עלויות עורך דין

borispro83

New member
עלויות עורך דין

כמה עולה בממוצע עורך דין לטיפול בתיק של להביא אישה לא יהודיה אשר אני נשוי לה לארץ לצורך חיים משותפים?

Sasha7779

New member
כדאי לסגור לפי שלבים

כי זה הרבה כסף:) יש עורכי דין שמתמחרים ליווי גלובלי בכל השלבים- קבלת ב2, אח״כ ב1, א5 כל שנה עד התאזרחות ותכלס לא צריך את זה. העיקר הוא להכנס לתהליך המדורג- כי עד שיש אישור להתחיל תהליך מדורג - תצא לך הנשמה אך הבנתי שכשכבר הזוג בתוך ההליך- כבר אפשר להסתדר לבד ללא ליווי. אולי אני טועה כי עדיין לא הגענו לשלבים מתקדמים. בכל אופן כדאי לשכור עו״ד להכנת התיק ולליווי פיזי בלשכה בביקורך הראשון, הוא גם כותב מכתבים לפי הצורך ועוקב אם קיבלת תשובה בזמן - שולח להם פניות ומטפל בתיק. אולי כדאי שהוא יהיה נוכח גם בפגישה של ב1, ואולי יהיה צורך בשימוע-כדאי למצוא עורך דין שבקיא ברשימת המסמכים המעודכנת, מכיר את הנפשות הפועלות בלשכה האיזורית, עונה לטלפונים, ואתה סומך עליו וקיבלת עליו המלצות. זול זה לא:) וגם כדאי לברר כמה עולה ערעור למשל, ייצוג בבית משפט. סתם לידיעה.

למה אתה חושב שאתה צריך עורך דין?

אתה יכול להסתדר לבד,עם קצת עזרה מהפורום,בתנאי שהכל תקין בקשר שלכם ובעניין של משרד הפנים
לא חבל על הכסף?

randyloo

New member
אתה עושה את רוב העבודה

תראה, אתה יכול להעזר בעורך דין, אם אתה רוצה כמובן.
בכל מקרה, אתה וזוגתך תעשו את רוב העבודה. תצטרכו להביא מסמכים מקוריים לפי הנוהל, לדאוג לתרגם אותם ולאמת אותם, תצטרכו להביא הוכחות אובייקטיביות וסובייקטיביות לחיי הזוגיות שלכם. זו עבודת רגליים ושיעורי בית שעורך הדין יכול להדריך אתכם בהם אך את העבודה הזו אתם עושים.
עובדתית, רוב הזוגות כאן אינם נעזרים בעורך דין אלא בחברי הפורום. כאמור זכותו של כל אחד לקבל ליווי בתשלום לתהליך.

Sasha7779

New member
Randyloo

בעצמך אמרת שעל דברים מהותיים בחיים צריך לחשוב טוב טוב לפני... אז ברור שאתה רוצה להיות politically correct ולא להפוך את הפורום למקום פרסום עורכי דין, אבל... לכל דבר יש השלכות. מי שרוצה לבלות שנה ויותר בפירוד מבן/בת הזוג שלו -מוזמן לפנות לדינוזאור (משרד הפנים) לבד. כל המקרים שאני שומעת לאחרונה- פשוטים יחסית- לא נותנים שום אישור כניסה, אלא מעבירים פנייה לקונסוליה לצורך שימוע לבן זוג זר למרות כל ההוכחות לכנות הקשר שהגשתם וזה המתנה מטורפת של כחודשיים עד שיתקשרו מהקונסוליה ועוד חודשיים עד מועד הראיון, ועוד חודשיים עד שהתשובה מגיעה ללשכה ועוד חודשיים עד שהלשכה מזמינה את הישראלי בקיצור מושכים זמן. האם קיים כאן בפורום מישהו שבחצי שנה אחרונה קיבל אישור כניסה לבן זוג זר ללא עורך דין? ולא זומן לשימוע? וטופל במהירות וביעילות?

elicoz

New member
כן

אני.
&nbsp
תוך 10 ימים הוברקה אשרת כניסה לשגרירות בחו"ל
תוך שבועיים מיום הכניסה לישראל קיבלנו ב/1.
פחות מחצי שנה לפני שבוע קיבלנו א/5.
&nbsp
עם כל הניירת על פי הנוהל וללא עורך דין.

elicoz

New member
כן, לאוס

יותר קומוניסטי מזה, ואפילו בלי שגרירות ישראל שם - אי אפשר לבקש.
&nbsp
ועדיין, כשהולכים לפני הנהלים הכל עובד ומתקתק בלי בעיות.
בשתי לשכות רשות האוכלוסין שונות, וללא עו"ד.

