אני אתחיל מהקישור
מדובר בבית שככל הנראה כל התקרה שלו מונמכת, עיינתי שם במידע ומדובר בבית עם מערכת בית חכם, תאורה שקועה בעיקרה והיות ומדובר בכמויות גדולות של צנרת תשתיות עדיף לבצע תקרה מונמכת לכל החלל. הנמכה שתתאים לספוטים שקועים סטנדרטיים היא הנמכה של 7 ס"מ. קיימת תאורה שקועה שתדרוש הנמכות גדולות יותר של מעל 10 ס"מ שוב, הכל תלוי בגופי התאורה ולכן חשוב שתהיי סגורה על עצמך איזה סוג של גופים את רוצה כי זה מה שיגזור את הכמות שלהם ואת המיקום שלהם. לגבי כמויות, שוב, אלה נגזרות של סוג הגוף ועוצמת התאורה הנדרשת....כאשר את מתכננת תאורה שקועה שתהווה תאורה עיקרית בבית אני מציע להתייעץ עם מתכנן\ת תאורה מאחר וזו לא שאלה של עוצמת מנורת הליבון באמצע החדר, 100W או 150W? לגבי עלויות.... איך חשמלאים מחשבים נקודות תאורה אני לא יודע אך אין ספק שנקודה שקועה עולה יותר כסף מנקודה רגילה מאחר ונקודה רגילה בד"כ מוחלפת ע"י מספר נקודות שקועות היות ופיזור האור בגופים שקועים פחות טוב מנורת אגס למשל ולכן יש לקבוע יותר נקודות בבטון, כל נקודה דורשת קופסת ביטון או "ספוטניק", החומר עולה יותר כסף, נדרשת עוד צנרת ועוד חיווט....במקרה של הנמכות ובכלל במקרה של ספוטים שקועים עדיף לעבור למתח נמוך מאוד קרי 12V ולהשתמש בג"ת מתאימים (דורש שנאים) עכשיו לשאלת מיליון הדולר. מה ההבדל בין עלות ההתקנה לעלות האחזקה? עלות ההתקנה היא העלות הכוללת את עבודת החשמלאי עד ללחיצה על מתג התאורה והדלקת האור, עלות התחזוקה היא העלות הנגררת לאחר לכתו של החשמלאי שהיא החלפת נורות שרופות בד"כ ועלויות החשמל. החשמלאי מצידו יעשה מה שתבקשי כל עוד תשלמי לו על כך, אם לא, הוא יעשה את הטוב בעיניו וסביר להניח גם הזול, בתחום התאורה השקועה יש ים גופי תאורה וים מנורות, מנורות ליבון דרך הלוגנים ופלורסנטיות קומפקטיות ובקצה העליון של הסקאלה נמצאת טכנולוגיית הLED. צריכת החשמל היא בהתאם לסדר ברשימה, הליבון וההלוגן זללניות חשמל, הLED היא החסכונית ביותר בשיעורים של מאות אחוזים ביחס לנקודת המוצא. עלות נוספת היא עלות החלפת המנורות, הבעיה העיקרית בגופים שקועים היא אגירת חום בקרבת גוף התאורה מה שמקצר את אורך החיים של הנורות, נורות ליבון והלוגנים נשרפות בקצב בלתי נסבל ומייצרות חום אדיר, רק בכדי לסבר לך את האוזן, אם תלכי על ספוטים סטנדרטיים, דקרוייקות למיניהן, תצטרכי עשרות גופי תאורה בשביל להאיר את המטראז' שציינת, עלות החשמל תהיה אסטרונומית, תפוקת החום עוד יותר ותצטרכי להחזיק סטוק של מנורות להחלפה בסטנדביי כי סביר להניח שמשלב מסויים תצטרכי להחליף כמה מנורות בכל שבועיים. אם ניקח את עלות החלפת המנורות הבלתי פוסקת, צריכת החשמל האסטרונומית, תפוקת החום האדירה שבקיץ תעביד את המיזוג אויר אצלך שעות נוספות כדאי כבר ללכת על הקצה העליון של הסקאלה - LED שמתבטאות באורך חיים של שנים, צריכת חשמל מזערית (3W לספוט), תפוקת חום מינימלית בלדים מסוג HIGH POWER, אור נהדר ומינימום תחזוקה. למרות שקיימים ספוטים LED במתח רשת אני ממליץ להכין תשתית 12V. אם רצונך בהרחבות נוספות, השוואות מחירים בין גופית תאורה וכוליי אשמח אם תפני במסר אישי מאחר ואינני מעוניין להפוך את הפורום לבמת פרסום.