עלויות מזגנים

גדליה7

New member
עלויות מזגנים

הי לכולם, רציתי לשאול שאלה בקשר לעלויות מזגנים. אנחנו עושים מזגן אחד מיני מרכזי 4.5 או 5.5 כ"ס בנוסף 4 מזגנים של 1 כ"ס. בהצעות מחיר שונות שקיבלתי מבקשים על מזגן 1 כ"ס - 3200 ש"ח כולל התקנה. על המיני מבקשים בין 12,000 ל14,000 ש"ח כולל התקנה. יש לציין כי יש לנו הכנה למיזוג הכוללת ניקוז, נקודת חשמל ושרוול לגג. אין נחושת. כאשר אני מסתכלת על מחירים של מזגנים לבד, זה נראה כי רק על התקנה של מיני מבקשים יותר מ4000 ש"ח ועל התקנה של 1 כ"ס, כ1000 שקל ומעלה. האם המחירים הללו הגיוניים? האם לא יותר זול אם כך, לקנות את המזגנים בנפרד ולהתקין בנפרד? (מתקין דיבר איתי על מחיר שבין 500 ל 600 ש"ח להתקנה של מזגן בודד). אנא העירו את עיניי.. תודה רבה .

fireman

New member
מחירי ההתקנות מנותקים מהמציאות

עלות התקנה למזגן עילי 1 כ"ס עד 550 ש"ח עלות התקנת מיני מרכזי כ1000 ש"ח להתקנה בסיסית לא כולל גבס ועבודות חשמל באילו מזגנים מדובר....? אם מדובר באינוורטר של אלקטרה המחירים הגיוניים, אם מדובר ב"מזגן" הזה שקוראים לו טורנאדו מישהו מנסה לעשות עליכם חתיכת קופה.

גדליה7

New member
מדובר במזגנים של אלקטרה ותדיראן

אפשר לשאול אותך בתור דרומי, אם יש לך המלצה למישהו לא יקרן ואמין? ואם מחירי ההתקנות מנותקים, האם שווה לקנות בנפרד? אני לא יודעת מה לעשות מאחר ואמורה להיות לי יציקת בטקל ביום ראשון לאיטום, וכולם מסביבי, מלחיצים אותי שאחרי שיוצקים את הבט קל, זה בעייתי להתקין את המזגן.., ואם אני דוחה זה לאחרי ראש השנה. בקיצור. מה לעשות.

fireman

New member
מה הקשר בין הבטקל לבין המזגן?

אני קניתי לפני חודש 3 מזגני תדיראן לחדרי השינה במחסני חשמל....בסביבות 2000 ש"ח ליחידה התקנה עלתה לי 490 ש"ח לכל מזגן.

גדליה7

New member
תודה- הקשר בין הבטקל למיזוג-

אנחנו יוצקים בט קל ביום ראשון, ואנשי המיזוג אמרו לנו שאנחנו חייבים להשחיל את הנחושת לפני היציקה, כי לאחר מכן תהיה בעייה קשה. אפילו שהסברנו שיש לנו צינורות ריקים (מובילים? שרוולים?) שהכנו בדיוק למטרה זו, זה לא עזר- אבל כנראה שסתם מנסים להלחיץ אותנו. תהיתי באוזני אחד אנשי המכירות שבא לתת לנו הצעת מחיר מה עושים אנשים שלא עשו בכלל הכנות ורוצים לשים מזגנים, אז הוא הסביר לי שהם בבעיה קשה. תשובה מעבר לזה לא קיבלתי. תודה בכל אופן, החלטנו להמשיך עם איטום ולא לעכב, וללכת על הצעות מחיר למזגנים אחרי החגים. אולי גם המחיר יירד קצת. תודה ושנה טובה.

fireman

New member
בא לך להתגלח על הניסיון שלי?

אם כן אז תרגיש חופשי. אני עשיתי בבית שלי הכנות של צנרת בשלב השלד ואני כותב את זה בפה מלא, אני פראייר. זה היה מצב שנכפה עליי בגלל שינוי בתקנות הבניה באזור ויצא ש"נפלו" לי מהכיס 2500 ש"ח של הכנות מטופשות למיזוג. אתה יודע איפה אתה רוצה שיהיו המזגנים? תעשה נקודת חשמל ונקודת ניקוז (בקש מהאינסטלטור שלך) מעבר לזה, שום תעלות, שום שרוולים ושום בטיח. כל הכנה למיזוג עולה בממוצע 500 ש"ח התקנה למזגן עולה 490 ש"ח וכוללת נחושת וצנרת עד 4 מ' כמדומני, במזגנים מיובאים זה אפילו בא כקיט עם הצנרת והכל. בשורה התחתונה שילמתי פעמיים על התקנה של כל מזגן וכל מתקין שהגיע עשה עליי פרצופים על ההכנות כי להם היה יותר קל לתקוע את המזגן איפה שבא להם, להרביץ קידוח בקיר, לזרוק צינור החוצה ונגמר הסיפור. עכשיו איפה יוצאת כל הפאשלה עם התקנות? כשתיכננו את הבית הרשות המקומית חייבה אותנו בגג רעפים מלא וכמו כולם תיכננו גג רעפים מלא והתחלנו לבנות את הבית. היות ובתוך גג רעפים סגור אתה לא יכול להכניס את המדחסים של המזגנים כל הרעיון של לשים את המדחסים על הגג ירד מהפרק ולכן נאלצתי לעשות הכנות עם צנרת שמגיעה לעיתים לאורך של 8 מטר שרצה לי בקירות ומתחת לרצפות בבית. אחרי שהכל נעשה הרשות המקומית שינתה את התקנות ועכשיו כבר לא צריך גג מלא, מספיק "חצאית" ומספיק רק לחזית של הבית.... אז במקום שאני אשלם 30 אלף שקל על גג שבמילא אין לי מה לעשות בו עשיתי חצאית ברבע מחיר אבל המזגנים וההכנות נשארו כמו שהיו. אם התקנות לא היו מחייבות אותי בנוגע לגג, לא הייתי עושה שום הכנה. מקדח 40 ס"מ מרביץ דוך דרך התקרה, מעביר צנרת לגג מכל חדר, מתקן עם בטון, את האיטום עם זפת קר ונגמר הסיפור. אני למדתי שבבניה אין בעיות, יש קושי לחשוב על פתרונות וזה נובע מחמדנות\חוסר מקצועיות של אנשי המקצוע, אני למדתי שאין דבר כזה אי אפשר או לא יכול והרבה אנשי מקצוע שבאו לעבוד אצלי בבית יצאו נשכרים כך או אחרת כשהצגתי בפנים חלופות יותר הגיוניות לשיטת העבודה "עם הראש בקיר" שהם הכירו. אם אנשי המקצוע שלך לא אוהבים להגדיל ראש, תגדיל אתה ראש במקומם, הם לא אשמים שהם אידיוטים.