randyloo

New member
אין לי שום אינטרס

מעבר ללנסות לשמור על הפורום הזה ככזה שעוזר כמה שניתן לקהילה. אני כותב לא פעם שזכותו של כל אחד להסתייע במי שהוא חפץ.
יחד עם זאת, הנסיון כאן מראה שאין זו חובה ואני מרגיש שצריך להביא זאת לידיעת הגולשים במיוחד החדשים.
הייתי שמח לו עורכי הדין (שרבים מהם חברים כאן בפורום) היו מסייעים לי ולקהילה הגדולה הזו כדי לפתור בעיות מן השורש כמו תורים ארוכים, סניפים שפועלים בניגוד לנהלים, נהלים סותרים ועוד. מי שרק מסייע תמורת כסף בזירוז תהליכים בירוקרטיים קלוקלים שלא לצורך (במקום לפתור את הבעיה מן השורש) נקרא בעברית מאכער. לשמחתי זו כבר מילת גנאי משום שהיא מנציחה את הסבל הבירוקרטי ולא מפחיתה ממנו.

elicoz

New member

LA2015

New member
מסכים!

העו"ד שלנו עשה עבודה מעולה - ואכן היא מתמקדת בהכנת התיק, הכוונה, זירוז זמנים..
פשוט קראתי כאן על אנשים שממתינים חודשים להיות יחד, יש בעיר שלי 2 אנשים שאני מכיר שממתינים מיוני (חצי שנה) להגעת בת הזוג
אני שילמתי 15,000 שח - אבל לא נפרדנו לדקה, בת הזוג הוזמנה לארץ, ושוהה פה איתי מאז ללא פרידה וקיבלנו א-5 כשנה מרגע הגעתה.
ובישראל, בשביל תקתוק ענינים מול רשויות כתב RANDYLOO שצריכים "מאכר"

לעומת זאת
כל מקרה לדעתי שבו יש שהיה לא חוקית, בני זוג שאינם פנויים, שהיה קודמת בעייתית, דחיה על סמך פיקטיביות שנדרש לערער או להגיע לבית משפט לדעתי חייבים עורכי דין

LA2015

New member
אופן התשלום

אני שילמתי גלובאלי - על כל פעולה בייצוג מול משרד הפנים כולל עררים וכולי כולל ראיונות.
העו"ד שלי דובר עברית ורוסית וגם טיפל לי בכל העניין מול הרשויות ברוסיה להמצאת מסמכים למשרד הפנים וגם לחתונה ..
שילמתי במנה אחת גלובאלי - אבל מאוד אהבתי שיש כאן אנשים ששילמו "לפי התקדמות" זה בהחלט עושה שכל
שוב - אני מרגיש שזה היה יקר אבל שווה כל שקל בגלל מהירות והקלות (בכל זאת א-5 תוך שנה מהגעה לארץ בלי להיות פרודים לרגע ..) בייחוד שאני קורא כאן ושומע מתושבים בעיר שלי על ההמתנות להיות יחד?! והאמת שיכולנו אפילו לעשות זאת יותר מהר - אם לא עיכבו אותנו בנתיב בירושלים

randyloo

New member
אתם נשואים?

אם כן, הרי הייתם אמורים לקבל א5 תוך חצי שנה מפתיחת התיק

LA2015

New member
התחלנו כלא נשואים ואז התחתנו

כתבתי על זה בעבר..
התחלנו בתהליך של לא נשואים - קיבלנו ב-1 והתחתנו אחרי מספר חודשים
בהתחלה נאמר לנו שמתחילים לנו ב-1 חדש של חצי שנה ואז א-5
אחר נאמר לנו שנקבל א-5 יד עם החתונה
ובסוף.. אחרי שהחזקנו ב-1 חצי שנה שודרגנו ל א-5
סהכ מרגע שהגיעה לארץ תוך פחות משנה היה לנו א-5 - שישיה חודשים אחרי ב-1 שקיבלנו כזוג לא נשוי

Sasha7779

New member
מצאתי דוח באגודה לזכויות אזרח

הדוח הוא מ 2004, הנקרא ״המיניסטריון- הפרות זכויות אדם על ידי משרד הפנים״. מאז היה פרסום ב 2011 לגבי מעמד לילדים לאבות ישראליים וזהו. ובסוף הדוח מצורף מכתב תגובה של השר דאז אברהם פורז שהוא נעלב מהדוח...
מעניין מדוע האגודה שותקת 4שנים בעניין הזכות לחיי משפחה?

randyloo

New member
משיחות שלי בעבר איתם

הם הודו שהנושא לא מעניין אותם. בסך הכל מדובר ברוב המקרים כאן על אנשים נורמטיביים שיכולים להתמודד עם קשיי המערכת, גם אם המערכת לא מתפקדת טוב.
האגודה לזכויות האזרח מתמקדת בעזרה לאנשים שבשולי החברה שמעמדם מול "המערכת" נחות יחסית. הם עוזרים לפליטים, מהגרי עבודה למיניהם וגם לפלסטינאים (אם כי ישנן עמותות רבות אחרות שעושות זאת).
אכן, הייתי שמח לו היו להם המשאבים ו/או הרצון לשתף פעולה עמנו כדי לתקן עוולות מן השורש. ידי מושטת.

למעלה