עישון בהריון

עישון בהריון

יש מישהי מכן שמעשנת בהריון אני בשבוע 11 מעשנת לשעבר לא עישנית אפילו סיגריה אחת מאז נודע לי על היותי בהריון אך נורא בא לי סיגריה חשבתי שאני אגעל אב אני לא יש לך עצה

כן

יש לי עצה להבין מה קורה לעובר בזמן שאת מעשנת... כל הרחם נהיה אפוף עשן כמו פאב של מעשנים לא נראה לי שזו הסביבה שאת רוצה בשבילו... הדאגה לבריאות שלו מתחילה כבר עכשיו (או לפני 11 שבועות יותר נכון) שיהיה בהצלחה מעוד מעשנת לשעבר...

נראה לי שבסוף יצא

כאילו אני מעשנת בהריון (רשמתי כן לשאלה שלך) התכוונתי לשאלה שלך אם למישהי יש עצה... אני כבר כמה שנים טובות לא נגעתי בסיגריה...

פולספגן

New member
כי זאת שאלה רטורית

עדיף שתתאפקי הרבה יותר מאשר ה-40 שב' האילו. כי למרות שלא תעשני לידו, עדיין יהיה עלייך את הריח של העישון ותינוקך יהיה חשוף למוות בעריסה

בלינקה

New member
קצת, אבל לא מאד

הבעיה עם עישון של הורים, היא שהרעלנים נדבקים לעור ולבגדים שלההורים, ומשם עוברים לתינוק (שהוא הרבה יותר קטן, ולכן כמות הרבה יותר קטנה משפיעה עליו). אחד הגורמים הידועים להגדלתהסיכון למוות העריסה הוא עישון של ההורים.

לצערי, עישנתי

הייתי מאוד לחוצה, לא רק מההריון גם מהמצב שנקלעתי אליו, ולא עמדתי בפיתוי ועישנתי.

מפל25

New member
לא מדרבנת אותך לעשן אבל...

משיחה עם רופא נשים בכיר התברר לי שעד 6 סגריות ליום אין השפעה על העובר כלל וכלל. בכמויות האלה השיליה מסננת את הרעלים. מעל 6 סגריות- העובר גם מעשן יחד איתך. לא מדברנת אותך לעשן חו"ח אבל בתור מעשנת לשעבר אני מבינה היטב את הצורך לעשן איזה סגריה אחת טובה כזאת... אז אני פעם בשבוע ככה מתענגת על סגריה אחת, נגיד שיושבים עם החבר'ה או אחרי ארוחה טובה. כמו כן, בספר של בר כתוב בפירוש שאם מפסיקים עד חודש 4 (שבוע 16...) אין הבדלים בין עוברים של מעשנות לעוברים של לא-מעשנות. כנ"ל אח"כ כילדים.... שוב, שלא יתנפלו עליי- לא מדברנת עישון בהריון אבל חשוב לדעת מה המחקרים אומרים לפני שמרגישים חרא על סגריה בשבוע....

מפל25

New member
../images/Emo9.gif

הגדרתי עצמי מעשנת לשעבר בהודעה למעלה כי בשבילי לרדת מקופסא+ ליום לסיגריה בשבוע זה להפסיק... מי שלא עישנה בחייה או אחת שלא מכורה קשה, לא יכולה להבין איך חושבים בכלל על סיגריה בהריון... אני חושבת שהבנות שמעשנות די מפחדות לענות ישירות כי הן יוצאות "אמא לא טובה" וזה לא נכון, כמו שמישהי אוכלת סושי בהריון או טובלת באמבטיה חמה אז מישהי אחרת מעשנת סיגריה. אם יש מישהי שעושה הכללללללללל לפי הספר- אני רוצה ללחוץ לה את היד ולהוריד בפניה את הכובע...

Lihuli

New member
היות והזכרת את עניין ה- ../images/Emo209.gif

חברה הסבירה לי על החיידק הנוראי הזה שנמצא בדגים ויכול להיות קטלני. ואמרה שעדיף לי להמנע מסושי. מצד שני, שאלתי את הרופא שלי (שהוא פרופ' בכיר בסורוקה) והוא אמר לי שאני יכולה לאכול מה שבא לי, כולל סושי (וטרח גם להעיר שבב"ש אין סושי איכותי...) אז מי צודק? ולגבי אלכוהול, יש לי שאלה - האם אפשר לשתות כוס יין אחת פעם בחודש נגיד? או חצי בקבוק בירה? חשבתי שאלכוהול אסור בתכלית האיסור. ולגבי סיגריות, אני הייתי מעשנת כ- 3 סיגריות ביום והפסקתי לחלוטין (גם בהריון הראשון) ללא כל בעיה. פשוט גם ככה מגעיל לי רוב הזמן... אבל חברות שלי עישנו סיגריה ביום וזה נראה לי סביר. כי כמו שחברה שלי אמרה: "מה עדיף - תינוק עצבני כי אמא לא יכולה לעשן סיגריה ביום?"

