עכברים

• פותח הנושא yad
  • פורסם בתאריך

yad

New member
עכברים

הייתי רוצה לדבר על שני עכברים- עכבר העיר ועכבר הכפר. הגעתי למסקנה שיש הבדל די גדול בין ילדי עיר (או עכברי עיר) וילדי כפר. או כל מקום אחר שהוא לא עיר. דבר ראשון ומאוד עיקרי, זה שבכפר השכבה שלך הרבה יותר קטנה וסגורה. מצד אחד זה נחמד כי כולם מכירים את כולם (יש לי חברים שהיו איתי מהגן), ומצד שני כולם אחד בתחת של השני, ואם יש לך בעיה אם מישהו אחד- אז כל המארג החברתי העדין מושפע קשות. לא בדיחה, באמת קורה. לעומת זאת, בעיר אנשים מחליפים בי``ס כל כמה שנים- וקבוצת החברים שלהם הרבה יותר גדולה. מגן ליסודי, מיסודי לחטיבה ומחטיבה לתיכון. דבר שני- מבחינת בילויים. מן הסתם לאנשי העיר יש הרבה יותר אופציות (לפחות עד שעכברי הכפר מקבלים רשיון... ואז הם דורסים עכברי עיר) בילוי- כל אחד לפי טעמו. עכברי הכפר הולכים למצפה. או יוצאים לעיר במונית (שוב, עד שיש להם רשיון). שזה בעסה, כי בערך עד גיל 17 קשה נורא לצאת (אלא אם כן את עכברה, ויש לך חבר גדול). ועוד הבדלים רבים- חיים בטבע, אופנתיות (יותר לתל אביבים מביננו) וכולי וכולי. השאלה היא מה עדיף... להיות עכבר עיר או עכבר הכפר- ושוב חוזר הסיפור המיתולוגי שעל שמו ההודעה- האם כל אחד מהעכברים בטוח שלשני עדיף? או שאתם מרוצים? ``הייתי צריך להיוולד ברחובות`` ``למה ההורים שלי לא לקחו את ההצעה מכפר יובל?`` ``הכרתי מישהי מה זה חמודה, אבל היא מתל אביב... איזה בעסה, בקושי נראה אותה...``. וכולי וכולי...

goldy

New member
כל אחד רוצה את מה שאין לו

עכברי הכפר רוצים להיות עכברי עיר ולהפך. לזה יש יתרונות ולזה יש יתרונות. אני אישית מעדיף כפר שקרוב לעיר.

מטאפורות? אולי פשוט...

תגידי מה אנחנו? בני אדם, זהו. בכל מקרה, שלא תחשבי שזה יותר מדי זוהר להיות עירוני, בסה``כ אני לא עושה יותר מדי בחיים, הולכת לסנטר פה ושם, ויותר נורא ללמוד בשכבה שיש בה 240 תלמידים, יענו, כולם יודעים מי את, אבל לא מכירים אותך, אז יותר קל להם לשנוא/להעריץ אותך על פי שמועות. וגם לצאת למועדונים זה לא כזה זוהר, אני מעדיפה ללכת לסרטים... בלי קשר לזה שאסור לי ללכת למועדונים, זה לא אומר שאף פעם לא הייתי (אווו איזה ילדה רעה אני)

פלומפי

New member
אני מסכימה פה גם איתך

וגם עם כותבת ההודעה ``עכבר הקיבוץ`` כי בתכלס שניכם צודקים-קל לחיות בכפר אבל קשה להתבגר בו... אני מעדיפה לחיות בכפר (מושב ליתר דיוק...) וכשאהיה גדולה אני מניחה שאחיה תקופה מסויימת בעיר כי קשה למצוא עבודה באיזור הכפר. FACT OF LIFE...

למעלה