עכשיו אני עירום.

glock X

New member
עכשיו אני עירום.

כן, עכשיו אני נמצא פה עירום כביום היוולדי, עירום כמה אמת אל מול אלוהים, ולא מבחינה חיצונית, אלה עירום בנפשי, אני רוצה להציג את האמת שלי לפניכם, לבכות על כתפיכם, היום אני עירום, יצאתי היום לים עם חבר, נתפסתי על מהירות, שללו לי את הרישיון, דווקא בתקופה שאני הכי מרגיש חי נושם ובועט, וזה הוריד אותי הרבה דרגות למטה, גרם לי לתהות על התסריט של החיים, למה כשבכל פעם שאני מרגיש שהנה זה הולך לקרות לי, הנה מגיעה עוד אחת מהתקופות המאושרות של חיי משהו רע קורה, היום הרגשתי שבגלל שלילת רישיון אני לא אני, התעצבנתי על כולם, הסתגרתי בחדר ולקחתי את זה מאוד קשה, התחילו לי כאבי ראש, עצבים, רבתי עם ידידה קרובה שלי שניסתה לעודד, הסתגרתי בחדר ולא דיברתי עם איש, כל המצב רוח הטוב שהיה לי היום הלך פייפן בגלל משהו קטן, אני עד כדי כך חלש שאני לא יכול להתמודד עם שלילת רישיון? זה מה שאני חושב לעצמי עכשיו, ודווקא היום נשללתי? דווקא היום כשבחורה שהרגשתי שיהיה לי משהו איתה עלתה איתי לאוטו והתקרבנו קצת? אני חושב שהחיים זה תסריט שכבר כתוב מראש, וחוץ מהמוח שלנו שמגיב באותה שניה לסיטואציה אנחנו נטולי יכולת לשנות, רק צופים במה שמתרחש לנו ומגיבים, יותר מזה לא!!! כאילו מתוכננים לעשות דברים שאנחנו עוד לא יודעים מה הם בכלל, אני מרגיש בכלא, והשלילה היום הציתה את ההרגשה הזאת שלי, והיא השתלטה עלי, צירוף מקרים מתוכנן פשוט קרה, וגרם לי להרגיש את מה שאני מרגיש עכשיו, וזה מפחיד אותי, כל מה שקורה לי היום מצליח לעצבן ולהציק לי, אפילו דברים קטנים שלא הזיזו לי , שלא ייחסתי להם חשיבות מצליחים לפגוע בי, אם שואלים אותי אותה שאלה פעמים אני מקבל ג'ננה ומתחיל לצעוק, אני מחפש תמיכה וכשהתמיכה מגיעה אלי ומתחילים לנחם אותי אני פשוט מתעצבן מזה עוד יותר כי זה גורם לי להרגיש יותר חלש, לפעמים במצבים מסויימים אני פשוט מרגיש שמתעללים בי, זה שתיכנן את החיים מתעלל בי, מעניש אותי, ואני פשוט כבול עם שרשרת בידיים ורק יכול לצפות בזה קורה, ואז מגיעות המחשבות של, למה זה קרה דווקא לי, אני מתחיל לרחם על עצמי, וזה הכי פתאטי שמרחמים על עצמינו, אבל זה קורה, השלילה זה דבר שולי כל כך , שמתי את זה בצד והתחלתי לתהות למה אני לא מצליח להתגבר על דבר כל כך שטותי, אולי כי זה הגיע בתקופה שאני הכי זקוק לרישיון? מה? זאת שרשרת יעני? כל פעם שאני ארגיש שאני זקוק למשהו וכשזה מגיע דבר שלילי יקרה לי ויבאס אותי? אם כך למה אני חי? מה התענוג בלחיות? אני פשוט לא מכיר את עצמי ככה!!!!! וזה מפחיד אותי, לא רוצה להרגיש יותר צער, לא רוצה שיקרו לי דברים רעים, לא רוצה להיות תלוי בכללים של החברה, של העולם, לא רוצה שמישהו אחר יכתיב לי את החיים שלי, חשבתי שאני חופשי מסתבר שאני כבול, שאני כפוף, שאני לא שולט, אני נשלט, אני אסיר בעולם שמכתיב לעצמו כללים בעצמו, שמכתיב לי איך להרגיש, מה לעשות, וברגע שאני מרגיש חופשי, מאושר, שמח, משוחרר, קורה משהו קטן קטן ומצליח