עלויות תאורה

car123

New member
עלויות תאורה

אני מתלבטת בין תאורה שקועה לתאורה רגילה באיזור הסלון וחדר השינה. האם יש הבדלים בעלויות ההתקנה ועלויות התחזוקה בין השניים? אני חושבת לשים שקועים במטבח מעל הכיור ובחדר שינה מעל שידות הלילה אבל האם זה פרקטי לעשות זאת בסלון או בכל חלל חדר ההורים? מצרפת דוגמה לבית שבכל מקום בו יש תאורה שקועה.

fireman

New member
תאורה

תאורה שקועה דורשת הכנה מוקדמת כאשר מעוניינים לקבוע את קופסאות התאורה בבטון. במידה ויש תקרה גבוהה בבית ניתן לבצע הנמכה בגבס ובתוכה לקבוע את נקודות התאורה, הגבס מאפשר לך לבצע שינויים גם בסוג גוף התאורה בשלב מאוחר יותר וגם בנוגע למיקומים, בבטון אפשר להגיד שמה שתכניסי לתוכו זה מה שתצטרכי לחיות איתו. תאורה שקועה יכולה להיות פרקטית כאשר כמות הנקודות וסוג התאורה מספק את עוצמת ההארה הנדרשת, אם מדובר בספוטים שקועים קטנים (בקוטר 5 ס"מ) תצטרכו כמות נכבדה של ספוטים בכדי להאיר חלל סלון או חדר. לגבי הקישור ששלחת, בגלל שגיאה בעמוד של תפוז אני לא מצליח לפתוח את הקישור, אשמח אם תוכלי להעלות את כתובת הקישור ללא הלחצן כך שיהיה אפשרי לגזור ולהעתיק אותו

car123

New member
אוקיי אז שאלות נוספות

לי יש תקרה בגובה של 2.80 מ'. לא גבוהה במיוחד. בכמה הנמכה מדובר? ואם בכל זאת אני רוצה את זה בבטון האם אז לא צריך הנמכת תקרה? אני אשמח לדעת כמה ספוטים שקועים אני צריכה לדעתך כדי שלא יהיה חשוך: 1. בסלון בגודל של 515 ס"מ על 416 ס"מ? 2. בחדר שינה בגודל של 350 ס"מ על 321 ס"מ? 3. במטבח בגודל של 5מ' על 3מ'? (המטבח, פינת האוכל והסלון בחלל אחד) מה ההבדל בעלויות ההתקנה ועלויות התחזוקה? האם כשאני אומרת לקבלן לעשות תאורה שקועה הוא בד"כ מבקש תשלום נוסף על כך? סליחה על מבול השאלות. מקווה שזה בסדר. הנה הקישור שוב. זה ארוך מהקישור שאני מוצאת שם אבל זה עובד, בדקתי. http://www.bvd.co.il/article_2004/%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%9E%D7%9C%D7%99%D7%96%D7%9D-%D7%A4%D7%95%D7%A0%D7%A7%D7%A6%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%90%D7%9C%D7%99.html

