עכשיו שקצת קריר

Ox biker

New member
עכשיו שקצת קריר

אילו מקומות אתם ממליצים עליהם שמתאימים למזג האוויר הנוכחי (או אולי אפילו תחת הנחה שמכאן רק ילך ויהיה יותר קר) שיכולים להיות מתאימים לקמפינג.
איך אתם מצטיידים לקמפינג בתקופה הזאת של השנה? אותו דבר רק עם קצת בגדים ארוכים ושמיכות או שיש כל מיני פטנטים שהייתם ממליצים לי לדאוג להם מראש ולהצטייד בהם?

אלעד 1975

New member
ים המלח או מקומות מחוממים במדבר או ברמת הגולן

יש לא מעט מתחמי קמפינג המציעים אוהלים מחוממים.
בים המלח עדיין יש לילות סבירים ולא קרים פה ושם.

אפשר בים המלח

כי שם עדיין נעים ויש מה לראות ולעשות. אני אישית לא מתה על קמפינג כשכבר קר אבל זה בהחלט אפשרי- יש לנו בגדים חמים, טרמוס וחיבוקים (סליחה על הקיטש

קרן011013

New member
בכל הארץ :)

החורף שלנו לא כל כך קשה.. לדעתי כל מקום בארץ מתאים :)למי שסובל מקור אפשר עם אוהל מחומם (כמו שקודמיי כתבו). המוצרים הרגילים של קמפינג שיש בכל החנויות תופסות.למי שמתל אביב יש חנות בדינזגוף למוצרי קמפינג באמישראגז ששוה לקפוץ לפני שנוסעים.

מבחינתי החורף הוא הזמן של המדבר

לא בגלל שבמקומות אחרים לא מתאים לטייל. אפשר לטייל בכל הארץ. גם לא בגלל שהלילות לא קרים- הם קרים מאוד.
רק בגלל שנעים לטייל שם ביום ובקיץ חם מדי.
בעיקרון הכי פשוט זה לישון בחאנים שפורחים עכשיו בנגב ויש להם אפשרויות חימום.
אם ישנים באוהל רגיל (אוהל מהבית) אז ההמלצה הכי חשובה שלי היא להביא מזרנים עבים (או לשכור מהמקום במקרה שאתם ישנים בחאן/בית ספר שדה). האדמה מאוד קרה ומקררת ובידוד טוב ממנה משפר את המצב מאוד. (וחוץ מזה בגדים חמים, כובעים, גרביים עבים,)
&nbsp

גם לדעתי המדבר מתאים למרות הקור בלילות, מהסיבות שתיארה מורה

כפרית.
אני יכולה לספר מנסיוני (שאמנם אינו רב מאד) שלא ישנתי בחאן מחומם (אפ כי זה נשמע תענוג גדול) וגם לא הבאתי מזרונים עבים יותר. השתמשתי במזרוני הטיול הרגילים שלנו (שעוביים הוא השני בדרגה בחנויות הטיולים - כלומר, לא הדקים ביותר) עם שמיכת צמר או שתיים לבידוד נוסף. השנה קנינו עוד שקי שינה, אבל הם עדיין לא כאלה שמוגדרים לחורף אלא בינוניים. בשנה שעברה השתמשנו חלקית גם השמיכות פוך קלות. בכל אופן, אני מביאה כל פעם שרוול קצר, ארוך, סווצ'ר וסוצ'ר עליון (וכנ"ל בצד של המכנסיים) כדי להתלבש בשיטת השכבות, וגרביים נוספים חמים. נדיר שמשתמשים בכל השכבות - במיוחד הילדים שהם בעלי עמידות מופלאה. יושבים ליד המדורה בערב, אז מאד חשוב לא לשכוח מספיק קרשים
.
אגב, בנערותנו בחוגי הסיור ישנו בשק"ש פשוט, ללא מזרן וללא אוהל, ושרדנו, אז מה כבר יכול להיות? באוהל הצפוף בסוף לעיתים חם מדי ומתחילים להתקלף. הבעיה כשצריך ללכת לשירותים, או כשהפעוט מתעורר מוקדם מאד בבוקר...אז אכן קר, וחשוב כובע צמר, ואולי אף כפפות.

אז גם את מחוגי סיור?

זה נכון שלא קרה לנו כלום כשישנו בשקי שינה על האדמה ובסביבות כיתה ט' גם היה את הטיעון הגאוני הזה שצריך לישון רק בתחתונים כובע צמר וגרביים חמות, כי צריך להשאיר מקום לאוויר בתוך השק"ש שהוא המבודד האמתי ורק לעזור לגוף לחמם את הפריפריות. נשבעת שהאמנתי בזה... החוויות האלה היו אדירות, אבל...
א. סבלתי מהקור נורא! כמה שאהבתי את הטיולים ההם, הזכרון של להתעורר באמצע הלילה מהשניים הנוקשות של עצמי ובטוחה שאצבעות הרגליים שלי יינשרו הוא לא אחד מהזכרונות הסימפטיים ובטח לא כזה שאני ששה לחוות מחדש.
ב. הילדים שאני לוקחת היום לקמפינג צעירים במשהו כמו 7-12 שנים מהילדה שהייתי אז, בכל זאת נראה לי שאפשר לחכות עם ההכנות לשייטת (שהיום אני מבינה כמה מהחוויות בחג"ס היו ספוגות באתוס מצ'ואיסטי צה"לי, אבל זה בדיון אחר)
ג. אני עצמי זקנה במשהו כמו 15-20 שנה משהייתי אז, אז רציתי להיות קשוחה ואחת מהחבר'ה היום אני רוצה לישון בלילה.
&nbsp
אבל איזה כיף היה?

וגם

היום אנחנו לוקחים אוהל גם לטיולים במזג אוויר נעים שלדעתי אפשרי בו לחלוטין לישון רק בשק שינה. זה קשור לאיזו תחושה של ביטחון. שילד לא יכול להתעורר בלילה ולתעות לכל מיני כיוונים בלי שאשים לב וגם שאף אחד לא יכול להתקרב לילדים בלי שאשמע.

מילה בסלע - מסכימה לכל, למעט השינה נטולת המכנסיים!

מה, כשהבנים בשק"ש לידי?! היינו מתות מבושה. בכל מקרה, לדעתי תיאוריה מעניינת זו לא הגיעה לקבוצה שלנו

אגב, אני לא יודעת איך היה אצלכם - אצלנו הבנים דווקא כן סחבו מזרנים, אבל הבנות העדיפו לסחוב פחות ולישון על הקרקע העירומה.

בכל אופן, באוהל עם מזרנים, שמיכת ריפוד ובגדים חמים, כולנו ישנים היטב גם במדבר בחורף. ולא זכור לי שמי מהילדים נזקק אי פעם לכל השכבות שטרחתי לארוז עבורו
, גם בחנוכה ובפורים. פשוט לא קר להם. והם תמיד מסרבים לכובע בלילה!

ואכן, היה נהדר! אם תאי המוח עוד מאפשרים זיכרון - אצלי זה יותר כמו 25-30 שנה...

למעלה