עלות ממ"ד

עלות ממ"ד

מה צריך להיות הפרש המחיר בבניית שלד עם ממד של 10 מ"ר לעומת ממד קטן יותר (למשל 7 או 8 מ"ר) בהנחה שכל שאר הפרמטרים זהים. הכוונה האם יש כאן קפיצה משמעותית המחיר עבור 2-3 מ"ר נוספים בתכנון הממד - כך שהוא יהפוך להיות חדר עם גודל מכובד ?

avi5199

New member
פעם הוכיחו לי שכדאי לבנות ממד גדול

ושההבדל בין ממד קטן לממד גדול שמשמש כחדר, הוא כזה שיותר כדאי שהממד יהיה גדול וישמש כחדר. חוץ מזה שמעתי שיש תקן חדש שגודל הממד צריך להיות כמעט בגודל של חדר רגיל. ואכן בניתי כך, הממד גדול 3.5 על3.2 ומשמש כחדר, וחסכתי חדר נוסף בבית. אבל בגלל הכיעור של הדלת והחלון שלו, ושני הפתחים עם הצינורות עם הברגים שתקועים בקירות, ובגלל שהילדים לא רוצים לגור בממ"ד... אני כבר לא בטוח שעשיתי נכון.

צימעס

New member
היום זה בכל מקרה 9 מטר נטו

בגלל איטום יתר, לא הייתי מתכננת שינה בממ"ד. הוא צריך להיות חדר שיכול להיות פתוח רוב הזמן: חדר משחקים, חדר עבודה.

Northone

New member
מה לגבי הגז שהממד פולט?

כשאמרתי שבבית שאני בונה הממ"ד ישמש כחדר מיד קפצו המון אנשים שאמרו שיש חשש מגז שנפלט מקירות הממ"ד. יש אמת בדבר?

avi5199

New member
ממה שקראתי והבנתי זה לא משמעותי .

כל בטון פולט קרינה וגז ראדון בכמויות קטנות, בחדר שכולו מבטון יצוק יש יותר גז כזה מאשר בחדר שבנוי מבלוקים. אם הממד נשאר סגור ואטום יתכן שיצטבר בו גז ראדון לאורך זמן, אבל אוורור של החדר מסלק אותו מייד. בכל מקרה זה לא משמעותי בשימוש רגיל , כיוון שלא אוטמים את הממד בשימוש רגיל.

למעלה