עלות מעביד

amera

New member
עלות מעביד

התחלתי לעבוד במכללה כמרצה וסיכמתי איתם שאני לא אקבל תלוש כשכיר אלא אני אקבל מה שאני עולה להם (עלות מעביד) כעצמאי מול חשבונית. הגזבר של המכללה חישב לי באופן הבא: ברוטו 4300 נסיעות 700 שזה 5000 הוסיף מע"מ ואני וזה יוצא בערך 6000 האם החישוב הזה נכון? דיברתי איתו על מס שכר ומס מעסיק, והוא אמר שזה כמו מע"מ ושזה למדינה ולא לי. בעניין מבטחים וקרן השתלמות הוא אמר שהוא לא יכול להפריש מאחר וזה רק לשכירים! יש לי הרגשה שאני לא מקבל מה שאני עולה להם. הגזבר הסביר לי קודם שהוא יישלם לי בדיוק מה שאני אעלה להם (עלות מעביד). מה אתם אומרים!

achokler

New member
רמתי את הכפפה וחישבתי

עלות המעביד 6,700 ש"ח זה כולל ברוטו + נסיעות + הבראה מחולק ל 12 5,127 (הנטו 4,110 בניסוי מס והפרשות לפנסיה והשתלמות) הפרשות לפנסיה והשתלמות 939 מסים מעסיק 304 חופשה לפי 14 יום בשנה 371

amera

New member
איפה נכנס המע"מ בכל הסיפור

איפה נכנס המע"מ בכל הסיפור האם המכללה אמורה לשלם לי מע"מ? המכללה מוסיפה מע"מ, האם זה יכול להיות כפיצוי!? הרי אם הם לא יוסיפו מע"מ אני אשלם אותו בכל מקרה ואז 18% מעלות המעביד אני אשלם המע"מ!!! האם אני בכוון מחשבה נכון, או שאני מבולבל!!!

achokler

New member
אני לא מבין

האם אתה עצמאי? שכיר? עוד יבואו אליך בדרישה להחזרת המע"מ.

ohaiat

New member
סיפור המע"מ

לא חישבתי את הסכומים שהחבר הקודם חישב לגבי עלות המעביד אבל בהנחה שאתה עצמאי הרי שכל הסכומים צריכים להיות לפני מע"מ . ז"א על כל חישוב עלות המעביד(בהנחה שהיא נכונה) יש להוסיף 18% מע"מ כי אתה צריך לשלם זאת. בברכה, עופר חייט,רו"ח. [email protected]

amera

New member
כן אבל

ההסכם ביני לבין המכללה שאני לא אגרום להם להפסיד שום דבר. הרי אם היו משלמים לי כשכיר לא היו משלמים מע"מ בכלל! אני עובד אצלם כעצמאי, והם ישלמו לי בדיוק את כל הסכומים שהייתי עולה להם במקרה של שכיר. ואם יעשו כן, הוספת המע"מ תהיה על לשבונם! אני אומר את זה על פי הבנתי הלא מסתמכת על שום דבר, וחוסר הידע שלי! יש להזכיר, שמכללה זה עמותה!!

achokler

New member
הסבר לגבי מע"מ

כל עסק שאינו לקוח סופי מקזז את המע"מ כלומר הוא מחשב כמה מע"מ קיבל מלקוחות וכמה שילם לספקים את ההפרש הוא מקבל או משלם למע"מ. לדעתי מכיוון שאתה עצמאי אתה צריך להעביר את המע"מ לרשויות. לגבי העמותה אני לא יודע מה הדין.

למעלה