עלויות בניה

tuaphz

New member
עלויות בניה

שלום לכולם, אנחנו שוקלים לרכוש מגרש של 360 מ"ר בגדרה. על הקרקע שולמו כל ההיטלים ומיסי הפיתוח כולל אגרת בנייה עבור 200 מ"ר בנוי. אני לא מצליחה להבין כמה יעלה לבנות בית של בערך 170 מ"ר. אמרו לי שבערך 5000 ש"ח למ"ר אבל לא הבנתי מה הסכום כולל - אם כולל אגרות בנייה ופיתוח? מטבח? ריצוף? וכו'... תודה.

tuaphz

New member
שכחתי להוסיף

שכחתי לרשום - סטנדרט בינוני בהחלט מספק אותנו...

tacher

New member
מצטרפת לשאלה מכיוון אחר

למה הכוונה ש"שולמו כל ההיטלים ומיסי הפיתוח כולל אגרת בנייה" ? האם לא מדובר בתוכנית בניה שאושרה ע"י כל הועדות והרשויות ובעצם ככה יראה הבית ועל זה שולמה האגרה ? נראה לי מוזר שמתייחסים לאגרת בנייה כאל תלושה מהתוכניות, האם לא כך ?

tuaphz

New member
הסבר

מדובר בשטח שמישהו הגיש עליו תוכניות, קיבל אישור ושילם עליהן. הוא לא יכול לבנות ולכן הוא מוכר. כמו כן נעשה כבר פיתוח בשטח. כלומר, נותר לשנות את התוכניות (להבנתי לא מצריך עלויות מצד הרשויות אם זה עדין אותו גודל) ולהתחיל לבנות.

tacher

New member
אז בעצם צריך להגיש תוכניות חדשות ?

כלומר כל הסיפור עם אדריכל ואז כמה חודשים סבב אישורים בכל הגורמים, מה בעצם כ"כ אטרקטיבי במגרש ששילם כבר אגרת בניה, מדובר על כמה אלפים בודדים סה"כ, כי ההוצאה האמיתית היא האדריכל והזמן שמחכים עד לאישורים. אני שואלת כי מספר אנשים כבר סיפרו לי שקנו מגרש ששילם אגרת בניה, והם לא ידעו להסביר לי את זה (כנראה יגלו אוטוטו מה זה אומר)

עלויות

במקרה שלך יש לבצע הגשת תכנית שינויים, בדר"כ כמה מאות ש"ח לרשויות וכן למתכנן שלכם. המחיר שציינת אמור לכלול את כל הבניה, ללא אגרות שכבר שולמו לפי מה שאמרת. אם זה המצב הרי בניה מ 0 עד בית מושלם אמורה להיות סביב 5000 ש"ח למ"ר. זה מחיר סביר.

בינא

Member
מה סביר ב-5,000 ש"ח/מ"ר...אפשר לדעת?

זה מחיר גבוה מאוד לסטנדרט בינוני... בכלל, מה זה סטנדרט בינוני...? המוכר שילם אגרות על 200 מ"ר ואתם רוצים לבנות רק 170 מ"ר... האם זה אומר ששטח קומת הקרקע יהיה 100 מ"ר כולל הממ"ד והשאר בתוך גג רעפים דו שיפועי או חד-שיפועי כי זה 1/2 של דו...או 70 מ"ר עם מרפסות וגג שטוח? המגרש משופע או מישורי? 170 מ"ר כולל מחסן לגינה? חניה מקורה? (שטחים שמחושבים כשיטחי שירות)...את הממ"ד? מה זה לא כולל? האם הפתוח שלא שילמו עליו כולל קירות גבול מגרש, גדרות, שערים, מדרכות, מדרגות, חניה וכיו"ב...שיש להוסיף למחיר המ"ר של הבית? אין דבר כזה מחיר "סביר"... מה שיש זה עמידה במסגרת תקציב שיש כי מה שאין לא ניתן להשקיע... אלא אם אתם יודעים שההורים יתרמו מה שיהיה חסר לכם...או תזכו בפיס

איריסג

New member
זו לדעתי עלות של בניה נטו

לא כולל אגרות ולא כולל ריהוט ומכשירי חשמל, אבל כן כולל נגרות בסיסית - מטבח, ארונות אמבטיה וכו' - בסטנדרט בסיסי עד סביר.

