עלה לי רעיון

עלה לי רעיון

אם מישהו רוצה, והם יוכלו לפנות אלי לאי מייל. אפשר אולי לבצע מעין קבוצת תמיכה גם בטלפון, מתוך התחייבות לענות בכל שעות היום והלילה. אני מוכנה לקחת את זה על עצמי, לדעתי אם אני אעזור זה יעזור גם לי, וכך אולי לכולם. בי לכם.

תגל

New member
צהריים נהדרים לך ניב

התעוררתי עכשיו, אחרי לילה ארוך ברשת. אני לא יודעת עד כמה תמיכה טלפונית תוכל לעזור, אם כי אני מוכנה בכייף לנסות. כתבי לי מה שלומך... איזו דיאטה מעסיקה אותך כרגע? האם את מרגישה שהפרעת האכילה שלך מתחילה להתפתח למחלה? אני כאן ממתינה לתשובה אוהבת תגל

הי תגל

אין לי מושג אם זה מחלה או לא, אבל אני מתמודדת איתה כבר למעלה מ- 10 שנים. אני מנסה איזושהיא דיאטה המבוססת על תוכנה במחשב, ואני די בהתחלה, בעקרון זה ספירת קלוריות. לגבי עניין התמיכה הטלפונית, חשבתי שזה יכול להוות פתרון, במקרה של דחף לנשנש, מתקשרים ומדברים על זה ואז זה לאט יפתור את בעית הדחף, הוא יישלט יותר. הצלחתי פעם לעשות דיאטה, ממש, הורדתי בערך 25 קילו, והייתי רזה, הבעיה היתה שלא ידעתי לשמור מכל מיני סיבות, שעכשיו כאדם בוגר אני מבינה יותר. לכן אני חושבת שאני יכולה לתרום מעצמי. בי בינתיים.

תגל

New member
ניב מתוקה

הפרעת האכילה שלך היא מחלה ואף חמורה. אני מניחה שאינך נמצאת בטיפול רפואי נכון? מישהו מפקח עליך? יש לך ביקורת לדיאטות? ואני באמת חושבת שתוכלי לסייע לעצמך ולאחרות. אני חשה בחוזק הפנימי שלך תוכלי לכתוב לי למייל ואשמח לתת לך את הטלפון שלי לשעת הצורך למרות שאני עוקבת אחרי הפורום כל העת אוהבת תגל

תרנגולת

New member
ממ.. קצת טיפים, ושאלה אחת.

מבחינת עזרה טלפונית.. נראה לי שעדיף למצוא תחביבים.. כשבא לנשנש, יוצאים לרוץ, או הולכים לטייל, מציירים, קוראים וכו`.. זה עזרים, אומנם צריך ללמוד לא להתלות בהם, אבל להיות תלוי באנשים זה קצת פחות טוב. לעומת זאת, לבוא לפורום ולדבר בזמן ה``דחף``, זה גם יכול לעזור. שוב- בתור תחביב. אבל בהחלט יש יתרונות בטלפון. ועוד משהו. תנסי לבדוק מתי בדיוק הדחף לזלול ממש ממש חזק. ואם זה נגיד בערב- את מתכננת לך תוכניות לערב, ומספיק שזה יהיה פעמיים בשבוע- עצרת את עצמך פעמים בשבוע. בתור פורום- זה פורום לבעיות אכילה בלבד, או גם לדיאטה?.. כי אני מניחה שככה זה די ``מסוכן`` משהו.. שמישהי עם הפרעה תבוא ותקרא טיפים וכאלה.. (זה מחכה לתגובה ודעות. ממש לא קביעה חד משמעית..) הרי לא כל דיאטה והשמנת יתר נקראים הפרעה.. יש אכלנות כפייתית, ויש השמנת יתר, שזה דברים שונים. תרנגולת.

תגובה לתרנגולת

לגבי ההגדרות של הפרעה, ברגע שהגעתי לאתר שאלתי אם זה גם קשור בהשמנת יתר ונענתי שכן. לדעתי גם השמנת יתר קשה ובכלל היא בעיה. לגבי עזרה טלפונית, לכל אחד יש את התגובות והדרכים שלו להתמודד עם דברים ולדעתי לאו דווקא המצב ייצור תלות בטלפון אלא יגרום לאט לאט לתשומת לב ובקורת עצמית ובסופו של דבר מניעת המצב של דחף - לקיחה - בלי מחשבה. חוץ מזה, נראה לי שטוב לפעמים לדעת שיש עוד אנשים שקשה להם ואולי מתוך עזרה הדדית יהיה לכל צד יותר נוח.

תרנגולת

New member
אה..

השמנת יתר כמו גם רזון אינם הפרעות אכילה.. אני מעריכה.. בקשר לרעיון שלך- אולי את צודקת... אני כנראה לא ממש מבינה את זה. בכל מקרה- בהצלחה לך..

למעלה