עלויות לפומיס

עלויות לפומיס

הי, אנחנו חדשים בעניין. אנחנו בונים בדרום השרון, אפשר לבנות מבלוק רגיל אולם אני אוהב בידוד טוב. אני מניח שפומיס מייקר את הבנייה השאלה באיזה סדר גודל. אודה לתשובה. תודה.

avi5199

New member
פומיס מסוכן לבריאות

כמות הקרינה ופליטת גז ראדון שיש בבלוק פומיס פוסלת אותו משימוש במדינות רבות בעולם, בארץ התקן מקל ולכן משתמשים בו עדיין אבל הוא נמצא בגבול העליון של התקן. יש פתרונות אחרים לבידוד שלא יחשפו אותך ומשפחתך לסיכון בריאותי: יש בלוק רגיל אבל עם יותר חורים (9חורים) והוא מבודד יותר מבלוק רגיל. (מספיק טוב לדרום השרון) יש טיח מבודד "טיח טרמי" שאפשר לישם על הקיר מבלוק הרגיל או על זה עם ה 9 חורים ולקבל בידוד כמו בבניה עם פומיס, או אפילו טובה יותר. (תלוי בעובי הטיח) יש לוחות קלקר "אדקס" שמכילים קלקר וחצץ דק ולכן נדבקים לבטון ולטיח , ושבעזרתם מצפים את היציקות מתחת לטיח. ויש בלוק איטונג שהוא המבודד היעיל ביותר מבין כל הבלוקים. בחישובי עלות מול כושר בידוד, האיטונג הוא הטוב ביותר.

לגבי איטונג ?

האם האיטונג מסוכן ? הרי הוא נראה לכאורה כמו סוג של גבס / סיד / חומר מלאכותי ...תעשייתי ...

avi5199

New member
אין שום דבר מסוכן באיטונג

זה בסה"כ תערובת של חול צמנט וסיד מוקצפת.

אין שום דבר מסוכן באיטונג?

קודם כל, בענייני תקינה - אפשר לומר שאו שאיטונג מסוכן כמו האחרים, או שהאחרים לא מסוכנים כמוהו... http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2659157,00.html ולגבי סכנות אחרות באיטונג - . הגדרת הסכנה הבריאותית כתבת תחקיר שפורסמה במוסף "7 ימים" של עיתון "ידיעות אחרונות", מלמדת כי מחקר שערך פרופ' אליעזר גנור, מומחה לנושא אבק מזיק, חושף לכאורה שבלוק האיטונג מכיל ריכוז גבוה של 50% עד 80% צורן דו – חמצני גבישי, הידוע בשמו התעשייתי "סיליקה". בכתבה, מצוטט פרופ' גנור כמי שטוען שהמגע עם בלוק האיטונג מסוכן לבריאות וכי מספיק רק לשפשף אותו בידיים, לפורר, לנסר או לקדוח בו, כדי שיווצרו חלקיקים בעלי גודל ננשם, המסוכן לבריאות. לשיטתו, החשיפה לחלקיקי הסיליקה עלולה להיווצר בזמן הובלת בלוקי האיטונג, בעת שהותם באתרי אחסון ובנייה ובשעות העבודה, פועל יוצא של התפזרות חלקיקים בחלל האוויר, תהליך שיש בו כדי להעמיד בסכנה בריאותית את הנחשפים להם. http://www.knesset.gov.il/mmm/data/docs/m00033.rtf כך שאפשר לומר בשקט שאיטונג מסוכן לפחות, אם לא יותר, מבלוקים אחרים. מה שכן - אין לו תחרות מבחינת משקל, והבידוד התרמי שלו לפעמים טוב יותר מפומיס (ראה ערך בלוק זהב).

תודה, השאלה האם איטנוג מסוכן ...

לאחר שהבית כבר נבנה , כלומר על האיטונג יש ציפוי טיח וצבע וכו' ? במילים אחרות , כאשר הבית מוכן לאיכלוס - מה דינו של האיטונג בעניין ?

avi5199

New member
הוא לא מסוכן בשום מצב

במאמר מדובר על אבק רגיל שהוא בהרכב דומה לאבק הדרכים, או החול על שפת הים, שנפלט בעת שמנסרים בלוק איטונג, כמובן שמי שמנסר בלוקים בכמויות גדולות צריך לחבוש מסיכה נגד אבק. גם כשמנסרים חומרי בניין אחרים נפלט אבק. וידוע לכל בר דעת שלא בריא לנשום אבק. על פניו נראה שהמאמר הזה הוא מאמר מגמתי שפורסם למטרות לא תמימות.

