עישון ופוריות

danielap

New member
עישון ופוריות

ברצוני לשאול 2 שאלות: 1. אני בת 28. נטלתי גלולות למניעת הריון במשך ארבע שנים והפסקתי לפני כ- 13 חודשים ליטול. כמו כן עישנתי בין 3 ל- 4 סיגריות ביום עד לפני שנה. אני מנסה מזה 10 חודשים להרות ונוטלת ח.פולית. השבוע התחשק לי לעשן, כך שכעת אני מעשנת סיגריה ביום (וגם לא ממש בכל יום). האם סיגריה ביום עשוייה להזיק לניסיונותיי להרות? 2. האם יש לקיים יחסים (באזור ימי הביוץ) כל יום? או יום כן יום לא....?

kasa

New member
עישון ופוריות,

1. עישון ככלל, לא בריא. גם לא לפוריות. אבל
- למיטב ידיעתי, אם הכל אצלכם תקין - העישון הוא לא מה שימנע ממך להרות. אחותי הרתה עם עישון של חצי חפיסת סיגריות ליום, וחברה שלי הרתה עם קופסת סיגריות ליום, ואני..... עם סיגריה אחת בחודש - עדיין מחכה...
, כך שעישון בהחלט לא בריא ולא מומלץ, אבל - אם הכל תקין, סביר להניח שעישון זה לא מה שימנע ממך להרות. 2. ההמלצה היא לקיים יחסי מין לסירוגין - סביב יום הביוץ. וזאת בהנחה שהזרע תקין. בהצלחה !, ו...תעשני את הסיגריה היחידה הזאת בכיף... שרית

3אריק

New member
דניאלה היקרה !

אז כך , מעבר לזה שעישון לא בריא הוא אכן יכול לפגום בפוריות אצל 2 בני הזוג ,אני כותב "יכול לפגום " מכיון שאני לא רואה בעובדה זו וודאות מוחלטת שכן אני מכיר זוגות שמעשנים כמו קטר והם נקלטו להריון בלי בעייה . גם שימוש לאורך זמן בגלולות פוגם לא מעט בפוריות ולפעמים לוקח לגוף עד שנה בכדי לנקות רעלים אלו מהגוף . האם לקיים יחסים באיזור ימי הביוץ כל יום , אפשרי אבל לא חובה אם לא בא לך ,זרע תקין יכול להפרות במשך כ 72 שעות לעומת ביצית תקינה ששומרת על יכולת ההפרייה שלה עד 24 שעות עם ירידת מה ביכולת ככל ש24 השעות מתקרבות לסיומן . אין צורך "לאגור" זרע לקראת יום הביוץ ,נהפוך הוא זה יכול לפגום באיכות הזרע . מעבר לזה ,האם עשיתם בדיקות בכדי לדעת אם אכן ישנה איזו בעייה אצל אחת מכם , אם לא ,הייתי ממליץ לך מאד להתחיל לבדוק שאם אכן ישנה בעייה תדעו מאיזה צד להתחיל להתקיף אותה . בקשר לסיגריה ביום , זה עדיין לא בריא אבל בכלל לא נורא ,בתנאי שזה ישאר אחת ליום. אני כאן לכל שאלה גם בטלפון ו........ללא תשלום בהצלחה אריה

נוג

New member
היי ../images/Emo140.gif

תשובות: 1. רצוי להמנע מעישון בכלל, אבל בכמות של מס´ סיגריות שאת מציינת זה באמת לא עד כדי כך משמעותי. 2. זה טוב שאת לןקחת חומצה פולית ותמשיכי כל עוד שאת רוצה להכנס להריון אני כבר לוקחת את זה שנים. 3. לגבי קיום יחסי מין כמה שיותר הרי זה משובח
את יכולה לקנות ערכת ביוץ כדי לדעת מתי בדיוק הביוץ זה לא תמיד סביב היום ה 14 למחזור. 4. הייתי ממליצה לך אחרי 10 חודשים שאת מנסה, ללכת ולעשות ברור אצל רופא נשים שמתמחה בבעיות פריון. השלב הראשון הוא פשוט בדיקת זרע, פרופיל הורמונלי, אולטרסאונד. בהצלחה נוג

למעלה