לשנות לי את המצב רוח בשניה, תבינו אני מאמין באנרגיות, אני מאמין שאני יכול לגרום למשהו טוב לקרות, ובדרך כלל שאני רוצה להשיג משהו אני משיג, אני מרגיש שכל מה שקורה לי בעולם הזה זה השתקפות של מחשבות שלי שאני לא מודע אליהם בכלל, וכשמשהו רע קורה לי אני מרגיש שאני אשם, שאיך שהוא, זה נגרם מהאנרגיות שלי, ממה שחשבתי, ממה שהרגשתי, ומאיך שהתנהגתי, אני יודע שאני נשמע כמו בן אדם מתוסבך ומסובך להבנה, עם הרבה ניגודים בדיבור וזה נכון, כל מה ששיתפתי אותכם עד עכשיו בו אלה המחשבות שמניעות אותי, אלה הם הבאיוס של המחשב שלי שנקרא המוח, אם תרצו לקרוא לזה ככה, אלה מחשבות הבסיס שמניעות אותי וזה מה שאני, כל זה התחיל מכשעמדתי על הרמזור ולידי הייתה טרנטה עם בנות ובחור אחד שנהג וחתך אותי, כשהרמזור התחלף לירוק הרגשתי שאני חייב לחתוך אותו אבל מבלי שירגיש שאני עושה את זה בכוונה, הרגשתי שיש קרב מוחות, אגו, ושאם אני אחתוך אותו אני אציל את הכבוד שלי, הרגשתי שמשהו בעולם הזה גרם למכונית הזאת להתגרות בי והדבר הנכון היה לעשות זה לחתוך אותו באלגנטיות, הרגשתי שככה אני מתוכנן לעשות, וכשלחצתי על דוושת הגז וחתכתי אותו הרגשתי נפלא, משוחרר, ובאותו רגע שהרגשתי את זה , בדיוק באותה שניה, עמד שוטר באמצע הכביש ועצר אותי בצד ושלל לי את הרישיון על מהירות של 118 קמ"ש, אני אשם וזה מגיע לי אני יודע במאה אחוז, ואני מצטער על זה ואני אעמוד בעונש שלי כמו גבר, ואולי כמו תינוק שיבכה בגלל שגם יצא חמור, גם נשלל לו הרישיון והוא לא יכול לנסוע לאותה בחורה שהכרתי בים היום, גם כבול לנסוע לעבודה, ובכלל, וכל זה קרה בגלל שהרגשתי שאני מתוכנן לעשות את זה, עכשיו אני אומר שזה דבר שהיה יכול להימנע במחשבה אחת של הגיון פשוט, אבל כשמשהו קורה לך ואתה מסתכל על זה אחורה אין לך ברירה אחרת מלהגיד שזה היה דבר בלתי נמנע, זה מתוכנן להיות ככה, ורק לקוות שבפעם הבאה אני אהיה יותר חכם, אבל מסתבר שככה אני בנוי, להלחם על האגו, וכשאותה סיטואציה מפגרת שטעיתי בה חוזרת על עצמה מסתבר שאני מצליח כמו גדול בלפשל ולעשות את אותה טעות מגוחכת עוד פעם, מסתבר שאני לא לומד מהטעויות שלי, אני מאוד מקווה שהצלחתם להבין את האישיות שלי ואת צורת החשיבה שלי כי אני בעצמי לא מבין אותה, לא מבין למה לפעמים אני מתנהג כמו חמור ועושה צחוק מעצמי, כי זה נראה לי יותר בכיוון של לעשות צחוק מעצמך כשאתה נסע מהר ומתחרה במישהו אחר בכביש שנוסע עם טרנטה ובכלל, ואז לעצור אותך שוטר ברחוב ויתן לך שלילה ואז אתה מסתכל ורואה את אותה טרנטה שבתוכה בחורות יפות ונהג מסתכלים עלייך וצוחקים באותו רגע שאתה קולט אותם, משפיל מבט לעבר הדוח, וחותם בלת ברירה על השלילה וההזמנה לבית משפט, אז אם אני לא למדתי מזה ונהייתי מודע לעצמי לפחות שאחרים ילמדו מהטעות שלי סליחה על אורך ההודעה, סליחה על האנרגיות השליליות שריחפו בתוכה וסליחה אם חלק ממנה לא היה מיועד לפורום זה, פשוט פה הרגשתי נוח לכתוב את זה, הרגשתי שפה זה המקום שטיפוס רוחני כמוני יכול להתבטא :) תודה