fireman

New member
אני אתחיל מהקישור

מדובר בבית שככל הנראה כל התקרה שלו מונמכת, עיינתי שם במידע ומדובר בבית עם מערכת בית חכם, תאורה שקועה בעיקרה והיות ומדובר בכמויות גדולות של צנרת תשתיות עדיף לבצע תקרה מונמכת לכל החלל. הנמכה שתתאים לספוטים שקועים סטנדרטיים היא הנמכה של 7 ס"מ. קיימת תאורה שקועה שתדרוש הנמכות גדולות יותר של מעל 10 ס"מ שוב, הכל תלוי בגופי התאורה ולכן חשוב שתהיי סגורה על עצמך איזה סוג של גופים את רוצה כי זה מה שיגזור את הכמות שלהם ואת המיקום שלהם. לגבי כמויות, שוב, אלה נגזרות של סוג הגוף ועוצמת התאורה הנדרשת....כאשר את מתכננת תאורה שקועה שתהווה תאורה עיקרית בבית אני מציע להתייעץ עם מתכנן\ת תאורה מאחר וזו לא שאלה של עוצמת מנורת הליבון באמצע החדר, 100W או 150W? לגבי עלויות.... איך חשמלאים מחשבים נקודות תאורה אני לא יודע אך אין ספק שנקודה שקועה עולה יותר כסף מנקודה רגילה מאחר ונקודה רגילה בד"כ מוחלפת ע"י מספר נקודות שקועות היות ופיזור האור בגופים שקועים פחות טוב מנורת אגס למשל ולכן יש לקבוע יותר נקודות בבטון, כל נקודה דורשת קופסת ביטון או "ספוטניק", החומר עולה יותר כסף, נדרשת עוד צנרת ועוד חיווט....במקרה של הנמכות ובכלל במקרה של ספוטים שקועים עדיף לעבור למתח נמוך מאוד קרי 12V ולהשתמש בג"ת מתאימים (דורש שנאים) עכשיו לשאלת מיליון הדולר. מה ההבדל בין עלות ההתקנה לעלות האחזקה? עלות ההתקנה היא העלות הכוללת את עבודת החשמלאי עד ללחיצה על מתג התאורה והדלקת האור, עלות התחזוקה היא העלות הנגררת לאחר לכתו של החשמלאי שהיא החלפת נורות שרופות בד"כ ועלויות החשמל. החשמלאי מצידו יעשה מה שתבקשי כל עוד תשלמי לו על כך, אם לא, הוא יעשה את הטוב בעיניו וסביר להניח גם הזול, בתחום התאורה השקועה יש ים גופי תאורה וים מנורות, מנורות ליבון דרך הלוגנים ופלורסנטיות קומפקטיות ובקצה העליון של הסקאלה נמצאת טכנולוגיית הLED. צריכת החשמל היא בהתאם לסדר ברשימה, הליבון וההלוגן זללניות חשמל, הLED היא החסכונית ביותר בשיעורים של מאות אחוזים ביחס לנקודת המוצא. עלות נוספת היא עלות החלפת המנורות, הבעיה העיקרית בגופים שקועים היא אגירת חום בקרבת גוף התאורה מה שמקצר את אורך החיים של הנורות, נורות ליבון והלוגנים נשרפות בקצב בלתי נסבל ומייצרות חום אדיר, רק בכדי לסבר לך את האוזן, אם תלכי על ספוטים סטנדרטיים, דקרוייקות למיניהן, תצטרכי עשרות גופי תאורה בשביל להאיר את המטראז' שציינת, עלות החשמל תהיה אסטרונומית, תפוקת החום עוד יותר ותצטרכי להחזיק סטוק של מנורות להחלפה בסטנדביי כי סביר להניח שמשלב מסויים תצטרכי להחליף כמה מנורות בכל שבועיים. אם ניקח את עלות החלפת המנורות הבלתי פוסקת, צריכת החשמל האסטרונומית, תפוקת החום האדירה שבקיץ תעביד את המיזוג אויר אצלך שעות נוספות כדאי כבר ללכת על הקצה העליון של הסקאלה - LED שמתבטאות באורך חיים של שנים, צריכת חשמל מזערית (3W לספוט), תפוקת חום מינימלית בלדים מסוג HIGH POWER, אור נהדר ומינימום תחזוקה. למרות שקיימים ספוטים LED במתח רשת אני ממליץ להכין תשתית 12V. אם רצונך בהרחבות נוספות, השוואות מחירים בין גופית תאורה וכוליי אשמח אם תפני במסר אישי מאחר ואינני מעוניין להפוך את הפורום לבמת פרסום.

car123

New member
תודה על התשובה המושקעת.

