עלות הפעלת ממ"ג

עלות הפעלת ממ"ג

שלום לכולם, אני מעוניין לברר מה העלות הריאלית של אחזקת ממ"ג דו מושבי עם מנוע רוטקס כשטסים בו כ-600 שעות בשנה בדקתי קצת באינטרנט, מה שהגעתי עד כה: צריכת דלק: 15.6 ליטר לשעה בנזין אוקטן 95 עלות דלק: 16.60 דולר לשעה עלות שמן: 2% ממחיר הדלק תחזוקה לשעה (בממוצע) 10 דולר כולל עבודה וחלפים החלפת מצנח כל 450 שעות: 6.6 דולר לשעה עלות כוללת ל- 600 שעות: 20,156 דולר. או 33.6 דולר לשעה. אם יש לכם הערות/תיקונים מנסיונכם בשטח, אודה לכם. (בייחוד לגבי עלויות תחזוקה ואורך חיי מצנח במציאות) לא כללתי ביטוחים, אין לי מושג. כמה עולה צד שלישי, כמה עולה עצמי, וביטוח נוסע בממ"ג דו מושבי שאינו בעל רשיון. כמו כן: האם באמת ניתן להפעיל רוטקס על דלק מתחנת דלק רגילה ללא עלות נוספת? בלינק המצורף- אתר מעניין בו מצאתי השוואה בין כל הרוטקסים

עלות ממ"ג

עודד שלום רב, טעית בפרמטרים אבל הגעת לתשובה סופית פחות או יותר נכונה. אגב קשה לי להאמין שטטוס 600 שעות בשנה אבל אם תעשה זאת סביר להניח שכסף זו לא בעייתך או שהנ"ל הינו עבודתך. צריכת הדלק היא מעט מתחת לנכונה. שמן אמנם הוא 2% מכמות המדלק אולם מחירו 25 ש"ח לליטר. (פי 5 מדלק) תחזוקה- תלוי היכן אתה מתחזק. בהיותך ממ"ג (בניגוד לאולטראלייט) אינך מחוייב לתחזק במכון בדק תעופתי. ישנם מוסכים לאופנועי ים המתמחים במנועי רוטקס וגובים הרבה פחות ואינך מחוייב למשל לבצע פתיחת מנוע כל 130 שעות שאין לה כל תכלית פרט לקיצור חיי המנוע . מנוע- שכחת להכניס את מחירו של המנוע במידה וזה הלך. באולטראלייט מגדירים אורך חיי מנוע מכסימום 500 שעות. בממ"ג זה יכול לנוע עד פי 3 . פרופלור- גם אלו דורשים תיקון\החלפה תיקון בהתאם למה שעברו. עלויות אחסנה (מנחת) ושינוע (עגלה). אל"נ(אירוע לא נעים) שעלול כבר אחרי שעה לגרום לך נזק יקר למצנח לכלי ולפרופלור. רוטקס באמת עובד על דלק רגיל שקונים בתחנת דלק(גם כך הוא יקר). בטבלאות השוואה למיניהם ממליצים אם אכן אתה משתמש הרבה בכלי להשקיע במנוע 4 פעימות כמו רוטקס 912 שעלות הפעלתו לאורך זמן קטנה הרבה יותר ובסיכום כללי זה יוצא יותר זול. בחו"ל אגב משתמשים במנועי סובארו 1600 או 1800 4 פעימתיים לשימושים תעופתיים במקום ברוטקס. בימים אלו מתבצעת כאן אצלינו בשלבי סיום הטמעת מנוע סובארו בממ"ג, הכלי כבר היה באוויר אולם כרגע מתבצעים שיפורים ביחסי ההעברה בגיר. בסיום התהליך יוזל מחיר סעיף המנוע ותצרוכת הדלק. מצורפת תמונת מנוע סובארו על הממ"ג. (בונה הכלי- עמי ואןקרפלד, צילום-אני). בהצלחה אהרון ניסנבאום.

שעות מצנח.

עודד שלום, אורך חיי המצנח נמדד בשעות שמש ומצב המיתרים. ע"פ הוראות היצרן יש לעשות לחופה בדיקה כל 100 שעות או פעם בשנה (הראשון מהשניים). עלות בדיקה כזאת היא 120$ + מע"מ. מצנח נגמר כאשר הבד חדיר מידי לאוויר (גורם להזדקרות עמוקה) או שהוא אינו חזק דיו. במצנחי ממ"ג בד המצנח ע"פ הוראות יצרן טוב ל 300 שעות (במקרה הטוב ולאחר בדיקות עד 400 שעות). חזי דביר טס לפני כשנתיים על מצנח עם 400 שעות, ותוך כדי טיסה נקרע המצנח במרכזו(ללא התראה מוקדמת) וחזי והחניך ביצעו נחיתת חירום (ללא נפגעים). ישנם בארץ שני סוגי בדים מהם נתפרים המצנחים. 1. מצופה סילקון המחזיק גם מעל 500 שעות. 2. ללא ציפוי סילקון (קרעתי כזה בעזרת שתי אצבעות לאחר 300 שעות). הדיון סביב איזה מצנח לקנות הוא בהחלט רלוונטי אך משנה במעט את העלויות הכלליות (לפי החישוב שלך מצנח עולה 3000$, המחיר יכול ליהיות זול יותר ב 30% בקלות). איתי לנואל שמיים מצנחי רחיפה.

