עכברים בחווה

• פותח הנושא giri
  • פורסם בתאריך

giri

New member
עכברים בחווה

תגידו, יש אצלכם בעיה של עכברים בחווה?
ואם כן, מה הפתרון אצלכם? חתול? מלכודות? רעל?

אצלנו לא מרעילים ולא ממלכדים אבל חתולי החווה צדים על בסיס יומיומי.
מצד שני כל הזמן יש עכברים בכל זאת. כנראה מגיעים מהשדות... או שפשוט יש מספיק מהם והם זהירים די הצורך?

ועל הדרך שאלה נוספת - איך אתם מרגישים עם עכברים?
פשוט שבוע שעבר יצא לי להגיד בחווה שנורא קשה לי עם להרוג עכברים כי הם ממש חמודים והיו לנו עכברים במשק כשהייתי קטנה (שגידלנו) והם מותק.
אז אחת הבנות אמרה לי "את מתכוונת לאוגרים" - היא היתה בטוחה שמדובר על בעיה של אנגלית... אמרתי לה - לא, לא, אני מתכוונת עכברים. עם כאלה אוזניים, וזנב ארוך, לבנים ושחורים.
התגובה שלה היתה איזה "אייייכ" אז החלטתי לצנזר. אבל אני מודה שלמרות שאני מפחדת מג'וקים, עכברים הם עד היום די חמודים בעיני...

kenz

New member
השמופים שלנו...

לנו בחווה יש שמופים, אלה העכברים שלנו, כל פעם שעובר עכבר, מישהו צועק, היי הנה שמופי.
אז כן, הם חמודים.
אבל הם לא חמודים כשהםם אוכלים לי את הציוד.
הם לא חמודים שהם מחרבנים בקסדות, במגפיים ובכל מקום אפשרי (בעיקר לא על הצלחות והכוסות במטבחון...)
והם לא חמודים כשהם נכנסים למקרר, השד יודע איך ואוכלים את האוכל.

מצד שני, הם בכלל לא תחרות ליונים המגעילות ימח שמם, דונט גט מי סטרטד... יאק

giri

New member
אכן, אין כמו לשלשת טריה שנופלת עליך מלמעלה

אז... אתם סובלים אותם בשקט?

kenz

New member
שקט... הכל יחסי

אם את קוראת לצרחות - #@$ *)@& ה$%#%I האלה שוב חרבנו עלי בקולי קולות שקט... אז כן.
מה לא ניסינו, בעל האורווה ניסה לירות בהם עם רובה אויר, ניסינו לתלות חוט דק מעל איפה שהן בד"כ עומדות, זה עבד לשבועיים בקושי, וגם, אם אפשר לרשת ככה אורווה שלמה, ניסינו להשפריץ עליהם עם רובה מים - מסקנות, זה מזיז אותן ממקום למקום, אבל מזיז את הסוסים הרבה יותר.
ניסינו שוט לונג' (אותה תוצאה).
בעלי ראה איפה שהוא שאולי לייזר יכול לעזור (אני הייתי בעד לשרוף אותן, הוא אמר שאולי פשוט לא יהיה להם נעים שזה מכוון אליהן..) - אבל לא נוסה עדיין.
לשים דוקרנים זה די בולשיט, קודם כל יש כל כך הרבה מקומות, שזה יעלה אלפי שקלים, חוץ מזה, הן פשוט לומדות איך לשבת על זה... כמו אצל השכנים.

כולירות על המגעילות האלה.
יונות שלום עאלק, מרגלות מסריחות במסווה.

אגב, גם הרעש שלהם יכול להוציא אותי מדעתי.
עשיתי בדיקה, אם יש יונים באורווה הן תמיד יהיו יותר רועשות מהמוסיקה. (זו לא בדיקה לגמרי נכונה, כי בשלב מסויים אי אפשר להגביר יותר את הרדיו... היונים לעומת זאת... אין להן מעצורים)

giri

New member
הזכרת לי את מוריס והיונים

למי שלא מכיר:
http://www.youtube.com/watch?v=gX5soU_1Eb0

עם שורת הסיום האלמותית "אז אני לא מבין למה אומרים שהיונה מביאה את השלום"

הורסמאן

New member
Jack Russell

חתול תופס עכבר ונח יום או יומיים.
Jack Russell לא נח עד שהוא לא תפס את כולם.

giri

New member
פששש מרשים!

ואתה צודק, החתולים באמת לא ממשיכים, ולא רק, הם תופסים עכבר אחד ומשחקים איתו שעות עד שהם הורגים אותו...

הורסמאן

New member
יש פתרון!

אני רק לא יודע עד כמה הוא ישים בארץ.
כאן משתמשים בניצים (של מגדלים מוסמכים) בשביל לגרש יונים ממקומות מסויימים. (שדות תעופה, כיכר טרפלגר...).
הנץ רק צריך לעופף באזור והיונים נעלמות.
אני לא יודע אם מותר להחזיק ניצים בארץ, אבל אם תוכלו למצוא מישהו שיבוא עם נץ פעם, פעמיים בשבוע, זה אמור לפתור את הבעיה.
ואו, אולי אפילו מישהו שיפתח "פנסיון" לניצים אצלכם. :)

kenz

New member
יש לנו (אפילו צופה בנו במאנז') בז

מהמם ! חולה על הציפורים האלה.
אבל נראה לי הוא מפחד מהיונים...

jgut

New member
אני לא יודעת האם זה חוקי בארץ

מה שאפשר לעשות זה לשים מן מקלות פלסטיק שמפריעות ליונים לשבת במקומות המועדים.
אם רוצים ללכת על כיוון של עופות, אולי אפשר לשים תאי קינון לציפורים ספיצפיות. בזמנו חשבנו ללכת על פתרון כזה בגלל בעיית העכברים. במקרה של עכברים זה יותר קל, כי יותר פשוט לשים קנים לעופות לילה.
עופות לילה לא יעזרו במקרה של עודף יונים.

אגב, משום מה אצלנו כמעט ואין יונים. אני מנסה לחשוב למה זה קורה. יש לנו דררות, מאניות וכל מיני ציפורי מים. אולי בגלל שאנחנו ליד שמורות טבע, אז יש לנו עופות דורסים מבלי שנשים לב.

fliperit

New member
הם הגזע הקטן היחיד

שנמצא בקטגוריית "כלבים" ולא "עכברים"

jgut

New member
משום מה זה גזע

שאני לא כ"כ סובלת. אין הרבה גזעים שאין לי סבלנות אליהם.

למעלה