עכשיו זה אפשרי. טיובלס...

MexMex

New member
עכשיו זה אפשרי. טיובלס...

החבר'ה יצאו עם קיט טיובלס לגלגלים שלנו. מדובר על פס מקרבון/קבלר, מודבק ע"י דבק מיוחד, שמבטיח שרידות לנצח ביחד עם הדבקה חזקה במיוחד. בנוסף, מקבלים עוד כמה חתיכות קטנות והיה וצריך להחליף "שפיצים" ולתקן ת'רצועה, וונטיל מיוחד שמתאים לכל העסק. מה היתרונות? - משקל יותר קל. סדר גודל של 1 ק"ג לכל גלגל. גם מדובר על משקל בלתי מוקפץ, מה שיעזור בהחלט לעבודת המתלים, וגם מדובר על מסה מסתובבת, מה שיעזור ב"הפלקת" האופנוע ואפילו בבלימה / תאוצה. - טמפרטורה יותר אחידה בהיקף הצמיג - הצמיגים בהם אנחנו משתמשים, בכלל נועדו לטיובלס, ולא לשעטנז שאנחנו עושים. - אין דבר כזה יותר "צביטת פנימית". לא רלוונטי למי שלא קופץ ו/או עולה מהר על מדרכות. - כאשר יש פנצ'ר, האויר יורד יותר לאט. אפשר לאלתר תיקון חירום עם "נחש". - יותר קל להחליף גלגל (במיוחד אם אתה מצויד בקומפרסור) חסרונות? מחיר מזעזע... 119 דולר לכל גלגל, 129 דולר לסט. שווה לדעתכם? M.

r929

New member
מה הצורך בקרבון/קבלר

לאפליקציה כזאת ? האם לא מספיק להשתמש באיזה ויניל (PVC) לצורך הענין ? נראה לי ונטיל רגיל לחלוטין חוץ מהתושבת הרחבה (נראה לי 10$) בקיצור, אם יש לך את התנאים לניסוי, נראה לי שניתן ליצר כזה לבד, הבעיה היא הדבק וגם פה ניתן להתפשר, שהרי הלחץ על החתיכה הוא כלפי הגלגל.

MexMex

New member
לא יודע למה...

אני מניח שלצורך השגת חוזק רב מול השפיצים... הונטיל באמת אינו סיפור גדול מדי. לגבי הדבק, זה לא כל כך פשוט. אתה צריך דבק חזק עד מאוד, כי הכוח הצנטרפטלי מנסה להוציא את הפס החוצה. במהירות של 160 קמ"ש אני מניח שזה כוח רב למדי... יותר מזה, נסיונות עם כל מיני דברים זה טוב ויפה, אבל גם צורך הרבה מאוד זמן, וגם, יכול להיות מעט מסוכן ניסוי שכזה, שיכול לגרור בריחת אויר פתאומית, בדיוק בנקודה בה אינך רוצה אותה... זה יקר, נכון. אבל משלמים על הידע שבעניין לא פחות מהחומרים, אולי אפילו יותר.... M.

45degrees

New member
לא שווה ../images/Emo70.gif לא טוב../images/Emo70.gif לא יעיל לאורך

זמן
היה יותר משרשור אחד ארוך ומייגע בנושא הזה, שמכיל את כל הפתרונות הקיימים בשוק - הרבה יותר מהאחד שצרפת כאן, והשורה התחתונה: 1. אין אף פתרון שמחזיק לאורך זמן 2. העלות והטרחה במימוש טוב של הפתרון לא משתלמת 3. יש בעיה קשה של הרס האטימות בכל פעם שצריך לכוון שפיצים 4. יש עוד פתרונות יותר זולים (ל 3M יש משהו שאינו מקרבון קבלר). 5. אין הבדל של קילו במשקל הבלתי מוקפץ!!!!!!!! אתה רוצה להגיד שפנימית אחת שוקלת יותר מקילו שלם? 6. אין שום סיבה לעשות תמרונים תזמורתיים בחישוקים על מנת להימנע מלהשתמש בפתרון מושלם עם נסיון רב מזה עשרות שנים: פנימית. אם אתה רוצה יותר חומר שיאשר מה שכתבתי - תחפש אצל האנשים שמתחרים בקטגוריות VINTAGE. רובם ניסו בשלב זה או אחר אטימה של חישוקי שפיצים לטיובלס. אם אתה באמת באמת צריך אך ורק טיובלס בלבד (בלי פנימית), פותח בארה"ב פתרון מושלם בשבילך, לא כל כך יקר לעומת סט של נאבות טאלון+חיזוקי אקסל. תסתכל בתמונה על הדוגמא. הכל מיוצר שם ב CNC מגוש אלומיניום, כולל החישוק!!!!

MexMex

New member
לא לגמרי נכון...

1. לפי מה שהם טוענים בתוקף, העייסק מחזיק המון זמן. ניסו אותו במשך שנתיים רצופות ללא הסרה. שנתיים נשמע לי הרבה. 2. ??? 3. הם טוענים בתוקף שאין שום בעייה שכזאת עם הקיט הזה, וניתן להמשיך ולכוון ת'שפיצים 4. מוכחים? דבר...תן שם מוצר. 5. זה מה שהם אומרים. 2 פאונד לכל גלגל. בדוק כמה שוקלת פנימית HD. די קרוב לקילו אני משער... 6. פנימית אינה פתרון מושלם. רחוק מזה אפילו. מה גם שהשעטנז של פנימית וצמיד טיובלס לעולם לא תוכנן ככה ע"י מהנדסי הצמיגים. - החישוק שהעלית בהחלט מרהיב, אבל: * כבד יותר מחישוק שפיצים רגיל ובכל מבטל חלק ניכר מהיתרונות ** יקר יותר מקומבינציה רגילה של אקסל/טאלון *** לא שווה כלום למי שיש לו כבר סט (כולנו בעצם) ומחפש מה עושים מפה... M.

