עכשיו שורקת

עכשיו שורקת ../images/Emo98.gif

נו? מה קורה? אייב איפה אתה? זודיאק, נרדמת? נריסה, בואי שניה תגרדי לי ת'גב... ונילה תעשי טובה, נגמרו שם העוגיות את מוכנה למלא? אסתי, אפשר קצת מוזיקה? נשר, בא לך עיסוי נעים? איפה אתם? איך היה החג? מה שלומכם? נו.. תתעוררו.. ואולי ברוח עשרת ימי תשובה - על מה אתם צריכים לכפר / לבקש סליחה?

shanytopper2

New member
אז ככה -

אם אני פוגע במישהו זה יכול לנבוע לרוב מאחת משתי סיבות: א - אני התכוונתי לעשות את זה, ואז למה שאני אבקש סליחה? ב - הבן אדם נעלב בעקבות דבר שלא היה מיועד לפגוע בו, והוא לקח את זה יותר מדי קשה במקום להבין באיזה רוח נאמרו דברים די נדיר אבל באמת קורה מדי פעם ג - אני בטעות עושה משהו שאני לא מתכוון אליו שפוגע במישהו, במצב שכזה, אני לא מאמין בהתנצלות, אלא בלתקן את הדרכים שלי, ובלנסות לכפר על הנזק איך שאני רואה את זה, לבקש סליחה זה פתרון קל מדי, שאנשים הרבה פעמים בורחים אליו במקום לההיות כנים ו\או לקחת אחריות על המעשים שלהם

נורא שכלתני, נורא מחושב,

ונורא לא אנושי. סליחה שאני אומרת, כן? התנצלות לא נועדה רק "לפצות" על מעשה, היא נועדה גם לגרום לצד השני להרגיש שאתה יודע שפגעת בו, שאתה מזדהה עם תחושת העלבון והפגיעה שלו, ושזה מצער אותך. משום כך, גם להתנצלות עצמה יש ערך. היא מאפשרת לאדם השני לדעת שאתה אכפתי ואמפתי, ושהוא לא נמצא לבדו מול קיר אטום בתחושת הפגיעה שלו. נכון, יש אנשים שבורחים להתנצלויות כאמצעי להתחמק מעשייה. זה לא אומר שזה תמיד ככה, וזה לא אומר שצריך לוותר על זה לגמרי. אין שום נזק בלעשות לפעמים את מה שיגרום לאחרים להרגיש טוב יותר, גם אם זה מעשה קטן וקל ערך ודל בתוכן. לפעמים, כשמישהו בוכה, אנחנו יכולים פשוט להגיד לו שאנחנו איתו. לפעמים, כשמישהו עצבני, אנחנו יכולים פשוט לתת לו לפרוק את זה עלינו. ולפעמים, כשמישהו נפגע, אנחנו יכולים להתנצל ולגרום לו בזה להרגיש הרבה יותר טוב. כל החשבונות מרובי הסעיפים האלה קצת גורמים לך לשכוח את האנושיות הבסיסית שלך, אני חושבת.

shanytopper2

New member
אם ככה, אז הבנת אותי לא נכון

זה לא שאני חושב שצריך להתעלם ממי שנפגע ממני..להיפך, פשוט במקום "סתם" להתנצל, עדיף לעשות משהו יותר מזה, לפעול כדי לשפר את המצב אני אתן דוגמה ואז תביני - נגיד למשל שיש בחורה שאני מחבב, ובטעות אמרתי משהו שהעליב אותה, וזאת בפירוש היתה אשמתי שכן לא הייתי צריך להגיד את הדבר הזה, והייתי אמור לדעת שזה יפגע בה. עכשיו אני יכול להתנצל או שאני יכול להסביר לה למה בעצם התכוונתי בדברים שאמרתי לה, ושלא באמת התכוונתי לפגוע בה, ואולי לתת לפנק אותה כפיצוי בדרך כלשהי.. מבינה את ההבדל? להתנצל זה פשוט קל מדי...עדיף לעשות דברים במקום

מה שעדיף

זה גם להתנצל, כי יש לזה ערך רגשי כמו שהסבירה הונילה, אבל בהחלט יש מקום לשיפור התנהגות כמו שאתה אומר. לדעתי אחד לא סותר את השני, להפך, הם משלימים זה את זה.

עוגיות פטרוזיליה וקטשופ מתאים?

כי אלה שני המצרכים היחידים שנשארו לי, וגם הפטרוזיליה לא נראית כל כך טוב...
אה, כן, ולקראת יום הכיפורים אני מתנצלת על ההצעה המחרידה שלי לכבד את הפורום בעוגיות פטרוזיליה וקטשופ. לא לעניין.

איכס יא מגעילה

טוב שאני מכינה פה את העוגיות.. רק תמלאי את הצלחת. סוטה. פטרוזיליה וקטשופ אלק.

Master Eagle

New member
ההצעה למסאז' התקבלה באהבה רבה

החג שלי היה עמוס באכילה, בשינה, במנוחה....בקיצור חג יהודי טיפוסי בקשר לסליחות, יום שלם לא יספיק לזה, לכן יום כיפורים לא משנה לי הרבה מצד שני, גם היו לי המון מעשים טובים שמאזנים קצת את החשבון, אבל מי אני כי אשפוט. שתהיה לכולנו שנה טובה ומאושרת וגמר חתימה טובה

אהלן אהלן

ומה שלומך? אכן היה חג נפלא היה הרבה זמן פנוי וסשנים לרוב... אולי בגלל שהיה לכולנו כל כך כיף שכחנו לכתוב!! ובקשר לסליחות , עכשיו חושבת...

אייבורי

New member
תגידי

מה את מעירה אותי יודעת כמה בשר אכלתי בחג? בנתיים מכין רשימת סליחות אאאאאאאאאדון ההצלפות בבבבבבבבוחן שפחות. חאאאטנו לפניך אאאצלף בנו.

למעלה