עכשיו: לפתוח ערוץ 8

עכשיו: לפתוח ערוץ 8

"יש סרט דוקומנטרי "הילד שהיה לילדה" משהו כזה. על ברוס ריינר האוסטרלי שבגלל ברית מילה כושלת (נדיר אמרתם?) נכרת פינו והרופאים בשיתוף עם הוריו החליטו שעדיף להפוך אותו לבת ולגדל אותו כבת (איזו חשיבה מעוותת, סוטה כמו פרויד עצמו) אז? בסוף הוא גילה שהוא בן."

אופס...

זה היה אתמול
היום היו כנראה שידורים חוזרים בצהריים ... מישו ראתה?

טרודי

New member
אני חושבת שראיתי

לפני כמה חודשים. (סרטים בערוץ 8 זה כמו אוטובוס - לא צריך לרוץ, יבוא עוד שידור). מסביב לסיפור של אותו ברוס הם מדברים על כל הנושא של gender-assignment surgery, שהוא דבר ש(היה?) מקובל לעשות לתינוקות שנולדו עם מין לא ברור. התיאוריה היתה שההבדלים ההתנהגותיים בין גברים ונשים זה הכל בראש. בנים אוהבים כדורגל/משאיות/חרבות בגלל שככה ההתניה החברתית שלהם. בנות אוהבות שמלות/איפור/רומנים-רומנטיים כי זה מה שמלמדים אותן לאהוב. בנים מאופקים ובנות רגשניות בגלל הצורה שבה החברה מגיבה לגילויי רגשות שלהם, ולא בגלל משהו מולד. וכו' וכו'. ולכן אם ילבישו בן בשמלה ויתייחסו אליו כאל בת, הוא יחשוב וירגיש כמו בת. ולהיפך. במקרה של הילד הזה גם גיבו את הכל עם ניתוחים והורמונים. אבל זה לא "תפס". הוא בכל זאת גדל "טומבוי", וכל הזמן הרגיש שמשהו לא בסדר. (האמת שבתור "ניסוי" מדעי זה לא לגמרי תקני, כי הרי הוריו ידעו כל הזמן שהוא נולד בן, ולכן יכול להיות שלא התייחסו אליו ב-100% באותה צורה שהיו מתייחסים לבת מלידה. אבל כל שאר הסביבה לא ידעה.) בסרט מקפידים להראות אותו היום, לבוש ומסופר גברי למהדרין, עומד בחצר ומכין ברבקיו למשפחתו, הכי סטריאוטיפי שאפשר להעלות על הדעת. (אוסטרליה, בכל-זאת. איפה שהגברים הם גבררררים). מזה הם מסיקים שגם לגבי תינוקות שנולדו עם אברי רביה "מעורבבים", לא נכון שההורים והרופאים "יקבעו" מין וינסו להביא את התינוק למצב "נורמלי" (ע"י ניתוחים וכיו"ב). מה כן צריך לעשות, לדעתם, לא ברור לי. יש ילד/ה שלא ברור מינו/ה. השפה (גם האנגלית, ובטח שהעברית) לא מאפשרת להתייחס באופן gender-neutral לאדם ידוע. איך בדיוק הילד/ה הזה (וסביבתו/ה) אמור/ה להסתדר עד שיגיע/תגיע לגיל שבו היא/הוא יוכל/תוכל להחליט "אני בן" או "אני בת"? האם אמורים כן להחליט על מין "זמני", ולהתייחס לילד בתור, נניח, "הוא" - אבל להיות פתוחים ליום שבו יחליט להיות "היא" ולשנות באותו יום את ההתייחסות? והאם נכון לעשות זאת גם לגבי ילדים שמינם הביולוגי ברור לגמרי? הרי רוב הטרנסג'נדרים אינם כאלה שיש משהו לא סטנדרטי במערכת הרביה שלהם, ובכל זאת הם מרגישים כבני המין השני. אוף, זה מסובך.

יש לי חברה שעושה על השאלה הזו

את הדוקטורט שלה. אנסה לברר אצלה מה היא אספה עד עכשיו והאם היא מציגה איזו גישה לגבי גידול הילדים האלה. מה שאני יודעת ממנה הוא, שבין 1% ל-5% מהאוכלוסיה נולדים עם אברי מין מעורבים.

למעלה