים משכורת חודשית קבועה בלי דאגות, ויש כאלו שעובדים קשה ומזיעים וגם כשבמקרה יש להם עבודה מידי כמה ימים אתה רוצה שיקבלו 20 שקל על זה שהם נוסעים הלוך וחזור בנוסף לעבודה פיזית? לך שב במשרד שלך

topt1

New member
סלח לי

אבל אומנם ידע מעמיק בחשמל אין לי, אך לא פעם ולא פעמיים הרכבתי בחיים שלי נקודות חשמל ועשיתי עבודות "מורכבות" כמו הרכבת ארונות חשמל תלת פאזיים ניידים לחברות הגברה העובדות איתי את הידע המתאים יש לי וגם את הנסיון ה"מעמיק" ו"ארוך השנים" אם לי לוקח להריץ נקודה (להשחיל 3 גידים לכמה מטרים בקיר עם סטילבנד לחבר למאמ"ת לפס 0 ולקורונת הארקה לוקח לי בדיוק 20 דקות כולל ה-כ-ל. ועוד מדובר על בית חדש, מדובר ככל הנראה במספר גדול של נקודות צנרת חדשה הכל חדש דנדש ופשוט ויתר יותר מ 70-80 שקל? אם תעשה 8 נקודות נגיד - לפי תזמון שלי (ממוצע של כ20-25 דקות לנקודה) וחישוב שלי (8 * 80 = 640) מכובד מאוד לשעתיים וחצי עבודה - 3 שעות. זה הרבה יותר ממה ש"אחד שיושב במשרד, בלי דאגות" כפי שאתה מתאר בכזה זלזול בעבודת "משרד" מרוויח.

Burger4

New member
תבין משהו

כשמישהו עובד בעבודה כגון חשמלאות, מדובר בעבודה שאין בה יציבות ואין בטחון פיננסי בניגוד לעבודות אחרות. דבר נוסף תגובתי לא הופנתה אליך אלא כעיקרון כוונה נגד אלו שרוצים לקבל עבודות פיזיות שונות ומרימים גבה לגבי התשלום. לדעתי האישית עבודה פיזית היא מאוד מכובדת ולא מתגמלת כמו שצריך ביחס לעבודות אחרות. ביחס להשוואה שלך בוא נשמע, האם לחשמלאי מובטחת עבודה של 640 שקל כל יום? שוב, אין בטחון פיננסי וזה העיקר. דרך אגב אני לא חשמלאי אבל אני מעריך מאוד אנשים שעובדים בעבודות פיזיות ותאמין לי שחשמלאים ואנשי מקצוע אחרים צריכים לעשות הרבה יותר מאשר נקודות.

wil

New member
../images/Emo41.gifשכחת את העלות לחציבת הקירות../images/Emo41.gif

אמנם להשחיל 3 חוטים ולהבריג כמה ברגים זו בד"כ לא עבודה קשה מדי, אבל לחצוב כמה מטרים בקיר עם פטישון, להניח צינור, ולכסות עם טיח - זה לוקח זמן וזיעה. 60 שקל לנקודה (לא כולל האביזר, אולי כולל קצת חוטים) זה לא מחיר מופקע. (אני לא חשמלאי מוסמך, ולא ביצעתי/מבצע עבודות חשמל בתשלום. כך שאין לי עניין אישי)

asher40

New member
אז אולי תבוא לעבוד אצלי?????

אם אתה עושה נקודה ב 20 דקות ,אקבל אותך אצלי ב 6000 ש"ח לחודש. חביבי ,מה עם עבודת הסיטוט מה עם הביטון? ואם אתה לא יודע שלב השחלת החוטים הינו אחרי 24 שעות.... והרכבת האביזר אחרי הטיח.... הסתבכת הא??? אוקיי...כל שאוכל לאמר כי אוסף המשיבים כאן מקלקל את שמינו הטוב. גם אם כוונתכם טובה אתם מטמיעים מחירים לא סבירים בראש הציבור!!! ראשית תבדקו אם מדובר בכמות של מעל 10 נקודות לפחות ,האם אלו נקודות כח או שקעי שירות.... ועיצה נוספת...תפרגנו לאנשי מקצוע ,לקולגות שלכם ,אל תהיו כמו כל המדידה..."ארץ אוכלת יושביה"....כל אחד מסתכל לכיס של רעיהו ,מבלי לבדוק כמה שלפוחיות ויבלות היה צריך לעבור בשביל כל נקודה. לשבת מול מסך המחשב ולקבל 10000 ש"ח ,זה אחלה לאנשי הייטק ,אבל שחשמלאי יקבל 150 ש"ח עבור ביקור לתיקון תקלה זו "ממש שחיתות" הא? תפרגנו חבריי תפרגנו...אנחנו עובדים קשה ואפילו קשה מאוד...איננו מתעשרים רק מרוויחים את לחמינו ביושר ולפעמים גם את זה לא. אם כל חשמלאי שמחזיקים ממנו כאן ובפורומים אחרים יפרגן יותר רק ייטב לנו. יום טוב לכולם , אשר.

topt1

New member
ידידי, הצחקת לי...

