עישון במסעדות

DizzyMissLizzy

New member
עישון במסעדות

אתמול נכנסנו לאכול במסעדת "שרי" ברשל"צ (ליד היכל התרבות). כבר כשנכנסנו, חשנו שהמסעדה אפופת עשן סיגריות. אך, עשינו טעות איומה בשיקול הדעת ונכנסנו בכל-זאת. ביקשנו לשבת באזור שבו לא מעשנים (על-אף שלמיטב ידיעתי, כבר אין דבר כזה, ואסור לעשן בכל חלל המסעדה). הושיבו אותנו ליד שולחן מסויים. די מהר גילינו שמעשנים לידנו. ביקשנו מהסועדים לכבות את הסיגריה אך הם סרבו. פנינו למלצר, ואחריו לאחראית המשמרת, והיא אמרה, שהחוק אצלם הוא שמותר לעשן בכל המסעדה. זוהי חוצפה וזלזול בחוק מצד מנהלי המסעדה. ואני מאמינה שכיום יש מודעות רבה לנושא, וסועדים רבים מסרבים להיות מעשנים פסיביים. האם אין המדינה גורם שיכול לאכוף את החוק החשוב הזה?

Solario

New member
לצערי לא.

אני חושב שהמדינה הזניחה את המצב החברתי בצורה קשה, ואין מי שיגן עלינו מהדברים "הקטנים" כביכול. ברגע שיהיה לנו שלום, אולי אז ראש הממשלה ושאר חבריו, יתחילו להתייחס לבעיותיו של האזרח הקטן, וגם האזרח הלא מעשן במקרה שלך.

k-don

Well-known member
לגבי החוק

לצערי כיום המשטרה והעיריות די מתנערים מהחוק הזה. לגבי החוק - (פירוש) אסור לעשן במסעדות למעט באזורים שלא מפריעים ללא מעשנים, וחייב להיות שטח גדול ללא מעשנים. הבעיה היא שאפילו העיריה לא אוכפת את החובה לשים שילוט של "אסור לעשן".

שאקל

New member
חוצפה!!!!!!

אני במקומכם הייתי קם מהמקום ועוזב את המסעדה אפילו שכבר הזמנתם אוכל. יש חוק במדינה ואסור לעשן במקומות ציבורים. אם במסעדה הזו לא מקיימים את החוק אני לא אבוא לאכול אצלם ובטח לא החברים שלי. אותנו הם לא יראו במסעדה הזו. חוצפה!!!!!!!!! זו חוצפה לעשן ליד מי שלא מעשן. זו חוצפה ללכלך לנו את הריאות עם סיגריות מגעילות שמביאות לסרטן.

shalvale

New member
מעשנים בכל מקום!!

כל כך צודק מי שהעלה זאת!! לדוגמה, בקניון בהרצליה בקומת האוכל יש פינה קטנה סגורה בפלסטיק שקוף המיועדת למעשנים. ומה? כל המעשנים יושבים בחוץ, ואף אחד אינו מעיר. בקניון ברמת אביב? כל המוכרים יוצאים מחוץ לחנות שלהם וחונקים בשמחה את כל באי הקניון בעשן שלהם. מעשנים פשוט *בכל* מקום!! ונדמה כאילו שמאז שעבר החוק - העישון אף גבר. אני פעם התלוננתי באיזו מסעדה וביקשתי שיפסיקו לעשן לידי, בא מנהל המשמרת ואמר לי שהמעשנים יושבים באיזור מותר לעישון, ואף הראה לי את השלט שהוצב שם. שאלתי אותו מה לגבי החוק החדש - והוא אמר שעד כמה שידוע לו הוא עוד לא מיושם!! חוצפה!!! לא נראה לי שזה נושא כל כך לכלבוטק, היות ואין צורך בתחקיר כלשהו, לאן שלא הולכים נתקלים בתופעה. השאלה מה אפשר לעשות בכל זאת?

קליבר

New member
הצעה לכל הסובלים מהסיגריות (כמוני)

כבר נאמר פה בחצי משפט, כמה תגובות לפניי - "תעזבו את המקום גם אם כבר הזמנתם אוכל". אז אני הייתי מגדיל ועושה: מזמין, מקבל את ההזמנה, מתריע על העישון שמפריע, ואם אין התייחסות אז טועם או אוכל (מעט או הרבה) והולך בלי לשלם!! כן, בלי לשלם! ואם זו עבירה על החוק (ובודאי שזו עבירה על החוק), ברגע שיגיע נציג מהמסעדה תגידו לו שגם הוא מפר חוק ביודעין! צריך קצת אומץ אבל בישראל רק כך מצליחים!!! בהצלחה

k-don

Well-known member
התחקיר הוא נגד העיריות

ומשרדי הממשלה.

lishig

New member
להחרים מסעדות כאלה!!

לאחר םניה למנהלי המקום, אם רואים כי אין שיתוף פעולה מצידם- חייבים להחרים את המקום. אני ובעלי החרמנו את ה- Coffee Bean מסחבה זו, ואף הפצנו לכל מי שרק אפשר ורגיש לנושא כמונו. מאז שהייתי בהריון ונודע לי כי אפילו עישון פסיבי הוא גורם למוות בעריסה, אני לא מוכנה לוותר!!! חשוב שכולם יפעלו בצורה דומה תהיו בריאים!!!!

למעלה