InnerKid

New member
שלילה רוחנית....?

תשמע, דבר כזה שקורה זה באמת מרגיז ויכול להוציא מהכלים. אני רוצה להתייחס לחלק מהדברים שהבאת. תראה כמה דבר כזה זרק אותך, העיף אותך מהמרכז של עצמך, גרם לך לכל כך הרבה אשמה ותסכול. וכל זה למה? בגלל האגו. כי היית חייב להוכיח לבעל הטרנטה שאתה תחתוך אותו בחזרה. שאתה צודק. שאתה גבר. שאתה בשליטה. קיבלת את שלך באותו הרגע מיד. מערכת החשיבה של האגו בנויה על 'להיות צודק', 'להיות שולט'. האגו נותן אשליה של חופש ושל אושר, והנה, לרגע הרגשת באמת מאושר ש"יצאת גבר" וחתכת את הטרנטה, הרגשת שאתה "חייב" לעשות את זה ובכוונה כדי להראות לו מי כאן הגבר, ועוד להרשים כמה בחורות בדרך, ו"להציל" את הכבוד שלך. להציל ממה? להציל ממי? הרי המלחמות המוחיות האלו קרו בינך לבין עצמך. זה היה הפירוש שלך למה "שאתה חייב לעשות כי ככה אתה מתוכנן לעשות". אולי אם זה מה שעשית זה באמת מה שתוכננת לעשות, אבל כמובן שיכולת לבחור אחרת, אם לא היית נותן למערכת החשיבה של האגו לשלוט בך לגמרי. אז קיבלת אותה בהפוכה. ומיד במקום. אתה מדבר על הרבה חוויות של אובדן שליטה ושל הצורך שלך לשלוט, לא להיות כבול, לא להיות נשלט. מה גורם לך אובדן השליטה? הידיעה שאין לך תמיד שליטה על מהלך העניינים? כתבת שאתה מרגיש שכל מה שקורה לך בעולם זה השתקפות של מחשבות שלך שאתה לא מודע להן בכלל. דווקא נשמע שאתה מאוד מודע אליהן, והרי התוצאה של מה שקרה לך הערב היא בדיוק תוצאה של המחשבות שלך, שתיארת אותן יפה מאוד ובפירוט רחב. אבל מה שנראה הוא שקשה לך לקבל את זה, שאתה רוצה לשנות את הדברים ואתה לא יכול בכלל. חוסר השליטה וחוסר הקבלה שלו וחוסר האונים מולו נראה מאוד נוכח ובולט בדברים שכתבת. ועוד כתבת שזאת לא הפעם הראשונה שקורה לך דבר כזה ושאתה נלחם שוב ושוב עם האגו. השיעור ימשיך ויבוא עד שהוא ילמד. נסה לראות מה השיעור הגדול שמבקש עדיין שתלמד אותו פה. מה בתוכך מבקש שתניח לו? מה מבקש שלום?

טוואנדה

New member
גורל- כן או לא?

"אני חושב שהחיים זה תסריט שכבר כתוב מראש...אנחנו נטולי יכולת לשנות" לאחרונה מעסיקה אותי מאוד המחשבה סביב נושא הגורל, האם חיינו פשוט זורמים להם (כתובים אי שם מראש) או שהם אכן בעלי שליטתנו... חברה טובה של אחותי עשתה לי נורמולוגיה (היא ממש טובה) כמובן שהיא קלעה בול בכל מה שקשור לחיי, אבל אני דיי נרתעת מכל הדברים האלה ומשתדלת מאוד לקחת דברים בפרופורציה. אבל אני מרגישה במעין מחלוקת עם עצמי, האם מה שאני עושה (אפילו לכתוב ברגע זה בפורום) הוא אכן משהו שאמור להיות או משהו שבאמת אני החלטתי ואני יוצרת ברגע זה. מה שכן אני מאמינה שאם כולם יקחו את חייהם "כמובן מאליו" הדברים יראו הרבה יותר נוחים וזורמים, השאלה היא האם באמת צריך לפעול כך?

דרייה

New member
החיים..החיים...

החיים קצת יותר מורכבים ממה שאנו חושבים,לא אמכור לך "לוקשים" ואגיד לך יעבור..התמונה אינה נקודתית ,אל תסתכל רק על הרגע ,על העכשיו..העכשיו בא ממקום כלשהו שהיה..וגם הולך להיות..יש כמה מימדים ואנחנו אמורים ללמוד מהם..מכיר את הציור של הילדים המורכב כולו מנקודות? כן כך הם חיינו אנו לא יכולים להתמקד בנקודה אחת,עלינו לראות את התמונה השלמה..ואולי יש סיבה לשלילת הרשיון..מי יודע מה נחסך ממך ואחר יבוא עלייך ואלייך... עבודה... כל רגע שאנו פה בסיבוב הזה צריך לעבוד..ללמוד להבין..להפנים..וגם להביט אולי נצליח לראות תמונות ממבט אחר..

כאן זה בדיוק המקום

הפורום הזה הוא בדיוק המקום להודעה שלך אני לא מאלו שאומרים שכל דבר לטובה אבל נראה לי שבמקרה הזה הצלחת ללמוד הרבה על חוסר המודעות שבה אדם חי ואיך שאדם הוא בעצם מכונה שמגיבה לנסיבות לפי התכנות שהתקבע בו אולי אם תצבור הבנה בנושא חוסר המודעות תמצא דרך לרכוש מודעות ואז תוכל להגיב לנסיבות לפי איך שאתה רוצה

glock X

New member
חימטריקס היקר.

