עלויות בניה

עלויות בניה

שלום לכולם, אני עומד לפני בניית בית. עומד לקבל כבר את התוכניות לביצוע. מבקש את עזרתכם בשני דברים: 1. קובץ אקסל מפורט בהנחה ואחליט לבנות לבד. 2. מבקש את חוות דעתכם על בניה עצמאית וזאת כמובן מניסיונכם. תודה

binbal3011

New member
לבנות לבד

אלא אם אתה קבלן, אל תבנה לבד. קח לפחות מפקח בניה שיעזור לך בתשלום. כמה זמן פנוי יש לך? לבנות לבד יצריך מספר שעות ביום למשך הבניה. אתה ערוך לזה? בניה עצמאית לא קלה כלל אך יכולה להיות גם חוויה, הכל בהנחה שאתה זמין לזה, יחד עם זאת זה מקצוע ולא תוכל ללמוד אותו בעצמך אלא אם תקדיש לזה את כולך בשנה הקרובה וגם אז הטעויות שתעשה יעלו לך הרבה כסף! בניה זה לא שעשוע, זה הפרוייקט הכי חשוב שלך בחיים אז תתייחס לזה בצורה מקצועית וקח ייעוץ. לגבי קובץ - יש כ"כ הרבה משתנים בהתאם לתקציב ולטעם שלך. אני מייעץ שלאחר שתבחר מפקח שב איתו על ההוצאות הצפויות.

לבנות לבד

כוונתי מההתחלה הייתה בנייה עם מפקח אך לא ללכת על קבלן מפתח. האם יש כאן חיסכון משמעותי?האם קבלן מפתח גוזר "קופוניפ" יותר גדולים?

binbal3011

New member
עקרונית קבלן מפתח יותר יקר

הרי הוא לוקח את החלק שלו. אם אתה לוקח מפקח אתה למעשה הקבלן שסוגר חוזים עם כל בעל מקצוע לכן יש לך שליטה על ההוצאות בכל פעם ולא סכום גלובלי. אבל זה דורש הרבה מעורבות וכן ניהול שוטף של ההוצאות לעשרות בעלי מקצוע וספקים. כשאני התחלתי לבנות ההצעות של קבלני מפתח היו יקרות יותר מאשר לבנות לבד. אני מניח שחסכתי כמה עשרות אלפי ש"ח אם לא יותר ובנוסף רציתי שתהיה לי האפשרות לבחור כל פעם מה אני רוצה ולעשות שינויים ללא תלות בחוזה עם קבלן מפתח שסוגר לך את המפרט. יחד עם זאת, אתה תצטרך לעשות את חקר השוק לגבי כל בעל מקצוע, ספק, חומרים וציוד שאתה מכניס לבית שלך, וזה לוקח הרבה זמן ומשאבים.

boyberic

New member
מנהל פרוייקט מפקח

כעיקרון עלויות הבנייה קטנות יותר כוון שאתה סוגר עם בעלי המקצוע ישירות. אנחנו לקחנו מפקח בעלות חודשית קבועה והוא גם מפקח על בעלי המקצוע וגם מדריך אותנו לאורך כל הדרך. קצת יותר השקעה מצדך אבל שווה. אתה יודע אילו חומרים אתה קונה ואיכותם. אם אתה מחליט ללכת על זה אל תיקח מנהל פרוייקט במחיר גלובלי רק חודשי, אם קורה שאתה עושה הפסקה של חודש חודשיים אתה לא משלם לו. בקיצור תמצא אדם אמין עם המלצות. קבלן מפתח מתאים אולי למי שבונה בשלט רחוק מחו"ל חבל על התוספת של 20% לפחות מעלות הבנייה וקח בחשבון שבכל מקרה יעלה לך בערך 30% מעבר למתוכנן.

למעלה