avi5199

New member
בתור כימאי אגלה שלך שצורן דו חמצני

זה חומר שכולנו נושמים ואוכלים בכמויות גדולות כל הזמן. צורן דו חמצני זה המרכיב העיקרי של חול ואבק , למשל החול של שפת הים הוא צורן דוחמצני כמעט טהור, האבק שבאויר, החול שבדרכים ... וכ"ד. הוא נמצא סביבנו בכמויות גדולות ומרחף באויר בכל רוח ונמצא במזון ובמי השתיה . לכן אמינותו של המאמר הזה מטולת בספק בלשון המעטה. רמת הקרינה בבלוק איטונג היא הנמוכה ביותר מכל הבלוקים הקיימים, רמת הבידוד שלו היא הגבוהה ביותר. עובדה בלוק הפומיס אסור לשימוש בארצות מערביות רבות בגלל הקרינה. אין שום איסור שימוש בבלוק איטונג בעולם.

ועדיין, הצהרה כמו "אין דבר מסוכן באיטונג"

היא לא נכונה, בלשון המעטה. אז באיטונג יש צורן דו חמצני - שיש מסביבינו בכמויות. (ד"א, גם אזבסט כשהוא "סגור" הוא לא מסוכן. אז?) בפומיס (ובכל בלוק) יש קרינה - ברמה שיש סביבנו בכמויות. ובענייני קרינה, בכלל מומלץ לא לגור בעיר, כי בערים פליטת הקרינה ממבנים גבוהה במיוחד. אוהל בטבע - הכי מומלץ. אז לפי מה תחליט? אני יכול לומר לך שבחרתי בפומיס 8 תאים, ואם היה לי כסף, הייתי הולך על 15 תאים. למה? קומת הקרקע שלי בנויה מאיטונג "לפי הספר" (טיח מתאים, טיפול בגשרי קור וכד'). גם הגג, לפי אותו ספר. חם כמו גיהנום בקיץ. מה אני אישית למד מזה? שיש הרבה הייפ סביב איטונג, ומעט אמת. לאיטונג יש גם הרבה מקדמי מכירות - מה שבדרך כלל לא מזיק. בשנים שאני גר בבית איטונג, גיליתי שכל תליה על הקיר נהיית פרויקט. בבנית התוספת, החלטתי שאבנה בבלוק בעל תכונות... בלוקיות, ואדאג לבידוד כמו שצריך. נסיון עם פומיס, עדיין אין לי. ברור שיקומו אילו שיגידו שאיטונג הוא הבלוק הטוב בעולם - אבל זהו נסיוני.

סליחה שאני מתערב אך ...

אני גר בבית פרטי בן 15 שנים ( קוטג' ) הבנוי מאיטונג. הבידוד נהדר , אין בעיה בתליית דברים על קיר, אין כלל טענות אלא רק תשבוחות, מה שכן , שאלתי קודם לגבי רמת הבטיחות של האיטוג כי זה עניין אותי , אם הייתי יכול להחזיר הגלגל אחורה , אין ספק שהייתי בוחר שוב באיטונג , ולא , אין כל קשר לאיטונג , לחברה המייצרת / משוווקת וכו'

והנה קצת חומר קריאה...

לא מאתר שאפשר לומר שהוא לא משוחד... אבל העובדות היבשות מתקבלות בברכה מכל מקור. http://www.blockal.co.il/qual_radioact.asp כמובן, החוק של "כמה פחות קרינה - יותר טוב" נכון תמיד. השאלה איפה מעבירים את הקו. אני למשל, לא אהיה מוכן לגור 100 מטר מאנטנה סלולרית, או 50 מטרים מעמוד השנאה של ח"ח.

איזה עולם קטן ....................

הוזכר באתר קיבוץ רביד ... מסתבר כי גיסי היה בין מקימי המקום כאשר היה מתוכנן להבנות ממשפחות שרצו לגור במקום... לאחר זמן מה עזב עם אשתו , מה שאני זוכר מהמקום ( בביקורים משם ) הוא הנוף המדהים ...

avi5199

New member
1. מה שנותר לך לעשות כדי לשמור על בריאותך

ובריאות משפחתך, הוא לאוורר היטב את הבית מידי פעם כדי למנוע הצטברות גז ראדון. אולם כפי שאתה כותב השד לא נורא כלכך, הסיכון מעישון אקטיבי ופסיבי , מעשן או מאבק או מקרינה אחרת שיש בסביבה באופן טיבעי, או מחומרים מסרטנים במים ובמזון יותר גדול מאשר הסיכון שיש בגז הראדון בכמויות בהם מדובר. 2. אפשר לבנות גם מבלוק רגיל או בלוק 9 חורים ולבודד בעזרת טיח טרמי, ואז לא חייבים לא איטונג, ולא פומיס. 3. חם בקייץ זה לא בהכרח מהקירות, רוב החום מוקרן פנימה מהחלונות , אם תעשה הצללה נכונה על החלונות תוכל להקטין את החום שחודר לבניין. במקרה של חום שחודר מהחלונות הבידוד יותר יזיק, כי הוא ישמור על החום הזה מלברוח החוצה, הפתרון הוא מפתחי אוורור גדולים והצללה על החלונות מבחוץ (תריסי עץ, צמחיה, גגון, פגולות...).

