עלות של משפחתון

Kalla

New member
אני לא רואה בהליכה לשירותים

משהו שבו צריכים לשתף בני משפחה אחרים (בתנאי שאני בריאה ולא זקוקה לעזרה, כמובן). אין לי בעיה עם כאלה שאצלם זה אחרת.

דסי אשר

New member
קאלה, אני ימבינה מה את חושבת על

השירותים, בדיוק כמו שאת חושבת על המיטה שלך, ואפילו יותר. הורים רבים חושבים אחרת ממך על המיטה ועל השירותים. אני שמחה לשמוע שאינך חושבת שזו הטרדה מינית- שומו שמיים !!. כן, חחשותיך מהמצאות כמה ילדים קטנים ביחד, ודוגמאות מדרכך לגידול ילדים, הם חששותיך שלך. רבים חושבים אחרת ממך, ונוהגים אחרת ממך. ומכאן הבאתי את נושא נסיון החיים. אצל הורים רבים, החששות עוברות שינוי בילד השני. למשפחתון שלי הגיעה לפני שנה ילדה מדהימה, מאד מתקשרת לילדים אחרים ולמבוגרים,מאד מסתגלת בקלות למצבים חדשים, מאד שונה מילדה קטנה בגילה, הייתה בת שנה ו 4 חודשים, מאד שונה מילדה שהיא בת ראשונה. הוריה חזרו ואמרו שהיא גודלה כ"ילדה שלישית". הם פירשו את דבריהם בכך, שלא נכנסו לתגובות מגוננות וחששניות בטיפול בה. דסי

Kalla

New member
באמת שזה מיותר לחזור על כך

שיש כאלה שחושבים אחרת ממני. כפי שציינתי זאת בעצמי פעמים רבות, אני מודעת לכך היטב. אפילו כתבתי שאני בדעת מיעוט. את ממש לא צריכה להצטדק, דסי, או להוכיח לי משהו כי אני לא באה להאשים אף אחד או לבקש שיגלו לי כאן את אמריקה. אני בסך הכל מביאה את השקפת עולמי הפרטית שלי. אני לא מנסה לשכנע שהיא היחידה בעולם או אף הנכונה ביותר, אלא רק שהיא נכונה עבורי. אז אפשר להירגע קצת. ואם נחזור לנושא - כאמור, אצלי זו כבר ילדה רביעית והגישה שלי לא השתנתה. ואני לא מחנכת את ילדיי מתוך "תגובות מגוננות וחששניות", כהגדרתך, אלא מתוך בטחון שאני עושה את הטוב ביותר שאני יודעת עבור ילדיי. אני בטוחה שאם היית פוגשת את כדורי השמחה, החופשיות, הצחוק והבטחון העצמי השובבים שלי, לא היית חושדת שכך הם גדלים. יש יותר מדרך אחת לגדל ילדים ולא כל מי שבוחר בדרך שונה משלך יוצאים לו ילדים לא חברותיים, לא בטוחים בעצמם ואומללים. באמת.

ומה שנשאר לי

זה לקנא שהגעת לרביעית ואני נעצרת לי בשניים

Kalla

New member
../images/Emo24.gif אני מתארת לי שיש לך סיבות

טובות לעצור. אם לא הייתי מאמצת בזמנו את דליה - סביר שגם אני הייתי נעצרת בשניים, ככה שאני מבינה אותך מצוין.

שתיים

גיל וכסף. לא שלא ידעתי כבר בגיל 20 שאלד מאוחר ואצטער אח"כ שלא ילדתי יותר.... מה שכן - אימוץ נשאר תמיד אופציה, לימים טובים יותר (כלכלית). אצל שנינו, אגב.

Kalla

New member
נדמה לי ש-48 זה הפרש הגילאים המותר

בין ההורה לילד, אך לא גיל מקסימלי לאימוץ (חו"ל). אפשר לאמץ, רק ילד בוגר יותר.

אבא גאה

New member
מה? לאמץ ילד בוגר?

זה נהדר. יש כ"כ הרבה ילדים "בוגרים" (תינוקות בני שש) שזקוקים להורים וכ"כ מעט הורים שמוכנים לאמץ ילדים גדולים
(ו..איני שופט, לצערי גם אני איני נמנה עליהם)

תרשה לי לא להתהלל

עד שנתאים לביטוי - אל יתהלל חוגר כמפתח. זו בינתיים סתם שיחת חולין על אפשרויות שעוברות לנו בראש. בינתיים אין כסף. כשיהיה, אם יהיה, אנחנו מניחים שילדים גדולים הם הכיוון. בינתיים עוד יש לפנינו משימת אימוץ בתוך המשפחה, שעוד לא סגרנו את קצוותיה.

אבא גאה

New member
תיארתי לעצמי שלכך התכוונת

אבל לא אומרים חמאנייק? "עוד חמישה חודשים למאנייק"?

דסי אשר

New member
בעית האינטרנט, לא חשבתי לרגע עליך

כאשר ציינתי "הורים מגוננים וחוששים" לאורך כל התקופה בה את גולשת בפורום, אני מאד נהנית מגישתך ההורית, בדיוק כמו שאני נהנית מגישתה ההורית של ליליה. למרות דעותינו השונות, ולמרות דעותי השונות משלך ומשל של ליליה, מאד נהניתי מההורות שלכן, ולא הייתי לרגע מעלה על דעתי שמהו לא תקין בהורות זו. לא, אני באה בדיוק כמוך לומר- יש כמה דרכים לגדל ילדים, ולאו דווקא תחושת הסיכון שלך, לעומת תחושת אי הסיכון שלי, גורמת לשונות בילדים או מסכנת אותם.. זה מה שרציתי לומר לך, ומכאן הצטיירה , ואולי לא בטעות, תחושת ההתגונות שלי. אי השקט שלי, נבע מביטויים של "אסון","סכנה" והחשש "להתעללות מינית" שנראו לי (ולא את כולם את כתבת...) לא במקומם, בלשון המעטה. תודה, דסי

למעלה