תודה על התשובות, ועוד:

האם ניתן לקנות בארץ ממ"ג "מוכן" עם מנוע 912? אני מעריך שזה יעלה (חדש) כ-30 אלף ירוקים "על הכביש". אבל אין מחירים באף אתר ממ"ג למעט משומשים, בניגוד לאתרי אולטרלייט ששם יש קצת מחירים. אני לא מברר בשביל עצמי (לצערי הרב בשלב זה...) אלא לצורך עבודת מחקר תיאורטית (בשלב זה).

arnon har lev

New member
../images/Emo23.gif

שלום עודד! כן ניתן לרכוש ממ"ג עם מנוע רוטקס 912, בעגור אנו טסים בביה"ס עם ממ"ג שמנועו הוא רוטקס 912 80 כ"ס ונמצח של עפקו המצופה סיליקון ואמור להחזיק מעמד מעל 500 שעות שמש. לפרטים יותר מדוייקים התקשר: 5067467-03 או 791079-058 בברכה ארנון הר לב עגור-מצנחי רחיפה, ממג"ים וגלשני אוויר.

ועוד שאלת תם,

אפשר לרכוש מצנח לממ"ג שיטוס קצת יותר מהר (אם נניח שביצועי הטיפוס פחות חשובים) נניח 30-40 מייל לשעה?

מומלץ להפנותה לפורום הממ"גים

ערב טוב עודד. פרסם שאלתך זו בפורום הממ"גים וחזקה עליהם שאם קיימת חופה שכזו והיא תקנית, הם יודעים על קיומה. ליל מנוחה,

ממ"ג מהיר

כן יש כזה ממ"ג רק קוראים לו גמ"ג (טרייק בלשון העם). אותה קונספציה כמו ממ"ג רק עם כנף דמויית גלשן במקום מצנח. הכלי הזה טס במהירויות של 20 עד 150 קמ"ש והייתרון שלו שניתן להשאר עם הכלי ולהתקדם עם הכנף. דגמים של המודל מהטובים בעולם תוכל למצא ב www.cosmos-france.com אילן סרף גם פיתח עם חיים רווה בארץ מצנח מתקדם לממ"ג שדומה למצנח רחיפה (במקום למצנח המזרוני הרגיל) שטוען למהירות גבוהה יותר. פרטים אצל חיים רווה. בהצלחה אהרון.

לא לזה התכוונתי

טרייק עד כמה שאני יודע, נופל כבר תחת טלפי מנהל התעופה, זאת אומרת צריך מלגזה לכל הניירת, שערות לבנות עד שאפשר לקחת נוסע, וכו´ וכו´ הרפתקאות.

פנה לחיים רווה

עודד, פנה לחיים רווה ותקבל הסבר על המצנח המהיר שהוא טס עליו. ונכון טרייק עדיין נופל תחת מנהל תעופה
. בגלל זה הוא הרבה יותר בטוח
אהרון.

מה שבטוח ומה שנכון.

לעודד שלום רב, באמת, הכי נכון שתהיה בקשר ישיר עם חיים רווה שביצע את טיסת השיא המפוארת בממ"ג מחיפה לקפריסין ובחזרה. טיסה זו בוצעה עם חופה מתקדמת. בכל מקרה, הן הממ"ג והן הטרייק (וכמובן גם הממ"ר-מצנח רחיפה ממונע רגלי) הם כלי טייס ממונעים ועל פי חוק הטייס כפופים לתקנות מנהל התעופה האזרחית וחייבים ברשיון על מנת להטיסם. לילה טוב,

שים לב לאייקונים,

שכתבתי שהטרייק הרבה יותר בטוח כי הוא תחת מנהל תעופה השתמשתי באייקון
שתבין שזה נאמר בציניות. באמת שאין לי מושג מי יותר בטוח. ההיסטוריה עם הטרייקים בארץ קצרה מדי וההיסטוריה של הממ"ג די מספקת שלהבין שהוא כלי כנראה די בטוח וסלחני. טרייק יכול להזדקר- וגם לצאת מהזדקרות בקלילות. בטרייק הכנף נשארת כנף גם שהיא מזוקרת ולכן היציאה מהזדקרות היא פשוטה מאוד מהירה מאוד ונטולת סיכונים (כמובן רצוי לעשות זאת במספיק גובה. ). במצנח לסוגיו הזדקרות משמעותה גם איבוד הכנף כך שיציאה מהזדקרות כרוכה בייצור של הכנף מחדש ואז יציאה מהמצב למצב טיסה. ממ"ג יכול גם להזדקר ולהכנס לסחרור אולם נראה שזה די נדיר. הזדקרתי עשרות פעמים יזומות עם טרייק וחוץ מתחושת נפילה קלה וחזרה למצב טיסה לא חשתי כלום. הזדקרתי פעמים בודדות עם מצנח וממ"ר וברכתי הגומל אחרי כל פעם. אבל הכי בטוח זה רק לשאול שאלות. אהרון.

arnon har lev

New member
../images/Emo23.gifתשובה לתם!

עודד שלום! כן יש חופות מהירות יותר וגם בעלות ביצועים טובים יותר. אבל בטוחות הרבה פחות!! אגב לשיחה יותר ממצת ויותר דיסקרטית 5067467-03 ארנון הר לב עגור

למעלה