עלות ריצוף

גלית132

New member
עלות ריצוף

שלום רב, אני בונה באורנית ליד ראש העין, נאמר לי שעלות הריצוף למטר כולל רובה וחומר שחור (שומשום,חול...) הינו 115 ש"ח למטר שזה כולל גם פנלים וגם רובה. סכום זה נשמע לי יקר מאוד, הבנתי שללא חומר שחור וללא רובה העלות הינה כ 60 ש"ח. כמות המטרים שיש לי לרצף כולל ריצוף חוץ מרתף וחיפוים כ 450 מטר הפער בין ריצוף ללא חומר וריצוף עם חומר נשמע לי המון. ההפרש כ 55 ש"ח למטר. האם הגיוני שחומר +רובה למטר העלות 55 ש"ח אודה לעזרתכם והמלצות על רצף באיזור מגורי תודה גלית.

בינא

Member
עלויות חומרים - לא מה שאתם חושבים

450 מ"ר ריצוף זה הרבה מאוד ריצוף, גם אם הוא כולל חיפוי. לכן כל מכפלה שלא תעשי עם כסף, תצא גבוהה, לפי כל קנה מידה. עלות חומר "שחור" = חול ומלט, כוללת בתוכה, בנוסף לוחמרים עצמם, עלויות הובלה ופריקה, הכנסה ופיזור החומר במבנה, כאשר לכל קומה יש מחיר משלה כי אין דומה כנסת חול לקומת הכניסה, כמו הורדתו למרתף או העלעתו לקומה א' - מספיקים פחות מ"ר או מ"ק לכל שעת עבודה... עלות עבודה של רצף מחושבת בהתאמה להספק אותו הוא יכול לעשות בשעה כפול מספר השעות שהוא עובד. המשפיעים על הפרמטרים של מחירי הריצוף הם רבים: סוג הריצוף, גודלו, שבירותו, טיבו מבחינת התאמת המידות, גודל המרווחים בין האריחים, עובי האריחים, צום הרמאדן (בלי צחוק), הרושם הראשוני שבעלי הבית או מבקשי ההצעה עשו על הרצף, גודל המבנה, כמות החיתוכים, מספר הרצפים והעוזרים בצוות של הרצפים ועוד... מכל הסיבות למעלה, נראה לי, דווקא כאחד שעוסק בנושא ביום-יום ואם הבנתי נכון, אתם מספקים את הריצוף...שהצעת המחיר טובה מאוד לכם והרצף יבקש תוספות לכל סיבוך אפשרי. נדרש להבין שהרצף אינו יכול לבצע את העבודה ברצף. סוג הריצוף והעבודה משתנים בחדרים, במקלחות, במרפסות ובחוץ, כמו גם כמויות המלט הנדרשות וכמויות הערב הדיבקי או האוטם הנדרש לכל חלק של המבנה. חיפוי הקירות מתבצע בנפרד, הפנלים מבוצעים בנפרד, רק לאחר שמסיימים את הריצוף וחותכים אותם מהשאריות ואת חיפוי המטבח מבצעים בכלל בפעם אחרת. תמיד יש השלמות ותיקונים. את הרובה ניתן לעשות רק לאחר שמסיימים את הבניה ומנקים את הבית, אחרי או לפני התקנת דלתות הפנים וכמובן לאחר תיקוני מרצפות שניזוקו במהלך עבודתם של אחרים. לי נראה שההצעה שקיבלת לכמות כזאת של ריצוף ובפרמטרים שנתת (ולא כתבת איזה סוג ריצוף, כי אם סוג קשיח, הרצף "יאכל אותה" בגלל הצעתו הזולה יחסית), טובה מאוד ובמקומך הייתי מקבל אותה. מומלץ להיזהר מאוד ממחירים נמוכים כי זה עולה ביוקר...

ps11

New member
אם הבנייה באורנית

למה שלא תשתמשי בשירותי האיזור הזולים יותר כדוגמת כפר קאסם, או מזרחית יותר לכיוון ברקן והשומרון שם ההצעת מחיר שאני קיבלתי כולל חומר שחור 75 ש"ח וללא חומר 40 ש"ח

ps11

New member
אני הייתי מאד מרוצה מהתוצאה אבל....

מי שבקי בפוליטיקה הקטנה של איזור שומרון יודע שאין ממליצים דרך אתרי האינטרנט והפורומים אני יכולה לתת רק כיוון גאוגרפי.

bar 23

New member
בתור אחת שגרה שם המון שנים לא ברור לי על אילו

פוליטיקות את מדברת.... אשמח לקבל במסר הסבר קטן וגם את המלצותייך.

THE UNDER TAKER

New member
יותר קל קטנים כי בגדולים צריך יותר עזרה

בהגשה , אבל זה לא אמור להשפיע על המחיר

בינא

Member
ריצוף מסוג קשיח = אריחים קשים לחיתוך

או נשברים בקלות כשחותכים אותם או מנסים ליצור בהם חור למוצא של צינור מכל סוג. אריחים קטנים קלים יותר לריצוף מאריחים גדולים...עד גודל/קוטן מסויים. 30/30 קל יותר לרצף מ-60/60 ולוקח גם פחות זמן. מרצפות 50/50 , 60/60 ומעלה, מחייבים עוזר רצף כי קשה להשתלט לעיהם בגלל משקלם, תוך כדי הנחה על הטיט. אריחים כאלה סובלים גם מדפורמציות יחסית ארוכות ולכן ההתאמות בין האריח שהונח לזה שסובבים אותו יקחו יותר זמן.

THE UNDER TAKER

New member
אצלי זה עדיין טרי אז אני יכול להגיד במדוייק

עלויות נלוות לריצוף 550 מ"ר סה"כ . שומשומית 42.5 טון 1900 ש"ח אבל זה מחיר מיוחד זה עולה כ 500 ש"ח יותר 40 טון חול לריצוף חוץ 1000 ש"ח , גם כאן זה מחיר מיוחד זה עולה יותר . משאבת שומשום 2200 ש"ח הכנסת חול ע"י טרקטור וכוח אדם לשבילים , 800 ש"ח . 40 שק מלט לבן = 1600 ש"ח 20 שק דבק קרמיקה = 1200 ש"ח טיט 15 קו"ב = כ 3000 ש"ח חיתוך פנלים ואריחים שאי אפשר לחתוך במכונת רצפים ידנית 600 ש"ח ספי אלומיניום ושיש 400 ש"ח עבודה 80 מש"ח למ"ר תוספת עבור גרונגים במקלחות 2000 ש"ח בנית אסלה סמויה 600 ש"ח שכחתי משהוא ?

THE UNDER TAKER

New member
כן שכחתי ! המחיר של הרובה כ 50 - 60 ש"ח

ל 5 ק"ג . דרך אגב המחיר 115 ש"ח למ"ר כולל הכל, הוא מצויין , רק צריך לוודא את טיב העבודה בבתים שכבר רוצפו ע"י הקבוצה שנתנה את המחיר הזה . מחיר העבודה של הריצוף בלבד הוא לא 60 ש"ח למ"ר אלא 80 - 120 ש"ח למ"ר, כאשר המחיר הגבוה מתיחס לריצוף שיש טבעי

למעלה