מה זאת מודעות? מודעות היא ההבנה שלאחר המעשה, מודעות היא להבין מהטעויות שלך את מה הן ניסו ללמדך, אין אדם מודע למעשיו 24 שעות ביממה כי אחרת הוא ייחשב למשוגע או לנביא, ברור לי שאם אסע מהר ויתפוס אותי שוטר אני אקבל דוח או שלילה, אבל האם זאת מודעות? כי אם תגיד כן אז אני אגיד לך שגם כשאני יודע את התוצאות של המעשה הנ"ל בכל זאת לא יכולתי לעצור או לשנות את מה שהיה צריך לקרות, כי אם כן יכולתי לשנות אז הייתי או נביא או אלוהים, ואני לא, אני סך הכל בן אדם שמודע כמעט להכל למה שכן נכון ולמה שלא נכון לעשות ובכל זאת טועה ולמה? כי אין בן אדם שיכול להיות מודע לעצמו כל הזמן, זה פשוט נוגד את חוקי הטבע, אנשים הרגו, אנשים נאפו, אנשים חטאו בשניה אחת שהמודעות שלהם כבתה בלת ברירה זה היה חייב לקרות, במובנים של קבלה עצמית, עשיתי משהו? שילמתי את המחיר וכשאני משחזר לעצמי מה עשיתי ואיפה טעיתי ויודע בדיוק איפה טעיתי אז בפעם הבאה אני אדע שאם אני אעשה אחד ואחד זאת התוצאה שאני אקבל ואם אני אעשה שתיים ועוד שתיים אני אקבל תוצאה אחרת, זאת מודעות, מי שמודע לעצמו תמיד לא יכול לטעות לעולם, וכידוע לך אחי היקר אין בן אדם עלי אדמות שלא טועה, אני מהשיעור הזה למדתי לא להגיב למי שמתגרה בי, ותמיד לנסות לשמור על פרופיל נמוך ככל שאפשר עכשיו גם אם יבוא אלוהים בעצמו יכנס לגוף של אדם ויתגרה בי עם טרנטה או במרצדס אני פשוט אוריד הילוך אחייך ואסע יותר לאט , למדתי גם שאנחנו כמו ילדים קטנים מול מורה שמחזיק ביד שלו מקל, וכל טעות שלנו אנחנו מקבלים מכה ליד שנלמד להיות יותר טובים, האדם לומד רק כשהוא מקבל מכה חזקה, כשאתה מלטף מישהו ומנסה ללמד אותו הוא תמיד ירים לך אצבע אמצעית ברוב המקרים, רק כשמישהו מקבל סרטן חס ושלום הוא מפסיק לעשן, רק כשמישהו טובע בבריכה הוא לומד לשחות, רק כשמישהו נכנס לכלא הוא לומד לא לעבור על החוק אלה במקרים מסויימים שאתה רואה עוד פעם אותם אסירים חוזרים לכלא וזה לא פלא, זה נבע מהעובדה שהם לא למדו, ורק כשאתה מקבל מכה על היד אתה לומד בפעם הבאה לעשות שיעורים כי אתה לא תרצה שיכאב לך עוד פעם, אתה תזכר במכה שקיבלת ובכוח או שלא בכוח אתה תעשה שיעורים, אתה חייב, אבל אם המורה שלך לא מעניש ולא נותן מכות אז בפעם שאתה לא תעשה שיעורים ותראה שלא קיבלת עונש אז אתה לא תעשה שיעורים בחיים ותגיד לעצמך למה לי? המורה מבסוט ממני, ורק אחר כך כשתצא לאוניברסיטה של החיים תבין שלא למדת כלום, זה על קצה המזלג כמעט מה שאני מרגיש, בכל פעם שאני מקבל משהו בהפוכה אני רוצה לקבל את התבונה בלהבין מה עשיתי לא נכון ואז אני אמנע מזה בפעם הבאה, המורה שלי אוהב אותי בגלל זה הוא מרביץ לי, הוא רוצה שאני אלמד, קשה לי עם זה זה תמיד מקשה עלי ומתסכל אותי אבל לפחות אני מבין עכשיו מה עלי לעשות.

InnerKid

New member
מצויין

אז קיבלת את הסטירה שלך, קיבלת את המקל בראש ועכשיו למדת. עכשיו, כשתתיקל במישהו בכביש אז תחייך ותיסע לאט. אבל האם למדת את השיעור? האם השיעור לא יכול ללבוש צורות אחרות? אם התחושה שלך היא שלך חוסר שליטה, של דברים שאתה נקלע אליהם ומחוייב להגיב כמו שנקבע, אז את השיעור שלך לא למדת. תקבל אותו בעוד מקומות. כדאי שתתכונן ובעצם אין מה להתכונן, כי השיעור הרי מכה ברגע שהוא בכלל לא צפוי ולא ידוע. מתרחש לו במציאות. השיעורים קשים לך? החיים קשים לך? איזה מחשבות אתה חושב על העולם? המחשבות שלך מובילות אותך לראייה שלך על העולם. תבדוק בינך לבינך.

בוא נעשה סדר

על סמך מה אתה אומר שבן אדם לא יכול להיות מודע 24 שעות ביממה ואם כן הוא יהיה משוגע? האם היית פעם מודע למשך 24 שעות (או אפילו שעה אחת לצורך העניין)? למה אתה חושב שמבחנים קוסמיים באים ללמד אותנו איך להתנהג בכביש, נראה לך שאלוהים עובד במשרד הרישוי? נראה לך שאנשים מודעים לא מקבלים קנסות תנועה? זה בכלל לא העניין