נתת לי הרבה חומר מחשבה. אני לא בטוחה שלאור זאת זה משתלם לי כלכלית, אני לא באמת בונה בית כזה יוקרתי אבל מאוד אוהבת את המראה. אני אחקור את נושא ה LED שהועלה פה לא פעם ועוד לא הבנתי את הטכנולוגיה ואיך הנורות נראות ואחזור עם שאלות, אתה יכול להפנות אותי לאתר שבו אוכל לקרוא על כך?

fireman

New member
לדים.

נורות הלדים מגיעות במגוון תצורות, מספוטים ועד למנורות הצפה, שטיפה, זרקורים, תאורה תת מימית, דקורטיבית, ליניארית ואפילו פלואורסנטים של לדים.....כמעט לכל סוג של תאורה "קונבנציונלית" יש תחליף בטכנולוגיית LED. הנורות נראות אותו הדבר כמו הנורות שהן מחליפות מבחינת הצורה, היות והרכיבים המאירים קצת שונים ניתן להבחין בהבדל קל כאשר מדובר בנורות עם מס' יחידות תאורה (אני אצרף תמונה) לגבי הטכנולוגיה, לד היא דיודה פולטת אור והפקת האור שלה אינה מלווה בהפקת חום ומכאן היעילות שלה בצריכת אנרגיה. כאשר בנורת הלוגן מעל 90% מצריכת החשמל מתבזבזת על הפקת החום בנורות הלד רוב צריכת החשמל נועדת להפקת אור ולכן הדיודה צורכת מעט מאוד חשמל כי אין חשמל מבוזבז. בתמונה המצורפת: בצד ימין נורת High power LED המורכבת מנורה בודדת של 3W באמצע נורת הלוגן סטנדרטית 50W מצד שמאל נורת High power LED המורכבת מ3 יחידות של 1W כ"א ובסה"כ 3W שימי לב להבדלים....3W מול 50W......צריכת החשמל של נורת הלוגן אחת שוות ערך לצריכת חשמל של 16 נורות LED.

car123

New member
תודה

אבל האם נורה של 3W לא חלשה מדי? אני רגילה ל- 60-100W בנורות רגילות. האם צריך פריסה רחבה של לדים על מנת שיהיה מספיק מואר בחדר? והאם תאורת LED מתאימה גם לפנים הבית או שיותר מתאימה לחוץ? שאלה נוספת מאחר ואתה בתחום. האדריכלית שלי לא מיקמה לי תאורת גן אבל אמרה שהיא עשתה תשתית צנרת ופיתוח. האם תכנון תאורת גן יכול לבוא בשלב מאוחר יותר על בסיס התשתית והפיתוח שהיא עשתה? האם צריך לקבוע נקודות תאורה כבר עכשיו (אני לא מדברת על תאורת שבילים שכבר תוכננה אלא על תאורה במקומות שונים בגינה).

