עלות בניית שלד

עלות בניית שלד

לאחר בדיקה שעשיתי המסקנות הן כאלו , השלד הוא עם בלוקים של איטונג או של פומיס . הבית שלי הוא 230 מטר לבניה , עם 150 מטר בקומת קרקע 80 מטר בקומה א' . הצעת מחיר של קבלן בוטיק 93,000 אלף דולר 73,000 קומת קרקע 20000 קומה א' (לפי שער של 4 ש"ח לדולר) שזה כ 400$ למ"ר הצעות של קבלנים אחרים הן בסביבות ה 280 - 300 דולר/מ"ר ( 65,000$ - 70,000$ ). בדיקה שעשיתי של עלויות חומרים ועבודה : 37000 ש"ח 150 קו"ב בטון + שאיבת בטון 54000 ש"ח 15 טון ברזל 20000 ש"ח בלוקים 7000 ש"ח קידוח כלונסאות 6000 ש"ח ארגזי קלקר 5500 ש"ח סט ממ"ד 2500 ש"ח עבודת טרקטור 8000 ש"ח עץ לטפסנות ------- עד כאן 120000 ש"ח ( 30000$ $=4 ש"ח ) 56000 ש"ח עלות עבודה ---- 4 פועלים * 350 ש"ח ליום * 40 יום = 14000$ סה"כ 44000$ שזה 190$ למ"ר - כלומר הרווח ברוטו של הקבלן הוא כ 100$ למ"ר = בערך 23000$ לחודש וחצי עבודה מזה כמובן צריך להוריד את משכורתו מיסים והוצאות אחרות קבלן אחר הציע לי שיטה אחרת - אני משלם לו 420 ש"ח על עבודה בלבד החומר עלי ( או 280$ למ"ר כאשר החומר עליו ) זה יוצא 96,000 ש"ח + 120,000 ש"ח חומר = 216,000 ש"ח ---- חיסכון של 40000 ש"ח . כמובן שאני עוד יוריד לו מה 420 ש"ח למ"ר על הקומה השניה , כי יש בה הרבה פחות עבודה --כך שהחסכון יהיה יותר גדול ( הייתה לנו רק פגישה ראשונית )

חסרים דברים

חוט קשירה, חוט שזור, מסמרים, לוחות אדקס, בד גיאוטכני לבורות ניקוז (אם יש), ניילון תחת הבטון (אם שמים), רגליים (שנגנבים ונהרסים), ודליים (כנ"ל). אני גם חושב על כלי עבודה למיניהם שנהרסים בזמן הבנייה (פועלים אוהבים לשים מקדחות בתוך דליים של בטון
), אז הרווח בכ"ז יקטן מהמספר שנקבת.

אני חושב שהוא מביא כלי עבודה

החישוב לא עד כדי כך מדוייק יש כאן קצת פלוס מינוס כמה אלפי שקלים, כך שהחומרים הזולים הללו לא משפיעים כל כך חישבתי קניית עץ לטפסנות ולא השכרה של עץ לטפסנות , כך שיכול להיות שגם הסעיף הזה יוזל . פיגומים לא הכנסתי כי יש לי פיגומים ואני אצטרך אותם גם לטיח . 420 ש"ח היא ההצעה הראשונית שלו עדיין לא התמקחתי איתו , על הקומה השניה הוא יקבל פחות מ 420 ש"ח /מ"ר , אם הוא לא יסכים, הוא לא יקבל אותה

avi5199

New member
הקבלן הוריד לי 5000 ש"ח מהמחיר

אם אני מביא את המסמרים והחוט בעצמי. בררתי עם המפקח וחנות חמרי בניין, והעריכו לי את זה בסביבות 3000 , לפי הנסיון שלהם בבתים אחרים.

avi5199

New member
יש גם גידור, ביטוח, פינוי אשפה,

אחרי הכלונסאות והמסגרת ולפני יציקת הרצפה צריך למלא אדמה ולשים עליה את ארגזי הקלקר ולכן צריך גם טרקטור לישור שטח וגם למילוי אדמה מתחת לארגזי קלקר. ( ואם אין אדמה בשטח צריך להביא משאית אדמה)

בינא

Member
עלויות בניה יקרות מידי = בניה קוונציונאלית

מעולם, בשום תמחיר שביצעתי עד היום לא הגעתי בבניה מתועשת לסכומים כאלה לעלות השלד. בבניה המתועשת בשלד, מצויים גם המשקופים העיוורים של החלונות והפתחים, הכוללים את ארגזי התריס והספים. בשלד החיצוני בבניה המתועשת מצוי כבר אלמנט האיטום והבידוד. היכן הם בחישבים ? היכן עבודות האינסטלציה והחשמל - ההכנות למיניהן כמו הארקת יסוד, צנרת ביוב, צנרת מובילה לחשמל ותקשורת? ומה עם הגג? הוא לא חלק מהשלד? אם גג שטוח, בידוד ואיטום כמו במקרה הזה - חסרים... למה חסרים בידוד איטום? כי בבניה המתועשת הם כבר חלק מהשלד. בהצלחה בבניה העצמית הקונוונציונאלית שלך...צפה לעוד הפתעות בהמשך.