לא יודעת אם תאהב את תשובתי?../images/Emo5.gif

אתה יודע מה הרגשתי כשקראתי את ההודעה שלך??? אתה באמת רוצה לדעת? אם התשובה היא כן אז תמשיך לקרוא את התשובה... בא לי להוריד לך על הראש פטיש חמש קילו...
למה? אני לא מבינה אדם חכם כמוך??? נתנה לך הזדמנות חייך, זכית לרשיון המיוחל, זכית להכיר בחורה מדליקה... נו באמת??? אני מרגישה שכל מה שקרה היה "הענשה" עצמית. כנראה אתה לא יודע לפרגן לעצמך להיות במצבים טובים בחייך. אולי אתה לא מאמין שמגיע לך להנות מהחיים ולקבל את מתנות היקום. כי אם היית מאמין שמגיע לך לא היית מכשיל את עצמך בעצמך... אולי אני לא יודעת לחשוב בראש של גבר? גברים תמיד מחפשים אקשן, תמיד מחפשים מלחמות, תמיד מחפשים להוכיח. למי? לעצמם בלבד. עלינו הנשים הדברים הללו לא עושים רושם. נשים בדרך כלל לא אוהבות מלחמות, לא אוהבות תחרויות ולא מתרגשות ממנצחים או מנוצחים. אז אם ניסית להרשים בחורה, הפסדת. אני מבינה מהמשך ההודעות שלך שהבנת מה עשית. אני מבינה שלמדת את הלקח שלך. וכעת זה הזמן לצאת מרחמים עצמיים. זה הזמן לסלוח לעצמך לצאת מזה ולהמשיך הלאה. כולנו טועים בחיים. אין טעם להמשיך בהענשה העצמית, היא מיותרת. שאף קדימה. בהצלחה

glock X

New member
צודקת מיכל יקירתי

אני תמיד מפסיק להתלהב כשאני מצליח להשיג משהו, ההתלהבות העצמית שלי משנה כיוון להתלהבות בלספר יותר מאשר התלהבות בלהעריך את מה שניתן לי, אם זאת הענשה עצמית אני לא בטוח, אני יותר אומר שזה זילזול בדבר שקיבלתי במתנה, תביני אני גדלתי כילד מאוד מופרע, גנבתי מהבית ספר, שרפתי, רבתי והכל בישביל לקבל תשומת לב, גדלתי בלי אבא מגיל קטן עד שהוא נפטר, בגיל 18 פלוס מצאתי את עצמי נדחף לעבודה בישביל להכניס כסף הבייתה, מצאתי את עצמי אבא, אח, ומפרנס בבת אחת, תמיד כשהייתי קטן שמעתי שאומרים שיש לי פוטנציאל גבוהה ושאני חכם ושאני יכול, לא היה לי כלום, חברה לא הייתה לי, בבת אחת התחלתי לצאת עם מיליון בחורות נהייתי מחוזר מאוד, התחלתי לעבוד קיבלתי משכורת טובה, קניתי ציוד להקלטות מוסיקה בשווי 40 אלף שקל מהכיס שלי, קניתי אוטו, קניתי לאמא שלי מיקרוגל מכונת כביסה, צ'יפסר, כל מה שהיא רק רומזת שחסר לה אני קונה אני שם בבית כל חודש אלף שקל, אני בקשר עם בחורה יפה שנותנת לי מעצמה אלף אחוז, מוכנה למות בישבילי, כל אלה שמסביב אוהבים אותי חולים עלי, יש לי עבודה קבועה, טוב לי בחיים, אבל למרות שזה נשמע נוגד, אני תמיד מצליח לפשל, מרגיש שזה לא מגיע לי, לפעמים בא לי לבכות, אולי אני מאוכזב מעצמי בגלל שאני רוצה עוד הרבה, אני רוצה להרוויח בלוטו, אני רוצה דירה משלי, אני רוצה עסק משלי, אני רוצה חיים נפלאים וכל הזמן הפנוי שלי הולך על המחשבות האלה, בגלל שהראש שלי חושב בגדול אז כל מה שיש לי נראה קטן ולא משמעותי, אז איך אני אמור להודות על מה שיש לי? אני מסתכל על בחורים בני גילי הם נשואים עם דירה וגם אני רוצה, אני מסתכל על אנשים שיש להם עסק, וגם אני רוצה, אני מסתכל על אנשים שהרוויחו בלוטו ואומר שגם אני רוצה, קבלה והבנה רוחנית זה לא מספיק מיכל, ווריאור שמצ'טט גם פה כתב לי פעם שאי אפשר להיות רוחני ולהתעלם מהחומרי והוא קלע בול להרגשה שלי, אלה שעוזבים הכל והולכים לחיות ביער בישביל להגיע להארה אלה אנשים שרוטים, צריך לחבוק את כל העולם גם בחומריותו וגם ברוחניותו וגם בטבע שלו בישביל להגיע להארה, לא שאני הגעתי אבל ככה אני חושב, ואם פטיש חמש קילו הוא התשובה לזה שאני אראה את הכיוון שלי ואשיג את מה שאני רוצה אז מיכל אני מרכין את הראש שלי עוצם עיניים נושך על השפתיים שלי ומוכן לקבל את המכה ברצון, אני רוצה ללמוד עוד, אני מוכן להבין, אני פתוח למודעות אני רוצה לכבוש את העולם בהרגשה שלי ובפנטזיות שלי אבל בתכלס אין לי שום רעיון ושום מושג איך לעשות את זה

