עלות הקמת מרתף

80vax

New member
עלות הקמת מרתף

שלום לכולם, long time ... האמת קראתי פה הרבה, לא היה לי כל כך מה להגיד ... לקראת שבוע הבא אנחנו אמורים לקבל את הקרקע מהמנהל (לאחר בדיקת מודד) אנחנו בשלב התוכניות או אולי נקרא לזה שלב ה"בואו נראה כמה גירסאות אפשר לעשות", אנחנו מגלים שיכול להיות לתכנון העתידי חסר לנו קצת שטח ואנחנו מתלבטים לגבי מרתף, השאלה הנשאלת - מהי עלות הקמת מרתף, או אם אני אדייק ... נניח גודל של חלל מסויים - מה השוואת העלות לבניה שלו מעל הקרקע או מתחת לקרקע (כי הרי גם ככה חופרים, ולא צריך טיח חיצוני וכו וכו וכו) אשמח לשמוע את דעתכם תודה ולילה טוב

טלטוש

New member
מנסיוני, כמעט אותה עלות

למעשה יש חדרים שעולים יותר ויש שעולים פחות, אבל המחיר הוא לממוצע. הקבלן מחשב מטראז' ריצוף הרצפה ובכלל הגמר, עולה אותו הדבר בין אם זה מעל הקרקע ובין אם זה מתחת לקרקע ואל תשכח משהו חשוב, האם בניית המרתף דורשת עוד חפירה? = עלות נוספת.

לא בדיוק מרתף דורש איטום מיוחד. וזאת כבר הוצאה לא קלה. אם רוצים תוצאה טובה (ואטומה), ולא ברכת שחיה מתחת לבית.

ITCHAKG

New member
עלויות מרתף - תשובה וירטואלית

קיים נתון שמשתנה ואופייני באופן בלעדי לכל מבנה וזה סוג הקרקע. חציבה בסלע למרתף תעלה עד פי חמש מחפירה באדמה. נתון נוסף שעלול לייקר ולעיתים בכלל להפיל את הרעיון של מרתף הינו גובה מי התהום. במקומות בהם מי התהום גבוהים הליך בניית מרתף הינו מורכב ודורש שאיבה מתמדת (WELL POINT ) של מי התהום, ורמת אטום גבוהה ויקרה. בדרך כלל מבצעים מרתפים במי תהום רק במבנים ציבוריים או מסחריים שבהם יש דרישה לחניונים גדולים. יש לקחת בחשבון שקומת מרתף היא בדרך כלל נמוכה יותר 220-250 ס"מ ויש רק פס חלונות עליון צר וארוך. בהנחה שאין חריגים מבחינת סוג הקרקע, אזי עבור אותו סטנדרט בניה, קומת מרתף טיפה יותר יקרה . במידה ומבצעים נקודות מים ודלוחין במרתף, יש לבדוק שאין בעיה של גובה (מפלס) קו הביוב העירוני אליו מתחברים.

uzikarin

New member
קח בחשבון בערך 100 ש"ח

לבול מטר מרובע של ריצפה+קירות איטום

מספר נתונים נוספים לבדיקה

האם המגרש הוא דו-משפחתי? במידה וכן כנראה ותהיה זקוק לביצוע קיר דיפון שעלותו גבוהה. מצד שני - מבחינת מיסוי מרתף "זול יותר" מאשר שטח עיקרי במפלס מעל הקרקע. כמו כן לעיתים זו האופציה היחלידה בגלל שיקולים של אחוזי בניה/אחוזי תכסית קרקע וכו'. עיצה שלי - התייעץ עם המתכנן שלך. הוא אמור גם לתת לך הערכה תקציבית לאופציות השונות.

למעלה