בירושלים הפגנה לשחרור נועם פדרמן פעם ראשונה שיוצא לי לעבור במקום כזה הוא פשוט עמוס בחרדים אולי בני ישיבה בתערובת וחוסר צניעות נוראה והם שרים שם חילול השם נורא !
בעזי"ת כשלון הישיבה הגבוהה בעקבות משיח. " בדרך הלוך וחזור אל ההתבודדות ביער (התבודדות נפלאה הייתה לי בפעם הזו...), חלפתי לי על פני הבאגט של מרציאנו סניף גבעת שאול. ליל שישי, ובחורי הישיבות הקדושות מנצלים את זמנם היקר -לשטיגען של מרלבורו לייטס וסנדוויץ' נקניק בסלט חצילים עם חריף. מסביב חנו כמה וכמה מכוניות, רובן ממודל ודגם חדיש, וכל התפאורה התאימה לבית קפה באמצע שיינקין -מעוז העולם הבורגני-יאפי. כאן, שלא כמו מרכז העיר ירושלים, זה לא כל מיני 'אמריקאים' שתוכל להקל איתם. כאן אלו מיטב בחורי החמד הארצישראלים, שבעל כורחם מצויים במלכודת היצר הרע, ואין מושיע. לטענתי זאת שאעלה כאן, שיטת הישיבה הגבוהה להמונים, נכשלת בדורנו זה זמן רב כשלון מפחיד ומעורר שאלות קשות. מוטב למישהו בחלונות הגבוהים להתעורר, ויפה ונאה, ופיקוח נפש ממש -שעה אחת קודם. הגטו חלף עבר לו. פעם, הייתה החברה החרדית סגורה הרבה יותר מימים אלה, והשפעות העולם החיצון לא נגעו ולא ניכרו בצורה משמעותית. היום, ויוכיחו הפלאפונים שמאפשרים גלישה באינטרנט: כל מה שקורה שם מהדהד כאן. לא יכולים אנשי החינוך וראשי הישיבות, לטמון את ראשם בחול בתמימות, לנוכח הסכנה הרוחנית הגדולה שביצירת שכבת בני כמעט 20, שעוד לא הקימו בית בישראל. בני הנעורים בגיל זה, הגיעו זה זמן לעצמאות נפשית, לשלב שהאדם רוצה וחייב ללכת אחר גורלו. אישה היא המאזנת, אישה היא הממתנת, היא המונעת מבעלה לפרוח לכל שגיון חולף של החבר'ה. אפילו שאבבניקים מפורסמים וותיקים , שכבר פרקו עול לחלוטין, מתמתנים ולרגע חוזרים בתשובה, בשנת אביב נישואיהם. שים את אותם פלגי גופא אגודה אחת יחדיו, ודע לך שמוסכמות ישברו אצלם. הם יחוו יחדיו בתוך כתלי הישיבה, את כל מה שקורה בעולם בחוץ, ולא יהיה לך שום פיקוח רציני על זה. הם יעודדו אחד את השני למרוד ולהסתיר סוד מהמשגיח העבדקן שבא ומוכר להם את הדיקלומים שלו כעוגת לוקשים בלתי אפשרית לעיכול, ובכלל לא מדבר אל מה שהם חווים לנגד עיניהם ובתוך ליבם. גם אחרי שיתחתנו כבר, הם יתקשו להקים בית נאמן כראוי וכמסור: החבר'ה יהיו באותה אגודת תמיכה ממש -כנגד האישה. עידן הישיבות למצוינים לא התחיל אתמול. אבל היום, אחרי שזרעו גשם, סופה מבהילה מתחילה להיקצר. לא כל הציבור מצוינים, לא כולם יכולים להחזיק מעמד כנגד הרחוב, בלי בית (ואישתו היא היא ביתו, ולא שום דבר אחר). אחרי שבנית מסגרת למצוינים, ורצית שכל העדה יעטו איצטלא דרבנן, ומתוך עילה זו לקחת הימור על קדושת הברית ודחית את גיל הנישואין, פתאם אתה מתמודד עם סוס טרויאני של כל ה'לא מצוינים' שגוררים איתם באגודת לצים אחת - את המצוינים."