InnerKid

New member
התייחסות לדברים

לפי מה שאתה מספר פה אף פעם לא תצא מרוצה, כי תמיד אתה בתחושה של אין לי מספיק, מה שיש לי זה לא מספיק טוב, לא מספיק גדול, לא מחזיק מספיק זמן. תגיד, מה אתה בכלל רוצה ללמוד? מכל מה שכתבת פה וסיפרת פה אני לא בטוח שלא הבנתי דבר פשוט אחד - מה אתה רוצה ללמוד? עם איזה חלקים בתוכך אתה רוצה לעשות שלום? אתה מוכן לקבל מכות ברצון, אתה מוכן להבין. מה אתה רוצה להבין? אתה רוצה לכבוש את העולם בהרגשה שלך ובפנטזיה שלך. אבל זה אף פעם לא יספיק. אני מסכים איתך לגמרי שלא צריך להתעלם גם מהצד החומרי של החיים, אבל אני שואל מה הוא בא לשרת? נשמע שאתה רוצה להשיג עוד ועוד ועוד ועוד ועוד ועוד ועוד עוד כסף עוד מכוניות מפוארות עוד עסק עוד דירה עוד בחורות זה נשמע מאוד ראוותני לכבוש ולהשיג עוד ועוד בעולם החומר כמו גם בעולם הרוח אף פעם לא מביאים סיפוק ותמיד יש תחושה של חוסר מתסכלת. ואתה גם כותב - אתה נהנה יותר לספר מלהודות על מה שיש לך. אז הנה, עכשיו סיפרת גם כאן איזה יופי כל מה שהשגת וכל מה שהצלחת לעשות והכל בגדול והכל בענק אבל מה? אתה בסופו של דבר ממוטט את עצמך. מה אתה חושב על עצמך בפנים? שאתה לא מספיק טוב? שאתה צריך להוכיח משהו לעולם? ולמה בכלל אתה משווה את עצמך לבחורים אחרים בני גילך? הם נשואים, הם עם דירה, יש להם עסק וכו'. אתה מכיא את המשפט הבנאלי והנדוש הדשא של השכן ירוק יותר? למה זה מה שאתה רואה? מה זה אומר עליך? הרי באותה המידה, אם כבר אתה עושה השוואות בינך לבין אחרים אתה יכול לראות את כל אותם אלה בני גילך שאין להם עבודה, ואין להם משפחה, ואין להם עסק והם מובטלים ולא יודעים מה לעשות עם עצמם וחיים עם מינוס גדול וכו'. למה אתה לא משווה את עצמך אליהם? וחוצמזה, זה שאדם נשוי או יש לו דירה או יש לו עסק לא אומר שהכל טוב אצלו ושהכל בסדר והוא מאושר. דברים שנראים מבחוץ נראים אחרת, ואני בטוח שאני לא מחדש לך שום דבר בזה. אז הנה, כל החיים שלך זה הפטיש חמש קילו הזה. זה הפטיש שאתה נותן לעצמך בראש. הפשיש של אין לי מספיק, של אני צריך יותר, של להשיג עוד ועוד וזה לא נגמר. אתה מרגיש אבא שלך? אתה מרגיש שאתה כבר צריך להיות נשוי עם משפחה ועבוד ועסק ו"להיות מסודר"? אתה מוכן לנוח לרגע? מתי נחת בפעם האחרונה? אתה גם מספר שכל חייך גדלת עם הצורך שישימו לב אליך ועשית הרבה רעש כדי שישימו לב אליך. איפה אתה משחזר את זה היום בכל הצורך שלך לספר על כל מה שהשגת? הנה אתה משיג עוד ומספר איזה יופי השגת וכמה גדול אתה ואז שמים אליך לב ואומרים לך כמה שאתה טוב, ואז אתה צריך עוד שישימו לב אליך עוד. יש בזה משהו? ואני חלילה לא שופט, מבקר או אומר את זה בציניות, אני מנסה להראות ולשקף לך את מה שאני שומע מהדברים שאני קורא פה. אני מכיר מקרוב את המקום של צורך בתשומת לב. אני גדלתי בתחושה שאני לא קיים בכלל, ובניגוד אליך הפנמתי אז זה והעלמתי את עצמי לגמרי עד כדי שכל מה שביקשו ממני הייתי מסכים כי זה היה מראה לי שהנה אני קיים, נותנים לי תשומת לב. זה יכול להראות לך שמאותו מקום, למשל של צורך ובור בתשומת לב, יכולים לצמוח דפוסים שונים. תנסה לראות איפה אתה מרגיש שאתה עדיין צריך את התשומת לב הזאת מהסביבה ומה אתה עושה בשביל לקבל אותה? איפה אתה "צועק" היום - הנה אני קיים, תראו אותי, שוב ושוב ושוב. בלי שיפוט. רק תסתכל על זה, תביט בזה. תכיר בזה. אני קורא שוב את הדברים שלך, ואפילו שלא שמעתי אותך אומר אותם ואיך אתה מציג אותם, אני רואה שם הרבה מאוד כאב ועצב שיושבים שם מתחת לכל זה. כמיהה למשהו. תרשה לי לתת לך
אפילו שזה וירטואלי, זה עם כל הכוונה. ידידי. מותר לך להיות פה בעולם. בדיוק בדיוק כמו שאתה ככה זה טוב. השיעור, עד שהוא נלמד, חוזר שוב ושוב בצורות שונות ומשונות. יש בך את הנכונות ואת הנחישות ללמוד. בקש לראות את הדברים באופן אחר. בקש אותם מעומק הלב. אני נחוש בדעתי לראות דברים באופן אחר. היה עם זה. שהה עם זה קצת. תנוח בזה קצת. תאפשר להבנה אחרת לצמוח מתוכך. הכל כבר שם.
מאור