fireman

New member
תשובות

תאורת הלד מיועדת למגוון שימושים, פנים וחוץ וגם מתחת לפני המים, כל גוף והתאמתו לסביבת ההתקנה, בדיוק כפי שנעשה בגופי תאורה רגילים, יש המתאימים לשימוש פנים ויש המתאימים לשימוש חוץ. לא, נורה של 3W אינה חלשה, זה בדיוק העניין, יעילות אנרגטית. בנורה של 100W כ90% הולך לאיבוד על חום, מה שאומר ש10W מיועדים לתאורה, בלד רובה המוחץ של צריכת החשמל מיועד להארה. נורות הלד קיימות במגוון הספקים, גם כאלו שמעבר ל3W, יש גם 5W 7W 10W וגם 20W. לצורך העניין זרקור לדים שמסוגל להאיר חזית של בניין למשל לגובה של 12 מטר צורך בסה"כ 36W, צריכת החשמל נמוכה מאוד ביחס לעוצמת ההארה המתקבלת. לגבי הפריסה, זה לא קשור דווקא לטכנולוגיה כי אם לסוג הגוף, ספוטים של הלוגן יצטרכו אותה פריסה כמו ספוטים של לדים כי מבחינת עוצמת הארה הם דיי מקבילים אך ההבדל הוא בצריכת החשמל. בד"כ מקובל שאת תכנון תאורת הגן מתכנן אדריכל הנוף או מתכנן הגינה. נקודות התאורה, מיקומן וכדומה ייקבע בהתאם לסוג התאורה המתבקשת בגן, הרושם שמעוניינים להציג וסוג האלמנטים בגן כמו הצמחיה, אלמנטים של מים אם יש, הארת חזיתות של הבית או אלמנטים אדריכליים כאלו ואחרים. נקודות תאורה קובעים רק כשיש תוכנית לפריסת הצמחים והאלמנטים השונים בגינה, אפשר לעשות זאת באמצעות מתכנן הגן כאמור, באמצעות יועץ תאורה או בעזרת מתקין התאורה שיכול מעבר לעצות גם לבצע הדגמות תאורה בשטח כך שתוכלו להחליט איזה סוג הארה אתם מעוניינים בכל מקום, אופציה זו היא היקרה מבין השלוש מאחר והיא מגיעה בשלב מאוחר יותר ותדרוש יותר עבודה לצורך ההתקנה מאחר ומלבד הכנות בסיסיות בעצם אין נקודות צנרת המגיעות עד לאזור הנדרש בתאורה במידה ולא תוכנן ולא בוצע מבעוד מועד. אני מציע להתייעץ עם אדריכל גנים\נוף, אדריכלי המבנים בד"כ זורקים סתם תרשימים של עצים ושיחים על התוכנית וקוראים לזה "תוכנית פיתוח". עניין נוסף הוא בנוגע להכנות, בכל הנוגע להכנות מחוץ לבית אני מציע להכניס את החשמלאי לתוך העניין, כבר יצא לי להתקל בבתים עם יציאות של 2 קווי 16 מ"מ שאין מה לעשות איתם ביחוד אחרי שהשער החשמלי של החניה לוקח אחד ואת השני לוקח האינטרקום. רצוי להתקין שקעים מוגני מים בהיקף הבית ולהוציא מלוח החשמל לפחות 10 קווים בקוטר 16 מ"מ לכיוונים שונים בהיקף הבית. בהצלחה!

fireman

New member
צור איתי קשר במסר אישי

תסביר לי במה מדובר, סביר להניח שאוכל להשיג כל סוג של לד שאתה צריך.

fireman

New member
העיצוב הזורם מאוד יפה

אך לא אהבתי את העומק, יותר מידי בולט לטעמי. איזה מנורות אתה הולך להכניס שם?

את כל הסיפור ? בבקשה

זו תוספת שאני הצעתי ללקוח , הוא רצה לשתול את הספוטים בגג עצמו אמרתי לו שאני אעשה לו הנמכת תקרה ולא דובר על העיצוב הספציפי , אלא " הנמכת תקרה " . הוא הסכים למחיר ( שיכנעתי אותו גם להחליף את הספוטים ללדים למרות שהם יותר יקרים , הוא אהב את זה שהם צורכים 1 ואט בלבד ) בתחילה חשבתי לעשות הנמכה בצורת מלבן , לאחר מחשבה עלה לי הרעיון הזה , למרות שיכולתי לבצע את ההנמכה הפשוטה יותר הלכתי על העיצוב הזה . שמחייב יותר שעות עבודה . המקום קטן ( משרד של בעל העסק ) ולכן אולי בתמונה זה נראה עמוק מידי , אבל זה רק 15 ס"מ עומק ו 20 רוחב

azaria

New member
לא מבין יותר מדי, אבל 15 נשמע לי הרבה

הבנתי שההנמכות לתאורה הן של 7-10 סמ. 50% יותר, זה הפרש גדול! ואשמח אם יתקנו אותי במקרה שטעיתי.

../images/Emo6.gif זה תלוי כמה אני עצלן באותו היום

באותו היום הייתי חרוץ אז לא היה איכפת לי לבצע עוד 4 מסלולים .

למעלה