msvnk

New member
קרינה בפומיס

זה התרגיל השיווקי הכי מבריק של איטונג מאז ומעולם. כל בלוק שעומד בתקן לא פולט קרינה ברמה מסוכנת. הקרינה שנפלטת מהבלוקים היא הקרינה הטבעית שמצוייה בכל המחצבים הטבעיים שעושים בהם שימוש, ונמצאים בטבע. מקור נוסף לקרינה הוא האפר משריפת הפחם שעושים בו שימוש ממוחזר לחומרי בניין, שימוש שהלך וגבר בשנים האחרונות בגלל שיודעים שהוא נוטה לרמות קרינה גבוהות באופן יחסי לרמות הטבעיות, מגבילים את ההוספה שלו לחומרי בניין. כל השאר זה שמועות. באמת נראה למישהו שהיו מאשרים בלוק רדיואקטיבי ומסוכן לבנייה בכזו תפוצה ?

avi5199

New member
כמו שאישרו לבנות מאסבסט כשהיה ידוע בכל העולם

שאסבסט הוא חומר מסוכן ומסרטן. ישראל תמיד מפגרת בנושאים אלו אחרי שאר העולם. עובדה שיש מדינות בהם יש איסור על שימוש בבלוק פומיס שמאושר למכירה לפי התקן הישראלי. לא אתפלא אם בעוד כמה שנים, יאלצו לפרק מבנים מפומיס ולפנות את הפומיס לרמת חובב, בדיוק כמו שעושים היום עם האסבסט.

msvnk

New member
אני לא יודע מה ידעו על סכנות האסבסט בזמנו

אם אכן מה שאתה אומר זה נכון, זה לא כי התעלמו מסכנות האסבסט. זה כי זה היה בתקופה שבה נהגו להתעלם מסכנות מסוג זה בכלל. עובדה שמבצעים בדיקות ויש תקינה, והמקור לסכנה ידוע ומתייחסים אליו. התקנות נקבעות ביחס למציאות באיזור בו הן נקבעו. אם בקרקע ובמחצבים בארץ יש רמות קרינה מסויימות, אתה לא תקבע רמה שהיא נמוכה בצור הלא פרופורציונאלית מהקרינה הטבעית שקיימת בסביבה. כמו שבמדינות שמועדות יותר לפורענות מבחינה סייסמית יש תקנות יותר מחמירות לגבי חוזק ועמידות ברעידות אדמה.

msvnk

New member
אתם מתרכזים בבלוקים ושוכחים את כל השאר

רוב החום שהבית סופג בכלל לא מגיע דרך הקירות, אלא בעיקר דרך הגג, וגם דרך החלונות. בחלונות הפתרונות גם לא מושלמים אבל אין עליהם מחלוקת - זכוכית מבודדת והצללה שהיא קריטית מאוד, חובה לחסום "מכנית" את קרני האור מלחדור לבית. תריסים וילונות, מה שבא לכם. בגגות יש הרבה שיטות, אבל בידוד בתקרה יעשה הבדל עצום. אני גדלתי בבית איטונג עם גג רעפים. בכלל לא הרגשתי שמשהו מבודד את האוויר שבחדר מהחוץ. אחרי החלפת גג בשנים האחרונות (פירוק ארגז רוח, בנית חגורות והחלפת רעפים), הוסיפו שכבה עבה של צמר סלעים מעל כל התקרה בתוך הגג, וזה פשוט עשה הבדל לא נורמלי בבידוד. כזה שלפעמים אפילו לא היה נעים. בקיץ נאלצים לפתוח חלונות ודלתות כדי שתחדור שמש כי פשוט קר מדי בבית, ולהיפך בחורף. מזגן בכלל לא עבד בבית. אגב, בלוק איטונג בחיים לא "הרגיש" אחרת בכל מה שקשור לתליית דברים ועיגון דברים בקירות. ואצלנו עוד היה מדובר בבית בן עשרות שנים.

נשמע מופרך אבל שמעתי (באמת!) תלונות

על בתים שמבודדים טוב מדי. כשחוזרים הבייתה מהעבודה בקיץ הבית הספיק להתחמם ושומר על הטמפ' של היום למרות שבחוץ כבר יותר קריר. מפעילם את כל המזגנים ולוקח להם שעות לא דקות לקרר.

למעלה