עלויות פיתוח חצר

ניצן 29

New member
עלויות פיתוח חצר

שלום אני צריכה להעריך עלויות פיתוח של מגרש בגודל 500 מ"ר. הפיתוח אמור לכלול חומה בגובה מטר, גדר הכי פשוטה (חייה), שער . ברור לי שהשאלה מאוד בעייתית (חליפה ליתום
) אבל אשמח לשמוע טווח גם אם הוא רחב כי ממש אין לנו מושג. תודה

עלויות

לא כתבת מה את רוצה: חומת בלוקים כולל טיח סביב 20-25 אש"ח כולל קידוחים, עבודה וחומר. חומת עץ תעלה פחות. גדר חיה - תלוי מה את רוצה, לדוגמא שתילים של בוגנויליה יעלו כמה מאות ש"ח במשתלה. שער יכול לנוע בין 500 ל 10 אש"ח תלוי אם זה עץ פשוט על ציר או אלומניום מורכב חשמלי... תכיני מפרט יותר ברור וצרי קשר עם בעלי מקצוע לקבל מחירים.

פיטנגו4

New member
"גדר חיה" זה לא מספיק

אם מחייבים גדר, יש לעשות גדר קלה תיקנית או קיר, לפי ההיתר. כמובן שאפשר אח"כ לשתול צמחים לצד הגדר.

בינא

Member
עלויות פתוח החצר - החכמה בבצוע היעיל...

בצוע יעיל, פרושו תכנון של מה שצריך במינימום עלות... כיצד עושים זאת? כמה אפשרויות: 1) הבנת דרישות ועדת בנין ערים... 2) תרגום הדרישות האלה לתכנון נכון בהגשה... 3) בצוע נכון ללא בזבוז כספים מיותר... מה לא עושים...? 1) לא כותבים בתוכנית ההגשה מה הגימור... 2) לא מראים תכנון מפורט של מה שלא נדרש בפרוש... 3) לא עושים לגדר ביסוס כלונסאות בשום אופן... 4) לא מבצעים מה שלא נדרש במפורש בכתב ע"י ועדת בנין ערים... מה כן עושים...? 1) כותבים בתוכנית ההגשה - "גימור על-פי דרישת הת.ב.ע."... 2) אם נדרשת פריסת גדרות וקירות גבול מגרש, מראים רק קווים עם גבהים של קרקע וגובה הקיר הנדרש...בלי שום תוספות ובטח שללא הביסוס... 3) קירות דקים וקלים עם ביסוס מינימאלי...כמה דק וכמה קל? כמה שיותר דק וכמה שיותר קל ורצוי לבצע אותם כבר בהתחלה במקום הגדר הזמנית מהפח...על מה שביצעתם תוכלו לשים השלמה לגובה של רשתות פלדה שישמשו בסיום הבניה לברזל של החניה והמדרכות... 4) > ועדת בנין ערים דרשה נישה לפח? תבצעו זאת מהרשת של הגדר מסעיף (3) בעובי שלא יעלה על 10 ס"מ...כי לא צריך יותר. > נדרשתם לבצע שער לחניה? בצעו אותו ממסגרת שעליה מרותכת הרשת של הגדר...כנף על כנף ל-2 חניות אחת ליד השניה ו-3 או 4 חלקים מתקפלים (אקורדיון) אם 2 חניות בטור או חניה אחת. ניתן לא לצבוע את השער וכך צבע החלודה ישתלב בצבע החמרה של אדמת הגן שהבאתם... > נדרשתם לגדר בין שכנים? בצעו חגורה בגובה 40 ס"מ שחציה קבור באדמה וחציה בולט ממנה, עם מוטות ברזל זווית כל 1.5 מ', שביניהם ניתן למתוח חוט ברזל, עליו ניתן לחבר רשת גדר וזאת בכל ההיקף לאורך צידי המגרש ומאחור. > בחזית הרחוב בצעו קיר דק ככל הניתן 10-15 ס"מ בטון, ללא טיח (יצוק עם לוחות עץ נקיים), עם רגל תואמת לביסוס. קיר כזה בגובה 1 מ' דורש רגל של 50 ס"מ בתחתית וקבור 40 ס"מ מתחת למדרכה בלבד. > צפו את הקיר הזה במה שמחייבת ה-ת.ב.ע.... למשל, אם מחייבת ציפוי אבן כדוגמת "אקרשטיין", פנו ל-"קירות גן עדן" שיבואו לבצע את הציפוי...זה יעלה 1/2, ייקח יום וחצי ויהיה חזק ועמיד לאורך של יותר שנים.

ניצן 29

New member
../images/Emo140.gifתודה רבה

עזרתם לי מאוד. בינא אני מאוד אוהבת לקרוא את התשובות שלך, אני לא בשלב הביצוע ובספק אם אצטרך למלא דרישות וועדה כי מדובר על בית (לא שלי) עם ט' 4 אבל בלי חצר ולכן אני צריכה לחשב עלויות. תשובתך עזרה לי להבין שיש גם דרך אחרת מחומת הבטון הסטנדרטית. חג שמח

למעלה