עישון ופיברו

שגיא700

New member
עישון ופיברו

שמי שגיא ואת סיפורי כבר סיפרתי בהודעה ישנה יותר.רציתי לשתף ולשמוע תגובות:נוירולוג בשם דוקטור אינספקטור מחיפה איבחן אצלי פיברו,העניין הוא שכל הזמן התופעות שלי הולכות ומחמירות ויש לי הרגשה שלעובדה שאני מעשן יש השפעה על כך.האם מישהו יודע על הקשר בין עישון לפיברו אשמח לשמוע.

נו באמת..... שגיא

האם עולה בדעתך שעישון מוסיף בריאות??
עבר הרבה זמן מאז שנות החמישים שחברות הטבק פירסמו שעישון זה בריא, אנחנו יודעים דבר או שניים על זה.

גם לשתות קולה ולאכול מקדונלד ולעמוד מאחורי אוטובוס ולנשום את עשן הפליטה שלו זה לא דברים שמוסיפים בריאות.

עישון גורם למיליון מחלות איומות, עד מוות מנפחת הריאות (אמפיזמה), שזה אומר שהריאות לאט לאט מאבדות את האלסטיות שלהן עד שהאדם למעשה מת מחנק.

אז נתתי לך עוד סיבה לסטרס

אבל זו שאלה ממש לא מוצלחת איך לומר. ברור שעישון מחמיר כל מצב שהוא.

אני לא יודעת אם אי פעם נבדק הקשר בין עישון לפיברו

אני לא אכנס פה להרצאה שלמה על נזקי העישון, כי אני בטוחה שאתה מכיר אותם היטב ובטח גם מרגיש אותם.
אני כן אומר שגוף פיברואי נוטה יותר לחלות באופן כללי, כי הגוף שלנו מוחלש יותר מגוף רגיל ובריא. לכן, אם העישון גורם לנזקים בריאותיים חמורים אצל אדם בריא, קל וחומר שהוא יגרום לנזקים משמעותיים יותר אצל חולי פיברו, פשוט משום שנקודת הפתיחה שלנו מוחלשת יותר.
אני לא יודעת כמה אתה מעשן ואם זה ברמת הסיגריה- שתיים ביום או ברמת הקופסא- שתיים ביום, ואני מניחה שהחשיבות של זה באה בעיקר לידי ביטוי ביכולת שלך להיגמל מהעישון ולהפסיק אותו. אבל אני גם יכולה לומר לך שכל הרופאים שאיתם התייעצתי אמרו לי שסיגריה שתיים בשבוע (בערך הכמות שאני מכניסה לגוף שלי) - מאוד לא סביר שתגרום לי בעיות חמורות יותר ממה שיש לי כרגע (כולל השיעול הבלתי נגמר שלי).
אז זהו, זה השנקל שלי בכל מה שקשור לסיגריות ועישון.
באופן כללי, נראה לי שכמה שתעשן פחות תפחית את הסיכויים שלך להרגיש *יותר גרוע*. אבל האם תרגיש יותר טוב? מסופקתני.

למעלה