הענשה עצמית מתבטאת ב...

לא בלרוץ לספר לחברה, זו לא הפואנטה... הענשה עצמית מתבטאת בחוסר יכולת לפרגון עצמי. בלמידת דברים בדרכם של כרישים ולא בדרך החכמים. הענשה עצמית היא סוג של מזוכיסטיות. למה לך להעניש את עצמך? רק כשכואב אתה מאושר? למעשה מה אתה שואף בחייך? למה כל אחד ואחד מאיתנו באמת רוצה בחייו? שלוות נפש? שקט? רגיעה? נחת רוח? אושר... אז איך בדיוק המרכיבים שמניתי למעלה מסתדרים עם המרוץ המטורף שלך אחר כסף, רכוש ממון וכו'... המרכיבים הללו לעולם לא יתנו לך שלוות נפש. אין ספק שאסור לנו להתעלם מעולם החומר, חד וחלק. " אם אין לחם אין תורה"... ראשית אנו צריכים ליצור עבור עצמנו סביבה כלכלית חומרית בטוחה לפני שאנחנו רצים אל עולם הרוח. לא תהיה מסגרת כזו אז הכל יתמוטט לנו כמו מגדל קלפים. מדוע? כי אי אפשר להתעלם מהעובדה שאנו כאן בעולם המלכות שהוא עולם החומר. אף אחד לא יוכל לשכנע אותי באופן אישי שויתור על האנרגיה ששמה כסף יעשה את החיים שלי יותר מאושרים כי המציאות טופחת על הפנים. לעומת זאת עלינו ללמוד להיות מאושרים במה שיש לנו. ולגבי ההישגים שלך בחיים אני חושבת באופן אישי שאתה בחור אמביציונר. השגת המון השיגים למרות גילך הצעיר. פתחת חוש אחריות כלכלית עבור עצמך ועבור משפחתך. שאלה לי אליך: האם אתה אוהב את עצמך? כי אם התשובה היא לא... אז לא יעזור לעולם מה שהבחורה או אישתך לעתיד תרצה להעניק לך. למה? כי אולי אתה לא יודע בכלל לקבל??? לקבל מה? לקבל אהבה מאחרים. לקבל תשומת לב מאחרים. אתה אולי בכלל לא שם לב שהם מנסים לתת לך תשומת לב בדרך שלהם? לקבל מה? לקבל את עצמך כפי שאתה!!! לאהוב את עצמך. להסתכל בהערצה במראה שלך במראה בבית. לתת לעצמך מחמאות. לשלוח אל עצמך אור ואהבה. לחבק את עצמך ואת הילד הקטן שבתוכך חיבוק גדול אוהב וחם. אהבה עצמית זה הוא המפתח. בהצלחה...

loquado

New member
פרחים

אילו הפרחים היו נוהגים כמו שלעיתים בני אדם מתנהגים ... הם היו מפסיקים להאזין לרוח מתעלמים מקרני השמש מפסיקים לספוג את טל הבוקר מסלקים את שורשיהם מאמא אדמה ולאט לאט מאבדים את שלל צבעיהם ונובלים --------------------- אבל אנחנו בניא האדם כי ניתנה לנו זכות הבחירה רשאים להתבלבל ולבוא במבוכה מכל עגל של טל. תלגמו ותפרחו מוגש בשירות צוות לב הארי -יבואני טל נדיר :)

קווארק

New member
אין אדם מת.....

וחצי תאותו בידו. יש לו מנה רוצה מאתיים. יש לו מאתיים רוצה ארבע מאות. אין אדם מת וחצי תאותו בידו. אחי, לעולם לא תהיה שלם ומאושר אם לא תלמד להסתפק במועט "איזהו עשיר? - השמח בחלקו" המירוץ המטורף לא יוביל אותך קדימה רק לאחור. ואין צורך בשום פטיש של חמש קילו שנזקו רב על תועלתו, ויהפוך אןתך לשרוט אמיתי. ההבנה צריכה לבוא ממך. לחיות ביער או באי בודד זה לא פתרון זוהי בריחה מהמציאות. הגדולה היא: לחיות את המציאות כמו שהיא עם כל הבעיתיות שבה ולרומם אותה לראיה רוחנית.

