עיתוי/שחרור וגם
סיפור של הטרדה מינית ....
מסתבר שהבת שלי הגדולה עברה סוג של הטרדה מינית. סוג של כי המוח לא מעכל שזה יכול לקרוא בין ילדים ושמשחק רופא וחולה יכול לגלוש למשרד ואני לא יודעת מה עם בן דוד שהוא ניפולטיבי וסחטן (היה. היום על פניו הוא נרטה חומד של בחור אבל זה לא משנה הנזק נעשה) היא שתקה כל השנים ורק כשעזבה את הבית לשנת שיאות החליטה לטפל בזה בשירות עם פסיכולוגית. הפסחכולוגית הפנתה אותה לפסיכיאטר שהחליט שיש לה סוג של מניה דיפרסיה. נתן לה כדורים שדפקו לה את הראש ואת התפקוד מה שהביא בסופו של דבר להבנה שהפסכולוגית לא מסוגלת לעזור שהפסיכיאטר דביל שטת הכדורים צריך לזרוק אבל זה גם דפק לה את שנת השירות.
עכשיו, היא נמנעת ממפגשים משפחתיים כי הוא מגיע למרות שכל השנים היא היתה באה ותמיד פרשנו את ההתנהגות המוזרה שלה בחברה כמשהו אופייני לה. לא היה שום רמז לדבר כזה למעט....דברים קטנים כמו אי הסכמה לבדירת רופא (אבל גם הקטנה שלי לא סומכת שהרופא לא ירים את החולצה יותר ממה שנראה לה הגיוני - בת 12). הבכורה בגיל מסויים התנהגה כאילו עברה התעללות מינית למשל אם רציתי להוריד לה את החולצה באמבטיה אבל אמי לא יודית כרכע לתזמן את הזמן שזה היה. האם לפני גיל 6 או אחרי והאם זה קשור בכלל.
בתוך כל זה היא סיפרה לנו שהיא דו מינית ואחר כך שבעצם היא לסבית.
ולא מספיק זה אז גם הסיפור של שנת השירות בירושליים שמישהי כבר נבאה שבסוף.יסתיים בהשתקיות בעיר הזאת.
עכשיו.....בעודההמנסה להתקבל לאומנות (אומנות- מה לעזעזאל מרוויחים באומנות?!) בכל מיני מוסדות במרכז וגם בירושליים היא החליטה שהיא לא יכולה להמשיך לגור אצל חמותי (80) ושהיא לא יכולה לסבול את העובדה שהוא עלול להופיע פתאום טצל הסבתא לביקור ושהיא רוצה לעבור לשכירות בירושלים. עם בנות שהיא לא מכירה ולתוך חוזה במקומה של אחת מהן.
התזמון של זה אבסורדי. כמו התזמון שלה ללכת.לשנת שירות כמו התזמון לפנות לטיפול פסחכולוגי בתוך הלחץ של שנת השירות במקום לנצל את ההצעות שלנו להתחיל טיפול פה (בלי שידענונבכלל על מה מדובר....היה ברור שהיא צריכה שיחות כי היא היתה כל כך אדג'ית וקריזיונרית).
זה גם כסף. אנחנו לא נערוב למשהו שנראה שלא יכול להתממש. לא נשלם על שכר דירה סתם ככה כשהיא יכולה בנתיים לגור בבית עד שתתקבל התשובה במוסדות הלימוד פה. היא עובדת כל הזמן חוץ מהמכינה (שעליה שילמנו ושיעורי נהיגה שמניבים אפס תוצאות) יש גבול. אני מרגישה שזה לא נכון מכל כך הרבה בחינות וגם ככה אני לא בטוחה שזה המרום לפירוט רב כל כך....מי שזוכר את הםוסטים שלי פה יודע אולי במעורפל כמה המצב מורכב ומה אופיים של השחרנים בדרמה הזאת שלנו).
עיצות יתקבלו בברכה, הצלפות וזריית מלח על הפצעים-לא.
יום טוב לכולם.....אולי אחרי ששחררתי לחץ אוכל למצוא גם פתרונות....אולי