עישון וההנקה

סבטלצוק

New member
עישון וההנקה

תינוק שלי בן חודש וחצי. התחלתי לעשן.עשנתי לפני הריון ובהריון לא, אבל עכשיו שוב חזרתי לעשן וכל יום יותר ויותר, על תגידו לי להפסיק, כי פשוט לא יכולה ולא רוצה, האם להמשיך להניק או לתת מטרנה זה עדיף??? ועוד, אני לא אוכלת הרבה, האם בגלל זה ובגלל שאני מאשנת תינוק שלי לא מקבל מספיק ויתמינים ומינרלים, יש לי הרבה חלב ותינוק שלי לא רעב, אבל האם הוא מקבל את כל מה שצריך מהחלב שלי או שעדיף במקרה שלי לתת לו מטרנה? (אולי לפחות כמה פעמים ביום?)

הנקה מגינה מנזקי עישון

כל הכבוד שאת מניקה! זה מאוד חשוב להניק, במיוחד כי את מעשנת. ההמלצה היא להניק גם אם מעשנים, ועדיף הנקה מלאה בכדי להימנע מנזקי התמ"ל (מטרנה וכו"). הנושא נחקר רבות, והעישון הפסיבי מזיק לתינוק יותר אם הוא לא יונק. כאשר אימא מעשנת סיגריה, יש עלייה ברמת הניקוטין בדם, ואחר כך ירידה. לכן ההמלצה היא שכאשר אימא אינה מסוגלת להפסיק או להמעיט בעישון, לנקוט בכמה אמצעי זהירות- לא לעשן תוך כדי הנקה (כי אז רמת הניקוטין הכי גבוהה). עדיף לעשן מיד לאחר ההנקה, בכדי שרמת הניקוטין תרד כמה שאפשר עד להנקה הבאה. לעשן בחדר נפרד מהתינוק. לגבי אוכל: התינוק לוקח ממך את הויטמינים ומינירלים, ולכן לא יחסר לו, אלא לך. לכן כדאי להתיעץ עם רופא המשפחה או דיאטנית מוסמכת לגבי הצורך בתוספת של ויטמינים. בהצלחה! אורית מדריכת לה לצ'ה

סבטלצוק

New member
חלב אם לילד בן שנה שלא ינק כלל

תודה רבה על התשובה. יש לי עוד שאלה, יש לי עוד ילד בן שנה ו-3 חודשים והוא לא ינק מרגע שנולד, האם כדאי לי לשאוב ולתת לו את החלב שלי עכשיו?\ תודה.

אפשר

חלב אם הוא בריא גם בגיל הזה. אפשר להתיחס לחלב השאוב כתוספת בריאה ומזינה לתזונה. אורית מדריכת לה לצ'ה

למעלה