אבי עובד בעבודה פיזית, אוו, פיזית, גינון, אני עבדתי איתו ומדי פעם עובד איתו עד היום כשהוא צריך העבודה שלי מכילה, בין השאר, עבודה פיזית, מאוד מאוד פיזית, תאמין לי, הרבה יותר מחשמלאות ודורשת ידע עצום בהמון תחומים כמו חשמלאות, אלקטרוניקה, פיזיקה, ואקוסטיקה והמון שרירים. (על השרירים אנחנו עדיין עובדים, אבל יש) אם יש מישהו בכל העולם שמעריך עבודה פיזית, זה אני אבל מה, אתם לא ירדתם לסוף דעתי. מההבנה שלי מההודעה של הבחור המסכן שפתח פה מלחמת עולם שלישית, אני הבנתי נקודה == השחלה של כבל עם סטילבנד, חיבור לפס 0 לאדמה ולמאמ"ת והרכבה של השקע. זה מה אני הבנתי, עבודות מורכבות כמו חציבה בקיר סיטוט, ביטון, טיח וכו' זה משהו אחר. העניין של האחריות על העבודה, זה כבר כל חשמאלי שיגבה בהתאם לבטחון שלו בעבודה שלו. על עבודות הדורשות סיטוט ביטון חציבה טיפוס על מגדלי עזריאלי ללא חבלים עם 2 ידיים מאחורי הגב ולהרכיב שם הלוגן, על זה הייתי לוקח קצת יותר :) אני סה"כ בתומי חשבתי שמדובר על השחלה של החוטים בצנרת מוכנה צנרת זה משהו אחר. אני לוקח את כל האשמה על עצמי, ומתנצל בפני כל מי שפגעתי בו.

topt1

New member
עברתי שוב על האשכול

(כן כן, מהיר אני) וכנראה שהיה אי הבנה ביני לבין הקהילה החשמלאית :) הכוונה שלי היתה שונה משלכם. כי אני זוכר כשכאנחנו בנינו את הבית את כל החשמל והכל מי שביצע היה האדריכל (מיקם אותם לפני היציקות והטיח) היה בינינו אי הבנה גדול.

Ron660

New member
אז איך חשמלאי הופך עשיר ? אולי

רק שהוא נהיה קבלן ועוסק בחשמל לפרויקטים חדשים, ולא באחזקה\תיקונים קטנים ?

topt1

New member
תשמע, זה לא הכי מעניין אותי איך

אנשים יתעשרו... שישברו את הראש טוב רק שלא ביקשת מהלקוח החזר הוצאות נסיעה של אוטובוסים עד למקום שבו למדת חשמל... לא צריך להתפרע, לא הכל צריך לרוץ על גב הלקוח. למתוח כבל עם סטילבנד לחבר 8 ברגים (3 בלוח - מאמ"ת \ פאזה \ 0 עוד 3 בנקודה ועוד 2 לקבע את השקע לקופסא בקיר) לא מגיע על כזו עבודה יותר מ60-80 שקל עם התחשבות בנסיבות?

nypx

New member
אם יורשה לי

ויורשה לי
המחיר הוא בהנחה שהתקנת הרכבת והלכת אבל לפעמים נוצרות בעיות לא צפויות ואז צריך גם לחזור ולא תמיד זה באשמתך אז זה אולי נראה מאוד יקר ולא מחשיבים את מה שלמדת?ואת הכלים שקנית?ואת הבלאי? ואת החומרים ? כל זה נכנס לנקודת חשמל אחת ,ומה אם הסיכון?ויש סיכון גם אם אתה הכי טוב . ככה נראה לי ותקנו אותי אם אני טועה אפשר להמשיך ככה גם עם רופאי שיניים ועורכי דין שהשכר שלהם הרבה מעבר לשכר של חשמלאי . יכול להיות שנסחפתי אבל זה הכיוון

למעלה