איריסג

New member
אה, וזה לא כולל

פיתוח בחוץ - כי כמו שבינא אמר - מדבריכם לא ברור איזה פיתוח כבר כן כלול - אבל 5000 ש"ח למ,ר לרוב לא יכללו את הגדרות, השבילים והגינון. (הז גם נורא תלוי איזה גדרות צריך וכמה שבילים - האם יש צורך בקירות תומכים? האם הרשות חייבת גדר בנויה בגובה מסויים סביב הבית? ומבחינת אגרות- כמו שאמרו כבר - אגרת בניה זה שטויות. אגרות אחרות יכולות להגיע לכמה עשרות אלפי שקלים (אגרת פיתוח של המועצה, אגרות הביוב והמים וכל מיני תשלומים למינהל ) אבל ממה שאני מבינה - כל אלה כבר שולמו - כי הן תשלום שלהן הו אלרוב תנאי להגשת תוכניות לאישור - ואת אומרת שזה כבר בית שהיה עליו היתר בניה.

tuaphz

New member
תשובה

האמת שאנחנו ממש בתחילת הדרך ולא יודעים איך להעריך את עלויות הבנייה. ממה שהבנתי, אגרות בנייה עולות כ-320 ש"ח למ"ר (אני מקווה שאני טועה), ולכן אם זה רק שינוי תוכניות משלמים פחות. אנחנו מתכננים בית בשני מפלסים לא גבוהים, 100 מ"ר בערך למטה ו-70 למעלה. ללא מרפסות. ברור לי שהמחיר לא כולל שערים, גדרות וגינון. השאלה שלי היא לבניית הבית נטו ללא ריהוט אבל כן כולל מטבח סטנדרטי וארונות אמבטיה ל-2 אמבטיות. האם פנייה לאדריכל תעזור להבין באיזה תקציב מדובר? למי ניתן לפנות ע"מ לקבל תשובות אמיתיות. אני בטוחה שאני אקבל מחירים מגוונים מבעלי מקצוע שונים ואנחנו מעדיפים להיות עם מושג כלשהו. אגב, אנחנו ניקח מפקח (לא קבלן מפתח ובטח שלא לבד).

car123

New member
אם את רוצה לשנות תוכניות

את ממילא צריכה אדריכל והוא יכול לתת הערכה גסה של עלויות הבניה או לנסות לתכנן בית שיעמוד בתקציב (בלי אלמנטים שמייקרים באופן מיוחד את הבניה) אבל גם האדריכל לא מתמצא בעניין לחלוטין. רק אנשי מקצוע יכולים לתת הצעות מחיר וגם זה אחרי שהם רואים תוכניות סופיות. אצלי קבלנים סירבו לתת הצעת מחיר בלי לראות את הבית. לומר להם מה גודל הבית זה לא מספיק מידע בשבילם. זה גם תלוי מה צורת השלד, האם כל הקירות ישרים ולא קטומים או אלכסונים, האם יש אלמנטים מיוחדים, מרפסות, פרגולה מבטון וכו'. כשאין לך כרגע אפילו רעיון לגבי צורת הבית וחלוקתו קשה לי להאמין שתקבלי כרגע הצעות מחיר. את צריכה להעריך לפי עלויות של אנשים שהתחילו לבנות עכשיו או ממש בזמן האחרון (ולא בזמן עלית המחירים המטורפת שהיתה) ולקחת בחשבון שלא ברור מתי תתחילי לבנות ומה יהיו המחירים אז.

Z ליאור

New member
עלות הבנייה למ"ר היא שאלת מיליון ה $

עשי חיפוש נושא שנלעס רבות בפורום ולבסוף אתה בהחלט יכול לבנות בסכום זה (ללא עלות תיכנון, ) כולל הכל(פנים) בסטנדרט בינוני - רק היה זהיר בנה תקציב יחד עם מפקח טוב ,והכי חשוב סמוך רק על עצמך .

למעלה