עלויות הסבה ?!

alophind

New member
עלויות הסבה ?!

אז ככה , מי יכול לתמחר פחות או יותר את העלויות הבאות להסבת דו"ש לSM ככה שלאנשים שעדיין אין או שרותים לבנות יהיה מושג למה הם נכנסים. ג'אנטים (שפיצים) - ג'אנטים (אופ' כביש) - צמיגים (בערך..) - DISK 320mm - קליפר 4 בוכנות (לאו דווקא יקר כמו של ברמבו) - מתאם לקליפר - פלדה שזורה לבלמים - נאבות (חלופיות / Talon) - וכל הנ"ל לא כולל עבודה כמובן , רק חלקים נטו. לבולמים לא התייחסתי מכיוון שזה יכול "משחק" מאוד גמיש , תלוי באופנוע.

ransnow

New member
7.5-8K ללא הטאלון והקליפר

כי זה מאוד תלוי אצל מי קנית (ולמה התכוונת שאמרת" ג'אנטים (שפיצים) - ג'אנטים (אופ' כביש) - צמיגים (בערך..) קליפר 4 בוכנות (לאו דווקא יקר כמו של ברמבו) "... זה גם מאוד תלוי כמה הנחות יש לך בחנויות... בארץ: דיסק + מתאם 1500-1800 ש"ח, גאנטים 2400 לזוג, צמיגים: טווח ענק (למה חדשים? חפש משומשים) נומר 2000 לזוג, פלדה שזורה 400-500 ש"ח (גודרידג')/נבות חלופיות - תשתדל לא לקנות חדש מהחברה בכל אופן ככל אצבע מה שנקרא, לסיפור ללא נבות טאלון (500$ בערך) וללאהקליפרים ( שבהם אני לא שוחה במחירים אבל יש טווח די רחב) = 8K ש"ח. וגם בקישור יש כמה תשובות ( +אם אני זוכר טוב, בפעם הראשונה שהבנתי עלויות בארץ, מצאתי את המאמר של המקסיקני בפורום 8 על העלויות לפרוייקט).

45degrees

New member
זה תלוי בך.

יש את הגלגלים הכחולים הנפלאים (שפיצים) באיזה חנות בתל אביב. מחירם ללא דיסקים, ספייסרים וכד': 7500 ש"ח. אפשר להסב ממש בזול - אתה זוכר שפעם היו מלא סופרים עם חישוקים צרים במידות מצחיקות בארץ? - חישוקים אחוריים של DR או כלים כאלה. ואפשר ממש ביוקר. אתה יוצא מנקודת הנחה שאתה לא נוגע במנוע או ברכיבים אחרים? לאיזה רמת כיוון אתה רוצה להגיע? על מה אתה מוכן להתפשר ועל מה לא? מהו אופנוע הבסיס? כל תשובה לאחת השאלות האלה תשפיע על המחיר. הדרך הכי טובה עבורך לדעת להעריך הסבה מראש, היא לדעת לענות על כל השאלות האלה, ואז להסיק מהתשובות איזה רכיבים אתה צריך. לפי הרכיבים - תוכל לחשב את העלויות.

alophind

New member
תודה , ומה הקשר למשכך היגוי בסופר?

קראתי את המאמר של MexMex , והוא רשם שם שמשכחי היגוי תורמים (בלה בלה בלה). למה אני צריך משכך היגוי על סופר ? א. לא ראיתי אף אחד רוכב עם אחד בארץ. ב. המשכך לא נועד למנוע רעידות כידון באופנוע ספורט במהירות גבוהה?

MexMex

New member
הנה הקשר:

1. מיועד למסלולים מאוד מהירים. אם זה פחות מ130 קמ"ש בישורת, אז לא צריך באמת (בד"כ). 2. מיועד לאופנועים עצבניים במיוחד. במיוחד אלו שעל בסיס מוטוקרוס. 3. מיועד לכאלו שרוכבים על סליקס. אלו ידועים בחוסר יציבותם בקו ישר. בקיצור, לא צריך. גם אני, שלפעמים יש לנו ישורות של 150 קמ"ש, רוכב על סליקס בלבד, והבסיס הוא אופנוע מוטוקרוס, בקושי שם את המשכך. רק מסלול אחד דורש את זה, בו יש ישורת ארוכה, וההחלפה בין שלישי לרביעי מתבצעת בדיוק בפסגה של גבעונת. שם זה התקף לב קטן ללא המשכך... M.

45degrees

New member
../images/Emo45.gif סליקים עצבניים להחריד בקו ישר,

וגם בהטיות כשהאופנוע קרוב לאנך. סליקים אוהבים להיות על הצד - כמה שיותר.

למעלה