45degrees

New member
לפי אתה קובע שהוא כבד יותר?

היצרן כותב במקום אחר, והמשקל שהצהיר זהה (אולי אפילו מעט קל יותר) מקומבינציה רגילה של טאלון+אקסל. יש פתרונות רבים נוספים. יש לי ערימה של חומר בנושא. אחפש יותר מאוחר בארכיב ואשלח לך. בכל אופן - המשקנה של כל מי שניסה אי פעם לאטום חישוקי שפיצים היא שזה לא שווה את הטרחה ואת הכסף בשביל ההבדל הקטן במשקל הבלתי מוקפץ. מקדימה - אתה יכול לחסוך את אותו משקל אם תשים נאבה טאלון סופרלייט. מאחורה - אם תשים נאבה ללא שיכוכי גומיות - תחסוך יותר ממשקל הפנימית. די ברור שהיצרן יצהיר על טיב המוצר לא? והרי, אין הנחתום מעיד על עיסתו. בכל אופן - המשקנה שלי, אחרי הרבה התעסקות וקריאה בנושא - לא שווה את הטרחה.

MexMex

New member
מממממ...........

עם כל הכבוד לנאבת טאלון סופר לייט... - זה יקר יותר מהפתרון הנ"ל. הרבה יותר (מי אמר פי 2 או פי 3?) - אתה מתעלם מהעובדה שיש פה חלק לא פחות חשוב, וזה שמשקל הפנימית נמצא בהיקף הגלגל, ולא במרכז כמו הנאבה... הבדל של קילו במשקל הבלתי מוקפץ, זה בכלל לא משהו קטן, אגב. תראה כמה משקיעים בסט ברגי טיטנים לדיסק או לגג"ש, רק כדי לחסות 50 גרם שם... בקיצור, עדיין לא שיכנעת אותי כל כך למה לא... M.

45degrees

New member
גם ההשקעה בברגי טיטניום מיותרת../images/Emo70.gif

אני לא מבין - אתה עדיין אומר שפנימית שוקלת יותר מקילוגרם תיקני אחד? לא נראה לי!

r929

New member
45 קילו ופחות

מעוד משמעותי במשקל הבלתי מוקפץ. הרבה אנשים משלמים 2000$ ויותר על זוג גלגלים קל יותר מהמקורי וגם שם ההבדל הוא לא הרבה יותר מקילו.

45degrees

New member
סבבה.

יותר קל לשים גלגלים יצוקים של מרצ'סיני. החסכון יהיה הרבה יותר גדול. הטיובלס - גם יהיה הרבה יותר עמיד
אבנים לעומת זאת....

r929

New member
חיסכון של מה ?

משקל ? אמרתי לך הבדל של 1 קילו + - מסטוק יצוק כסף כן, הבדל גדול מאוד, אבל יצוקים בכלל לא שווים לכן מחפשים פיתרון.

*Trinity*

New member
מישהו מוכן להסביר לי לאט ובפשטות

בהנחה שאין לי תואר במדעי המחשב\פיזיקה מה זה משקל מוקפץ? ובאותה הזדמנות, תסגרו לי את עניין ההיגוי ההפוך

Little Max

New member
כל מה ש"מתחת" לקפיצים במתלים

כלומר - נאבות, שפיצים, גלגלים, שרשרת, גלגל"שים, בלמים, קאליפרים, החלק התחתון של המזלג/בולם, זרוע אחורית, הבוץ על האופנוע, שאריות השתן שהשאיר הכלב אתמול בלילה (אני עוד אתפוס אותך יא חתיכת נבלה מהלכת!
) וכו' וכו' Little Max

אורי-

New member
זה הלא מוקפץ

תדמייני שאת מחזיקה את שני הגלגלים צמוד לרצפה , ומישהו קופץ על האופנוע , גורם לו לעלות מטה מעלה בגלל המתלים - חלק מרכיבי האופנוע לא יזוזו , וחלק יעלו וירדו עם המתלים. מה שלא זז - לא מוקפץ. מה שזז - מוקפץ.

Little Max

New member
אכן, טעות שלי

מתמטיקה פשוטה: קחי אופנוע. תפחיתי את כל רשימת המכולת שאמרתי. תקבלי משקל מוקפץ. בהצלחה. Little Max

45degrees

New member
הטעו אותך טריניטי:

1. כל מה שנמצא מעל המיתלים: רוכב, כסא, מיכל דלק... הוא המשקל המוקפץ. זה כי משקל זה מוקפץ על ידי המיתלים. 2. כל מה שמתחת למיתלים הוא משקל בלתי מוקפץ: קליפרים, גלגלים, צמיגים... זה כי משקל זה אינו מוקפץ על ידי המיתלים ככל שהמשקל הבלתי מוקפץ קטן יותר - הגלגלים יכולים לעקוב אחרי הקרקע יותר טוב, כי עבודת המיתלים קלה יותר. זה הכל הכללות, למשל: הקפיצים - חלקם נחשב כמשקל מוקפץ - הכריכות העליונות, וחלקם כבלתי מוקפץ - הכריכות התחתונות. יש גם עניין של היחס בין המשקל הבלתי מוקפץ למשקל המוקפץ.

*Trinity*

New member
wow wow wow

כאילו wow!!! אההה???? אם המשקל הוא לא מוקפץ, איך עבודת המתלים קלה יותר?? המתלים עובדים מול המשקל המוקפץ, לא?

למעלה