עכשיו זה אפשרי. טיובלס...

אורי-

New member
אז איפה הסתירה?

המתלים מטפלים בכל מה שת'כלס זז ודורש שיכוך כזה או אחר, ז"א המוקפץ . ולכן כשיש פחות מן המוקפץ , העבודה שלהם קלה יותר. נהייתי רעב עם המוקפץ הזה.

*Trinity*

New member
נוווו???????

אבל הם דיברו על להוריד מהמשקל הלא מוקפץ!!!

*Trinity*

New member
אלוהים ישמור!

מה בסה"כ שאלתי?

שחרלרט

New member
הגדרות כלליות:

מוקפץ: נתמך ע"י קפיץ בלתי מוקפץ: לא נתמך ע"י קפיץ. או, מוקפץ: יש קפיץ בינו לבין אמא אדמה בלתי מוקפץ: אין קפיץ בינו לבין אמא אדמה. שוב, ההגדרות כלליות. FUNGAS מהמחשב של שחר.

שחרלרט

New member
ועכשיו

שקלטתי שכבר הבנת את זה, ההודעה שלי הייתה מיותרת לחלוטין. סליחה. FUNGAS מהמחשב של שחר

*Trinity*

New member
נכון, אבל...

למה מעניין אותי להוריד משקל בלתי מוקפץ? חוץ מירידה במשקל הכללי של האופנוע... לא עדיף לפעול להוריד משקל מוקפץ?

שחרלרט

New member
אני אנסה,

כי אני לא בטוח במה שאני אומר, אבל זה נשמע לי הגיוני: נניח שאת רצה על מדרונות הרים במרתון קרוס-קאנטרי. אז נכון, זה אומנם ממולץ שתהיה רזה וחטובה, ולא בטטה רכרוכית (את המשקל המוקפץ), אבל באותה מידה עדיף שיהיו לך נעלי ריצה קלות ולא נעלי עופרת של עמודאי (משקל בלתי מוקפץ). מסקנה: כן, שווה לחסוך במשרל המוקפץ (יא בטטה
), אבל כדאי מאוד לחסוך בבלתי מוקפץ (למה את רצה עם נעלי עופרת יא סתומה?
) FUNGAS מהמחשב של שחר

שחרלרט

New member
ושוב הבהרה

הדוגמה, הלא רלוונטית מבחינה פיזיקלית, בא להמחיש בגדול את הרעיון. FUNGAS מהמחשב של שחר

45degrees

New member
את לא שואלת שאלה עם תשובה

מאוד פשוטה. אנחנו מנסים לפשט כדי לא להיכנס לכתיבת ספר שלם (או חצי). באופן כללי: כמה שפחות משקל - יותר טוב. פחות משקל אופנוע - התנהגות דינמית יותר טובה. פחות משקל בלתי מוקפץ - למיתלים יותר קל לאפשר לגלגלים לעקוב אחרי פני השטח. סה"כ - 2 חתיכות גומי לא הכי גדולות מחברות את האופנוע לאדמה. אם המיתלים לא מצליחים לאפשר לגומי להיצמד כל הזמן לאדמה - אין אחיזה מירבית. ככל שיש פחות משקל בלתי מוקפץ - עבודת המיתלים קלה יותר. התשובה מופשטת למדי.

r929

New member
זה על קצה המזלג, אבל

יש עוד יותר חשיבות למשקל הגלגל. משקל הגלגל (בולל הדיסק כל מה שמסתובב איתו) משנה את הכוחות ג'ירוסקופים שמשפעים משמעותית על זריזות ההיגוי.

אורי-

New member
פעם אחרונה :

אם שליח לוקח על הקטנוע
או
אז הוא מוסיף משקל לקטנוע אבל זה משקל לא מוקפץ. אם הוא שם בארגז אוכל סיני או תאילנדי , אז זה מוקפץ.

למעלה