עלות אקוסטיקה

benon

New member
עלות אקוסטיקה

כרגע בבעלותי מע' אלקטרונית וחשבתי לעבור לדבר האמיתי. אז ככה, יש לי ממד 3*4 שצמוד לסלון בבית.
האם מניסיונכם בהשקעה של 6/7 אלף ש"ח ניתן לאטום אותו כך שהרעש יהיה סביל ולא אצטרך לנדוד לבית אחר.....
תודה מראש...

בתור התחלה

תעשה הפרדה בין אקוסטיקה לבידוד.
ממה שאני מבין אתה מנסה לבודד את החדר מרעשים החוצה. הפיתרון היעיל ביותר (וגם היקר ביותר) הוא פשוט "להציף" את החדר.
מעין חדר בתוך חדר.

אם אתה בראש של להוציא סכומים כאלה, אל תתפשר ופנה לבעל מקצוע (מהנדס בנייה/אקוסטיקאי).

בהצלחה.

itay zac

New member
שמע

אני במצב שלך. רק שאני יעשה את המעבר לאקוסטית עוד הרבה מאוד זמן, אבל אני יודע מה אני הולך לעשות אז מה שאני חושב-
קודם כל גבס. אם אתה תעשה את זה בעצמך , אני חושב שהחומרים שהם לוחות גבס והמסגרות לגודל שלך ייצא מקסימום 4000 שקל. חפש מחירון בגוגל של גבס ותראה לבד.
להרכיב את זה זה לא בעיה, במיוחד שאתה לא מחפש לעשות דברים יפים אלא פשוט לצמצם רעש.
עכשיו, החומר שתשים בין הגבס לקיר יכול להיות כל דבר, צמר סלעים, כריות, ברווזים, גופות.. העיקר שיספוג. אני ממליץ לך לנדוד ברחובות ולחפש ספה שמישהו זרק ולפרק לה את הצורה, או ללכת למקום שכונתי שמוכר ביצים ולבקש את הקרטונים שלהם, או ללכת בימים של פינוי קרטונים ליד חנות מוזיקה ולקחת את הקרטונים שהם מוציאים, ואפילו לזבל שלהם, מנסיון אישי חנויות כאלה זורקות חומרים טובים. אבל מה שכן צריך להשפריץ על הדברים האלה חומרים דוחי מזיקים.
במה לתופים - כמה רפסודות, שטיח ישן שבבית שאותו אתה תשפד עם מסמרים לרפסודות. גם את החומרים האלה אפשר להשיג בלי לבזבז כסף.
בכסף שנשאר לך שזה 2000-3000 ככה, אתה תקנה ספוגים אקוסטיים טובים ותדביק אותם לתיקרה, ולסיום תטפל בדלת. הדלת צריכה להיות בומבסטית וכבדה, ועם גומי במשקופים שכשתסגור אותה תהיה אטימה מקסימלית.
כך בחשבון שיהיה לך מחניק.
אם נשאר כסף הייתי מצפה את הקירות בעץ יפה, אולי לייסטים, שזה גם סבבה לאקוסטיקה וגם יפה.

למעלה