עלויות חמרי בניה

ErezCA

New member
עלויות חמרי בניה

שלום רב, אני עומד לקבל בקרוב היתר בניה(אזור השפלה) ולהתחיל בקרוב מכרז בין קבלני שלד. ברצוני לדעת מה מצב עלות חמרי הבניין לעומת השיא שהיה להערכתי בסביבות אוגוסט 2008 (ביקושי שיא לקראת אולימפיאדה וכו'). הבנתי שמחיר הברזל למשל צנחו משיא של 5500 ש"ח לטון למחיר של 2500-3000 ש"ח. האם גם מחיר הבטון , בלוקים וכו' צנחו גם הם מן האולימפוס ? בגלל מעוט התחלות בניה אני מניח שקבלנים לא מעטים יחתכו מחירים ע"מ להמשיך ולגלגל את העסק. גם הטייח וגם הרצף יסכימו להרוויח פחות משהרוויחו בקיץ האחרון. האם אני צודק ? בברכה, ארז

fireman

New member
בבטון השינויים היו הרבה פחות משמעותיים

בניגוד למה שהתרחש בענף המתכות.

מחירי הברזל חזרו לרמתם השפויה

הייתה קפיצה בינואר 2008 עד קצת לאחר האולימפיאדה בסין . שם צרכו כמויות ענק . יש עוד כמה פרוייקטים שצורכים כמויות רציניות , כמו המגדל הקרוב לקילומטר גובה בדובאי , שאמור להסתיים בימים אלו . הבטון היה אז 230 היום הוא 265 . החסכון בברזל הוא הרציני 50000 - 60000 ש"ח כל השאר שהזכרת זה לא נחשב . יש גם " פטנטים" לחסוך בתכנון הבית . קוים ישרים , בלי קרניזים ובלי פרגולות בטון מפלצתיות . לגבי התחלות בניה של קבלנים גדולים - אין לזה קשר הם לא מעסיקים על פי רוב קבלנים עצמאיים אלא שכירים. בכל מקרה העלות לשלד היא כ - 350000 - 400000 ל200 מ"ר

הנך צודק אבל ...

חלקית . מחירי הברזל אכן ירדו בצורה משמעותית . מחירי שאר התשומות לא זזו ( בטון ובלוקים ) . ושכ"ע נשאר כמות שהוא . מכיוון שהברזל הינו מרכיב של כ 3%-2% מעלות השלד בממוצע - אזי אל תצפה לשינוי מהותי בעליות בנית השלד . מרכיב העבודה בבנית השלד נשאר גבוה תמיד - ועלותו לא השתנתה . בהצלחה .

זה החשבון וכמעט בדיוק אבל

לא מזלזל באף שקל העלות הינה משוערת לבית של 200 מ"ר . לבית כזה הצריכה היא לערך של 250-300 קוב בטון ( כולל מרתף ) . לכל קוב ישנה צריכה משוערת של 80-100 ק"ג . כך שהצריכה שלך יכולה לנוע בין 24-30 טון ברזל . מחיר הברזל היה 4800 לטונה - היום הוא 3500 לטונה ( כולל כיפוף ) .כך שההפרש הוא 1300 ש"ח לטון כך שהחסכון יכול לנוע בין 30 ל 40 אלפ ש"ח . מחיר בנית בית כזה לפי 5000 ש"ח מ"ר הוא כמליוןן שח אז על פי החישוב הכולל החיסכון באחוזים נע לערך בין 4 ל3 אחוז מערך הבניה . מערך השלד בין 6-7 אחוז . הכל לפי העניין . אבי גנח - מפקח ומלווה בניה

האחוז מסך הבניה הוא לא רלונטי כאן

יש חסכון משמעותי של 50000 - 60000 ש"ח וזה לא דבר של מה בכך . יותר נכון זה לא חסכון אלא המנעות מהפסד כי המחירים של היום הם המחירים הנורמלים .

boyberic

New member
ברזל בשלד

גמרנו לפני חודש את השלד. שטח הבית בערך 200 מטר ללא מרתף. בנוי כקומה וחצי שרוב השטח בקומת כניסה. כמות הברזל 18 טון. מחיר הברזל היום הוא בערך 2800 ש"ח. אני לא יודעת כמה ברזל דרוש למרתף אבל כמעט פי שתיים נראה לי מוגזם. כשהתחלנו לבנות מחרי הברזל התחילו לרדת וכוון שלא סגרנו על מחיר לכל השלד מראש אלא לפני כל הזמנה, חסכנו 35K ש"ח והמחיר על הכמות האחרונה שילמנו 3400 ש"ח לטון. בחישוב עלות העבודה והחומרים לשלד עלה לנו 320,000 ש"ח לא כולל חשמלאי ואינסטלטור, רק שלד נטו.

KajaGugu

New member
אני בהחלט רואה ירידה בעלות העבודה

קיבלתי הערכות לפני בערך חצי שנה ואני מקבל עכשיו הצעות מחיר, מעבר לחיסכון בגלל מחיר הברזל, המחירים שקבלנים מוכנים להציע נמוכים יותר בגין מרכיב העבודה (יתכן שאני אקנה את החומרים לבד). קבלן מפתח שדיברתי איתו תיאר את זה בצורה הבאה: "אנשים שלפני חצי שנה התקשרתי אליהם והצעתי להם עבודה אמרו לי שהם עסוקים, היום אותם אנשים מתקשרים אלי כל שבוע ושואלים אם יש משהו בשבילם"

למעלה