ITCHAKG

New member
אומדן עלות שלד

עפ"י הכמויות של הבטון והזיון אני מבין שגם הרצפה וגם הגג הינם תקרות בטון. מהצעות מחיר שניתנו לאחרונה בצפון הארץ לבית פרטי דומה בשטחו ובשטחי התקרות המחיר לעבודה וחומר 1100 ש'/ מ"ר. לא מציע לך להפריד ולספק לקבלן חומר, כי הפחת והיעלמות של ברזל בלוקים וכיו"ב היא גדולה מאד. באזור אשקלון הייתי ממליץ לא לבצע גג קל.

ב ר ז

New member
מהן העלויות הידועות לך באזור הצפון - קלונסאות

אודה על אומדן עלויות עדכני של ביצוע כלונסאות מיקרופייל בעומק סטנדרטי בקוטר סטנדרטי לדעתי יהיו בסוף כ 19 כלונסאות תודה

בינא

Member
תלוי בסוג הקרקע...

"מיקרופייל" הם סוג של כלונס ובתרגום מילולי:"כלונסאות קטני קוטר". מקובל לבצע אותן רק בקרקע סלעית. כלונסאות קטני קוטר אינם מתאימים לקרקעות רכות או תופחות, כי הן נסדקות ויש הוכחות לכך ברמת הגולן בשפע. מיקרופייל יכולים להיות בקטרים הנעים בין 30-40 ס"מ. מעל זה הם כבר לא "מירופייל" אלא "פייל" רגיל. קידוחים בסלע מבוצעים עם מכונות שונות והרבה יותר יקרות מקידוחים בקרקעות רכות ולכן מחיר הקידוחים יהיה שונה. בקרקעות רכות (אדמה מכל הסוגים) יכול מקדח אדמה לקדוח 20 כלונסאות ביום אחד של עבודה בזמן שבסלע, זמן הקידוח לכלונס 1, יכול להיות 1/2 יום. בקרקעות רכות עם מי תהום בעומקים קרובים יחסית לקרקע, הקידוח יהיה יותר מסובך ויחייב החדרת חומרים למניעת קריסת הקידוח במהלכו ולאחר הוצאת המקדח, מה שגם ייקר את העבודה. ככלל - כלונסאות, מומלץ לבצע רק במקרים שהקרקע עד לעומק של 2 מ' ומעלה אינה טובה לביסוס ולכן נדרש לעבור את העומק הזה ולהגיע לקרקע יציבה, כמו סלע, כורכר, חול מהודק וכיו"ב. יוצא מכל האמור - כלונסאות שיקדח האדם הפשוט באזור אשקלון, יהיו בקוטר גדול יותר, לעומק גדול יותר וייקדחו מהר יותר מאשר כלונסאות מסוג "מיקרופייל" שייקדחו בצפון עם מקדח סלע.

avi5199

New member
אצלי קדחו 19 כלונסאות ביום עבודה אחד

המיקום בזיכרון יעקב מגרש סלעי משופע. הכלונסאות תוכננו לעומק ממוצע של כ 9 מטר, החלק העליון של הסלע היה גיר רך, והחלק העמוק יותר היה מסוג צור קשה ביותר ( השבבים היו קשים כמו חצץ ) והקדיחה היתה קשה, ובשני קידוחים הוא הפסיק לקדוח אחרי 8 מטר, קרא למהנדס הביסוס , וקיבל אישור מהמהנדס לקדוח רק 8 מטר במקום 9. המחיר ששילמתי 12900 שח כולל מע"מ.

בינא

Member
על בניה באזורי הספר של היום...

השילוב של יציקות בטון, כולל גגות מקשיים עם הרבה ברזל לזיון ועובי מספיק כנגד קסאמים לפחות, עם לוחות איטונג משוריין ב-2 רשתות פלדה ומשקופי פלדה לחלונות הכוללים ארגזי תריס וספים, יכולים להיות התשובה הנכונה למצב. שילוב של 2 השיטות יביא לחיסכון גדול...כיצד? היות ולוחות האיטונג המשוריין מהווים גם חלק משלד המבנה החיצוני, ניתן לבצע בכל סוגי הקרקעות באזורים אלהובעיקר בכל אזור הדרום, יסודות רפסודה שחוסכות את הקידוחים, הברזל והבטון בקרקע. לוחות הבטרום המגיעים עם מישורים חלקים ומוכנים, אפילו לצבע חיצוני, חוסכים את הצורך בטיח חוץ. משקופי הפלדה, יחד עם ניצבי הגבס היוצרים את פתח החלונות, חוסכים את הצורך במשקופים עיוורים של יצרן האלומיניום וכנ"ל בדלתות החוץ והפנים. על גג הבטון ניתן לבצע את הפנל המבודד, גם אם הגג שטוח ולקבל את האפקט של מרווח חלול בין הפנל לגג הבטון, מה שנותן גם הגנה משופרת נגד פגיעות הקסאם וגם הגנה מצויינת נגד חום השמש ועוזר לשימורהחימום הפנימי בחורף.

אינסטלציה וחשמל לא קשורים לקבלן שלד

וממילא אני עושה אותם בעצמי . הגג הוא אותו הגג גם אם הקירות הם בטרום , אני עוד אשאל את הבחור שלך כמה הוא רוצה למ"ר , יש לי זמן אני לא ממהר לסגור את הנושא

למעלה