סיסי אם זה מה שחיפשת היית צריכה לשאול כמה
סיגריות ניתן לעשן בהריון. אני עשנתי לפני ההריון אך גם אז רק בארועים חברתיים ולכן אני לא מכורה ואין לי מושג מה עוברת משהיא מכורה. האם לדעתי כדי לעשן אני אישית חושבת שלא, מכיוון שהמחקרים לא יכולים לשים את האצבע האם 6 סיגריות זה בסדר ו-7 זה לא, בידיוק כמו עם אלכוהול ואני אוהבת לשתות ובהחלט לא קל לי כשכולם שותים. גיסתי עישנה ושתתה במהלך ההריון ויש לה שני בנים מקסימים, אך זה לא כלל גורף שהנה היא עשתה את הדברים האסורים והכול היה בסדר כך יהיה גם אצלי. כול אחת צריכה לעשות מה שטוב לה וההריון של כול אחת מאיתנו הוא באחריותינו בלבד, זה לא הופך אף אחת לאמא טובה או רעה יותר. אני כן שומרת כמעט הכול על פי הספר, אז כול העולם ואישתו מנג'סים שאני מגזימה ולא קורה כלום אם עושים דברים לא מומלצים, אך זאת הבעיה שלי ולא של אף אחד אחר. לכן בסופו של דבר תעשי מה שטוב לך ומה שאת מאמינה בו. ואגב לגבי המוות בעריסה, אתמול הייתי ברענון של קורס החיאה והגורמים שיכולים למנוע מוות בעריסה על פי מד"א: - שכיבה על הגב - המנעות מעישון אקטיבי ופאסיבי במהלך ההריון ובשנה הראשונה של הילד (לא טוענים בכמה להמנע) - שימוש במוצץ ושמיכה לא כבדה מידי וא כיסוי של החלק העליון - טמפרטורת החדר 21-23 מעלות