עכברים...

עכברים...

שלום חברים,אני רוצה לגדל עכברים להאכלה,בנחשיה במצובה ראיתי זוחליה שעובדת אם איוורור אוליי מזגן (שכחתי לשאול ) כלובי גידול רציניים במיוחד למטרה הזאת. אני רוצה לדעת היכן באזור הקריות-חיפה-נהריה אני יכול להשיג כמה כאלה.

Rea Livny

New member
לדעתי

יותר כדאי לך למצוא או לבנות אקווריום באורך 1.5 או 2 מטר על מטר רוחב..ולשים שם איזה 40-50 עכברים ושיהיה לנחשים שלך בתאבון..זה מה שאני התחלתי לעשות כי החולדות שלי התחילו למות(חלקם)..משום מה לא יודע למה.

GUYLI9

New member
40-50? זה לא יותר מדי?

אפילו שהם להאכלה זה יותר מדי בכלוב כזה... 30 עכברים נראה לי הרבה יותר טוב....

Rea Livny

New member
ואגב,

איפה אתה מתכוון לגדל אותם(בתוך חדר,מחוץ לבית,מרפסת וכו')?

כנס..

יכול להיות שהחולדות שלך מתו בדיוק בגלל הסיבה הזאת.. בכל אופן אני מתכוון לגדל אותן בחדר סגור אם וונטה.

Rea Livny

New member
..כנס...

עכשיו בחורף אין בעיה אני מאמין לגדל מכרסמים מחוץ לבית כי קר, והם מתרבים הכי טוב בטמפ' של 20 מעלות ומטה..אז יהיה ריבוי מצויין אבל עדיין אני חושב שעדיף בתוך הבית..

Rea Livny

New member
הייתי שמח לשמוע..

מה חושבים מגדלי מכרסמים אחרים(יונתן,אסף,שחר ועוד..שלא עולים לי בראש עכשיו)...אם באקווריום גדול עם הרבה עכברים(רובם נקבות).. הריבוי לא יהיה פחות טוב מכלוב עם זכר ו-4 נקבות?

naja

New member
הרעיון שלך לא מוצלח.

צריך המון מזל בשביל להצליח להרבות קבוצה של 40-50 עכברים בטרריום אחד. האידאל זה קבוצות קטנות של זכר אחד ו 2-5 נקבות.

Rea Livny

New member
naja ....

איזה בעיה צריכה להיות..?יש הרבה עכברים וזכרים שמזווגים נקבות..למה זה קשה להצליח את הריבוי שלהם?

1צחי

New member
הזכרים

נוטים לריב ולהרוג אחד את השני וגם את הולדות של היריב.

naja

New member
ועוד סיבה.

עכברים נוטים לשבת בקבוצה ושם הנקבות גם ממליטות, ואם יהיו 40-50 עכברים בוגרים בערימה מעל הולדות אין הרבה סיכוי שהן ישרדו.

Rea Livny

New member
בסדר..

כבר העברתי את העכבר לכלים גידול שלהם יש זכר ו-4 נקבות בכלוב..

זכר וארבע נקבות מספיק לדעתי...

בוא לא נישכח שכל הטלה שווה 8 ולדות ויותר ואם תשים הרבה בכלוב אחד אתה צפוי למילחמות ביניהם עכב צפיפות,אם חם מדי ימותו לך כך שרצוי טמפרטורה של 20,22 מעלות ותן להם לעשות את השאר.

עכברים

מישהו יודע איפה אני קונה שקים של אוכל מלא למכרסמים במחירים אטרקטיבים זה יהיה האוכל היחיד שלהם אז אני צריך שזה יהיה איכותי ושיתן להם את כל מה שהם צריכים. האם אני צריך להפריד בין זכרים לנקבות אחרי המלטות או משהו כזה? וכל כמה זמן צריך להחליף נסורת? מי שמגדל פה מכרסמים יכול לעלות תמונות של הכלובים ולהרחיב קצת? בתודה מראש אסף בן בסט.

Rea Livny

New member
כמה תשובות..

את העכברים אתה לא צריך להפריד מתי שיש גורים...בקשר לאוכל אני גם ישמח לתשובה טובה..אני מחליף נסורת כל יומיים שלושה כדי לשמור על עכברים בריאים ונקיים...

אסף כנס...

אני מגדל עכברים בקופסת פלסטיק די גדולה,עשיתי בה הרבה חורים בכל הדפנות וכמובן למעלה,שמתי נסורת בגובה כמה סנטימטר,הנחתי קופסה לאוכל שבה אני שם אוכל שקניתי מחנות חיות,אוכל יבש גרוס עם ויטמינים וכל שאר המרכיבים וזה עולה בסביבות 40 שקל בערך 2 קילו ומספיק לחודשיים+ ל5 עד 8 עכברים ובין שתי דפנות אני שם מיתקן למים כזה שהופכים אותו שעולה 10 שקלים,מניח להם קופסה של עציץ קטנה הפוכה עם חור לבית והשאר פתוח לדימיונך צינור קטן ,עוד קופסה וכו...והם גדלים יופי...דרך אגב קופסת פלסטיק עולה כ-30 שקל בערך וזאת השקעה חד פעמית...ואין כימעט ריח הודות לאוכל היבש.

למעלה