עלה לי רעיון לשירשור בעקבות

Vdrums

New member
עלה לי רעיון לשירשור בעקבות

השירשור שפה למטה על מי מפריע לחיים של מי. האחיות שלי הקטנות אוהבות לעשות קידוש ביום שישי, סביר להניח שאם לא הדרישה הזאת שלהן הקידוש לא יעשה בכלל, (ובכלל חגים כמו פסח שיש טקס בולט עם במשפחה) הטקס מעניין אותם ואנחנו נותנים להן לקדש, הם היהדות רואה בזה רע? שילדה בת 8 תקדש על היין או הלחם? לדעתי זה עדיף מאשר לומר להן שאסור או שאי אפשר כי אז הן יאבדו עניין והנה ככה זה מתחיל, ככה מתרחקים מהדת. מה אתם אומרים?

saar7650

New member
מותר! וגם רצוי מאוד!

שהרי יש מצוות חינוך. ובגיל מסויים הילדים מתחילים לקיים מצוות. בערך בגיל 6. וזאת כדי להרגיל אותם למצוות. לכן מותר ואף רצוי ויפה שהן יקדשו ויברכו על הלחם. ואגב- גם אתה יכול להיכנס לסבב של המקדשים...

מתנדב

New member
תומר יש הלכה מפורשת.....

מה קורה כשאישה נמצאת לבד בבית בשבת או בחג, והבעל לא בבית, האם האישה יכולה לקדש? או שעליה להיכנס לאחד השכנים ולשמוע קידוש מהשכן, ואז להיכנס לבית ולאכול את הסעודה? התשובה היא, שאישה יכולה לקדש לעצמה ואינה מוציאה מישהו אחר מהקידוש, אך אם יש ילדים קטנים בבית, והם יכולים לקדש לבד עדיף שיקדשו לבד, אך אם אין ביכולתם לקדש לבד, האישה יכולה להוציא אותם... כך שאם אחותך עושה קידוש לבד, אין כל בעיה עם זה, אך אתם המבוגרים בבית לא יכולים לצאת מהקידוש שלה....

tamarhp

New member
אני רוצה להגיב מכיוון אחר.

אנשים לא דתיים פה בפורום אמרו לפני זמן מה שמחב"תים משקרים. אבל יש פעמים שאתם כמעט מכריחים אנשים דתיים לשקר. בדוגמה שהבאת הפעם אין שום בעיה, אם תשאל, כמו באחד השירשורים פה, שאלה כמו מה הבעיה לאכול חמץ אחרי ליל הסדר, יש לנו שלוש אפשרויות: 1. להגיד את האמת - זה לא בסדר, אם אתה עושה את ליל הסדר ומכבד את החג, תשמור כבר עד הסוף. אבל אז תגידו שעדיף להגיד שמותר "מאשר לומר להן שאסור או שאי אפשר כי אז הן יאבדו עניין והנה ככה זה מתחיל, ככה מתרחקים מהדת" 2. להגיד לך לעשות מה שבא לך. בכך לא ענינו על השאלה. 3. לשקר - להגיד לך שזה בסדר גמור, וכל אחד ישמור את המצוות איך שבא לו (רפורמים *אהמ*), אבל אז תגידו שמחב"תים (כל דתי פה נחשב מחב"ת, לא?) משקרים. מה אתה מציע לי לעשות? מה הדרך הכי בטוחה? אני אישית מעדיפה להגיד את האמת.

Vdrums

New member
לא אמרתי לאכול חמץ אחרי ליל הסדר

בליל הסדר עצמו הסדר יהיה כשר, אבל בחול המועד אני לא אמנע מאכילת חמץ.

tamarhp

New member
לא עקרוני

זו רק דוגמה, והיא לא מופנית רק אליך.. אני מתכוונת בכלליות - אתם כמעט מכריחים אותנו לשקר, כי אתם אומרים לנו את התשובה שלכם עוד לפני שענינו.

פלסטיק

New member
לשקר זה לא טוב

והאמת גם להגיד חצי אמת זו לא מציאה גדולה מה הייתי מציע לך להגיד? תגידי משהו פשוט וללא הטפה, נגיד למשל: אצלנו מאמינים (או לחילופין "אני מאמינה") שאסור לאכול חמץ בכל תקופת הפסח ולא רק בליל הסדר. אצלנו נוהגים בכל תקופת הפסח לאכול רק כשר לפסח. בדיוק כמו שסיפרת על הפאה או אם האיש היה שואל אותך על קטניות בפסח. מה רע בזה? את לא צריכה לתת לאנשים אחרים הוראות, רק להסביר במה את מאמינה.

tamarhp

New member
צודק בהחלט!

רק שאח"כ לא תבואו בטענות שעדיף להתיר כדי שלא יתרחקו. אוקיי? סיכמנו?

פלסטיק

New member
אני לא חושב שמישהו ביקש ממך היתר

פשוט בקשו ממך מידע אם נצמדים למידע ללא פרשנויות או הטפות לא נראה לי שמישהו יכעס עלייך, להיפך, הוא צריך להודות לך

למעלה