גדליה7

New member
תודה על הפירוט שלך. אכן, הכנו

ניקוז לכל נקודה ונקודת חשמל. גם שרוול הכנו. אנחנו נכנסנו ללחץ ר-ק בגלל חמדנות גרידא של מוכרי מזגנים. כל איש שיווק שכזה, טען בתוקף כי א-ס-ו-ר לצקת בט קל לפני ההכנה, וכי אם אח"כ ייאלצו לקוח דרך הבטקל זה יהרוס לנו את האיטום. לאחר שדיברתי עם איש האיטום שלנו (שאותו אתה מכיר מצוין), הוא הרגיע אותי לחלוטין באומרו כי לאחר שיקדחו, הוא פשוט יאטום לי מחדש את הנקודות, החלטתי לרדת מהצעות המחיר עד לאחרי סוכות, בשאיפה שאז לא יבקשו ממני 14000 שקל למיני מרכזי. חשבנו כן לעשות את ההכנות של הנחושת לפני הנחת יריעות ביטומניות, אבל לפי מה שאתה אומר עכשיו זה גם לא מתחייב. תודה רבה על העזרה. שנה טובה!

fireman

New member
לא צריך להכניס שום נחושת, ובטקל זה בסה"כ

בטון מוקצף שנכלאות בו בועות אויר רבות בכדי להפחית ממשקלו ולתת לו יכולות בידוד מסויימות.... אפשר לתקן חור בבטקל עם בטון רגיל וחור ביריעה אפשר לתקן גם כן, בין אם באמצעות אמצעים ביתיים וחומרים שאפשר לקנות בכל מגרש לחומרי בניין או באמצעות איש מקצוע מתחום האיטום. כשיש חור ביריעה לא עושים את היריעות מחדש על כל הגג, מתקנים את הנקודה המקומית שממנה יש את הנזילה (למרות שביריעות זה קצת בעייתי לגלות את מקום הנזק ביריעה עצמה אבל אם אתה יודע איפה יש חור אתה יודע איפה אפשר לתקן איש המיזוג בונה על להפיל אותך לאותו בור שאני נפלתי, לשלם פעמיים על כל התקנה, אל תצא פראייר.

vidzer

New member
המחירים נורא גבוהים למזגן ולהתקנה

http://www.zap.co.il/models.asp?sog=E-AirConditioner באתר המצורף תוכלי לבצע השוואות מחירים לכל מוצר שקיים בשוק, הדף הראשון הוא של מזגנים... לגבי התקנה - לי התקינו בבית מזגן 1 כ"ס ב- 350 ש"ח כולל קידוח בטון... שזה הכי יקר מבחינת העבודה בהתקנה... לכן כדאי לך להמשיך לחפש מתקינים...זה אותו הדבר כמו בשוק...

yrnkrn

New member
מחיר התקנה תלוי בנתוני ההתקנה

להתקנה רגילה המחירים המקוריים גבוהים והמחירים שצוינו בתגובות לשאלה נכונים אבל אם מדובר למשל על 10 מטר צנרת, מפסק חיצוני סמוך למנוע שמחויב לפי התקן העלות תהיה גבוהה יותר ובצדק.

yrnkrn

New member
אני חושב שתמיד נדרש לפי חוק החשמל

אני לא סמכות בנושא, הוספתי שאלה בפורום חשמל. לפעמים אם המזגן הפנימי קרוב מאוד אפשר שם לנתק את החשמל אז מוותרים. לפעמים רוצים לחסוך כסף אז מוותרים... החשש הוא שאם המפסק הפנימי או השקע רחוק מדי טכנאי המזגן יתעצל לנתק את החשמל, יסמוך על זהירותו ויסכן את עצמו.

אטיוד5

Active member
התקנתי ששה מזגנים

התקנה עלתה 500 ש"ח למזגן ללא קשר לגודלו. היו שם מזגנים מ 1 כ"ס ועד 3.5 כ"ס. ועוד עשו לי הנחה מסוימת על מזומן ועל זה שעשיתי הכל בנגלה אחת.

למעלה