R2

New member
לא מסכים

איך אפשר להגיע לרמה זו ? האם אפשר להסתפק בחלקי ולהשאר בן אדם ?

קווארק

New member
אתה מסכים אך לא מבין

האמת גם אני לא מבין האם באמת אנו ניתן להגיע לרמה רוחנית גבוהה שכזאת. היו אנשים שעשו זאת בההבילם את העולם. ואילו אנו לפחות נשתדל להגיע ללא קשר אם נצליח להגיע. החובה מוטלת עלינו היא לעשות הדרך שבה נבחר, המשעול שבו נצעד המטרה שאותה נסמן. ההצלחה היא פרט שולי.

שמירה

New member
ומה המתנה בכל המצב הזה?

יצא לי לקרוא ספר של מרים אדהאן בשם "גם זו מתנה" (מומלץ מאוד!). הספר דן במתנות שביסורים שבאים עלינו. זה בהחלט לא קל לקבל, אבל בכל זאת בכל מצב קשה ישנה מתנה עבורינו. אתה מספר על שלילת רשיון, מעבר לזה שאולי זה מגיע לך כי לא נהגת כמו שצריך וסיכנת חיי אחרים (ועל זה אתה צריך בהחלט לחשוב ולהתחרט), יש בכל המצב שתיארת הרגשה של חוסר אונים מוחלט אל מול הגורל העיוור כביכול. אנחנו אנשים בעלי בחירה, בניגוד לחיות ובניגוד לכמה חברי פורום שמתעקשים שאנחנו לא יותר מאשר אוסף מולקולות מקרי. אז תלוי בך לאיזה צד אתה רוצה להיות שייך. אם אכן אתה רואה את עצמך כמולקולה מקרית, אז באמת אין לי מה להגיד לך, אבל אם אתה מרגיש שאתה יכול לכוון את החיים שלך, אמנם לא לשלוט בהם אבל בהחלט לכוון את תגובותיך ואת הרגשותיך לגבי כל מה שקורה לך, אז אתה בכלל לא חסר אונים אלא להיפך - המאושר באדם. אתה כותב שאתה נלחם על האגו. הנה זו יכולה להיות מתנה נפלאה בשבילך והזדמנות פז לעבוד על האגו שלך. מי אמר שאתה צריך לתת את המילה האחרונה? מי אמר שהגבורה הכי גדולה זה להראות שאתה לא פראייר ושאותך לא עוקפים ולא חותכים? דווקא כאן אתה יכול ללמוד להבא להגיד לבחורה שהיתה איתך (שבטוח לא התרשמה מהיכולת שלך לחתוך) משהו כמו: "ראית איך הוא חתך אותי? שתדעי לך שאני מת לחתוך אותו בחזרה, אבל זה לא לכבוד שלי ואני לא מתכוון לסכן את הרשיון שלי/את החיים שלי, עבור כזה דבר". תאמין לי שהיית זוכה בבחורה מהר יותר ממה שחשבת. והכי חשוב, אל תרגיש מושפל מכך שנשלל לך הרשיון. נכון שזה כואב ומרגיז ובדיוק לא בזמן המתאים, אבל זה דווקא כן בזמן המתאים. למה? כי מצד אחד אתה בן אדם ובתור שכזה אתה יכול לבחור ולשלוט בעצמך, אבל מצד שני אתה לא יכול לשלוט באחרים ובמצבים אובייקטיבים. אנחנו חושבים לפעמים שאנחנו כאלה כל יכולים ששום דבר לא יכול לעמוד בפנינו ואז באה המציאות וטופחת על פנינו. אנשים עשירים חושבים שבכסף ניתן לקנות הכל ופתאום פושטים רגל, אנשים שמיחסים חשיבות לצורתם החיצונית - מזדקנים או משמינים ואז הם הופכים להיות חסרי ערך בעיני עצמם, ספורטאים גדולים חושבים שהם חזקים ושהעולם בכיס שלהם ותאונה קטנה יכולה לשתק להם את הגוף ואז גם הם מגלים שהם רק בני אדם. הכוח האמיתי של האדם, זה שעושה אותו שונה מכל החיות הוא כוח הבחירה שלו. האדם יכול לבחור איך להתייחס למצבים, לדברים שקורים לו, האם לשקוע בדיכאון ולהאשים את כל העולם, או ללמוד על עצמו ולהתחזק מכך? לך רק שללו את הרשיון, אדם אחר איבד רגל בתאונת דרכים, אחר חלה במחלה אנושה, עוד אחד איבד קרוב או חבר בפיגוע. איך אנחנו לוקחים את זה ועם איזה מטען אנחנו ממשיכים הלאה - קובע את איכות חיינו. אם תחליט לא לתת למצב האוביקטיבי שלך להשתלט עליך, אלא דווקא להחליט לראות את החיובי במצב (הזדמנות לעבוד על האגו שלך), פתאום תגלה שבעצם קרה לך דבר נפלא. סליחה על האריכות, עוד יש הרבה לומר, אך לא אאריך. בהצלחה!

למעלה