עכבר הקיבוץ.

עכבר הקיבוץ.

עוד גירסה של עכבר הכפר, אבל מוקצנת. (וזה לא בא כתגובה זה באמת נושא קצת אחר.) עכבר הקיבוץ, טיפוס מצוי בכל רחבי הארץ, ניזון בעיקר משמועות רכילותיות וקטנוניות. כשאין לו מה לאכול הוא אוכל את החברים שלו לקבוצה. קיבוץ- המסגרת הקטנה וה``שיתופית`` הזו, שחצי מהעולם בערך משוכנע שעדיין מתבסס על חקלאות (NOT!!!) ושהילדים ישנים בבתי ילדים, ומי בכלל שמע על מחשב בקיבוץ?! או מכונית? הרי שם נעים ממקום למקום על גבי חמור ועגלה... אז זהו, שלא. יש כל כך הרבה להגיד, אבל מכיוון שהנושא כבר הועלה (אולי נעל תקבל את הודעתי כנושא חדש? מי ייתן... יתגשמו כל שאיפותיי בחיים..) עכבר הקיבוץ הולך ומתפרק. הוא כבר אופנתי כמו התל-אביבים, אם הוא רוצה, הוא מסוגל בקלות להרחיב את מעגל החברים שלו, כמובן אם הוא רוצה, והוא בעצם לא נבדל מדי מעכבר העיר, אלא שלו יש רפת ולעכבר העיר לא. אולי צדק מי שאמר פה שכל אחד רוצה מה שאין לו, אבל אני כקיבוצניקית גאה, לא הייתי רוצה לגור בעיר. לא שבקיבוץ טוב יותר, אבל בעצם- מי מבטיח שבעיר יהיה אחרת. עכבר הקיבוץ מכיר את החבר`ה בקבוצה שלו כבר 15 שנה ויותר. הם היו יחד בבית תינוקות, שיחקו אמת או חובה בכיתה ד` ונסעו יחד לקייטנות בכינרת מכיתה ז`. עכבר הקיבוץ, או שהוא אטום מכדי להבין כמה הוא מוגבל בגלל שהוא בקיבוץ, או שהוא מבין, ומרגיש שהוא נחנק. עכבר הקיבוץ הטיפוסי, זן נפוץ בעיקר באזור הגליל, שמי ייתן ועוד מספר שנים יעבור תהליך אבולוציוני כמו שעובר השכר הדיפרנציאלי כיום, וישנה את גישתו. כמו שכבר אמר פעם מישהו חכם, בקיבוץ כיף לגדול, אבל קשה להתבגר. ואל תשכחו- בקיבוץ כולם שווים. פשוט יש כאלה ששווים יותר. צי צי צי, הקן הקיבוצי! דולצינאה.

e-shfiyut

New member
היו לנו על זה בקורס מד``צים

מלא פעילויות על הקן הקיבוצי וכו`....... זה ממש מעניין.... איך שהגדילה וההתבגרות כל-כך שונה ממקום למקום... אני הייתי בהלם... אין לכם מושג כמה מה שהיא כתבה נכון!!!! לירן

מה זה מד``צ?

כאילו, חברה שלי מש``צ (מדריכת של``ח צעירה) אני ממ``צ (מדריכת מחויבות צעירה) אבל מה זה מד``צ?????????

e-shfiyut

New member
מד``צ....

זה מדריך צעיר... פשוט מאוד אצלנו בתנועה... מש``צ זה מרכז שכבה צעירה... לירן

עברו שישים שנה

עברו כמו חלום ואלה שהתחילו כבר אינם היום אבל אנחנו כאן נהיה להם כעד, אנחנו ההמשך לנוער העובד! הנוער העובד עוד באמת עובד (ולא ``עובד ולומד`` כמו שכולם חושבים ששרים) עדיין לא הניח מידו את הכלים אחרי 60 שנה כמו בראשונה אנחנו מחדש כל בוקר מתחילים... מתחילים! מד``צ זה פשוט מדריך-צעיר... לירן, לא אמרת שאת מבני המושבים? ואם את בנוע``ל ואפילו היית במד``צים- אורן, ברוש או אלון? ואיזה חוג? (או-רן או-כלום!)

e-shfiyut

New member
אחותי!!!!!!!

רק אורן - המחנה הכי טוב!!!!!!!!! אני לא מבני הקיבוצים.... אני מקן חולון וה-חוויה של החיים שלי זה הקורס מד``צים (אולי קצת הגזמתי) מה? מי? יש לך אייסיקיו...? אני מחפשת שני אנשים מתנועתי... לירן

האיסיקיו שלך

תפרסמי לי אותו פה, או באימייל... אני מעדיפה לא לפרסם פה את שלי... היתה איתי אחת בחוג מקן חולון. איזה מגניב, היינו באותו מחנה. בקיצור, תפרסמי את שלך (אם זה לא מפריע לך כי אז יש בעיה) ונדבר כבר באיסיקיו. דולצינאה.

למעלה