scorp30

New member
סיסי אם זה מה שחיפשת היית צריכה לשאול כמה

סיגריות ניתן לעשן בהריון. אני עשנתי לפני ההריון אך גם אז רק בארועים חברתיים ולכן אני לא מכורה ואין לי מושג מה עוברת משהיא מכורה. האם לדעתי כדי לעשן אני אישית חושבת שלא, מכיוון שהמחקרים לא יכולים לשים את האצבע האם 6 סיגריות זה בסדר ו-7 זה לא, בידיוק כמו עם אלכוהול ואני אוהבת לשתות ובהחלט לא קל לי כשכולם שותים. גיסתי עישנה ושתתה במהלך ההריון ויש לה שני בנים מקסימים, אך זה לא כלל גורף שהנה היא עשתה את הדברים האסורים והכול היה בסדר כך יהיה גם אצלי. כול אחת צריכה לעשות מה שטוב לה וההריון של כול אחת מאיתנו הוא באחריותינו בלבד, זה לא הופך אף אחת לאמא טובה או רעה יותר. אני כן שומרת כמעט הכול על פי הספר, אז כול העולם ואישתו מנג'סים שאני מגזימה ולא קורה כלום אם עושים דברים לא מומלצים, אך זאת הבעיה שלי ולא של אף אחד אחר. לכן בסופו של דבר תעשי מה שטוב לך ומה שאת מאמינה בו. ואגב לגבי המוות בעריסה, אתמול הייתי ברענון של קורס החיאה והגורמים שיכולים למנוע מוות בעריסה על פי מד"א: - שכיבה על הגב - המנעות מעישון אקטיבי ופאסיבי במהלך ההריון ובשנה הראשונה של הילד (לא טוענים בכמה להמנע) - שימוש במוצץ ושמיכה לא כבדה מידי וא כיסוי של החלק העליון - טמפרטורת החדר 21-23 מעלות

לימור007

New member
גם אני מהמעשנות...

עישנתי מעט לפני ההריון והיום אני מעשנת בקושי סיגריה אחת...... גם אני ניהלתי שיחה כזו עם הרופא שלי והוא אמר שעישון של עד 5 סיגריות ביום הוא בכלל לא מחשיב כעישון..... לא מעודדת אותך לעשן אבל אם זה עושה לי רגע טוב, מרגיע אותי- עדיף לא? חוץ מזה, שהילדים שלי בבית כבר לא יהיו הנכדים של איינשטיין והם גם ככה אינטיגלנטיים למרות שאמא שלהם מעשנת סיגירה ביום... מה שמטריד אותי יותר זה כשאת בהריון, פתאום לכולם יש זכות להגיד לך מה בריא, מה טוב, מה אסור - ולי לא זכור שפניתי לייעוץ /הכוונה מכל סוג שהוא...... זה יותר מעצבן אותי אם כבר הנושא עולה. ברור לי שזה לא בריא. גם לא בריא צבעי מאכל/אוכל תעשייתי/זיהום אויר/אנשים מעצבנים.......

למיטב ידיעתי

השליה אינה מסננת רעלים מ 6 סיגריות זה כמו להגיד שאפידורל לחלוטין אינו משפיע על העובר. בקיצור - לא נכון. ולמרות זאת - לא הייתי ממליצה על 6 סיגריות, גם לא על אחת, אבל גם לא הייתי ממליצה לאישה בהריון להיות 24 שעות ביממה עצבנית ולחוצה בגלל שהיא לא יכולה לעשן. גם לאלו יש השפעות על העובר. בהצלחה להתאפקות.

איך לא סיפרת לי??

בתור חברה באחוות המעשנות הרשמית, ולמען אחת שלא קנתה עדיין אף ספר... איך לא שיתפת בחדשה המרעישה?: "בספר של בר כתוב בפירוש שאם מפסיקים עד חודש 4 (שבוע 16...) אין הבדלים בין עוברים של מעשנות לעוברים של לא-מעשנות. כנ"ל אח"כ כילדים...." יש בזה משהו מעודד... עכשיו אני מבינה משהו שנאמר במאמר מוסגר בסדרה 40 שבועות שלא הבנתי... בשבוע 15 הקריינית אומרת "אם לא הפסקת עד עכשיו לעשן, זה הזמן. בשבוע 15...." אז יש לי עוד כמה ימים לעשות שינוי של 180 מעלות, הא?

limor zs

New member
אני אישית לא מעשנת אבל

דודה של בעלי בכל שלוש ההריונות שלה קיבלה מרופא אישור לעשן עד 6 סיגריות (אני חושבת) בגלל שהוא טוען שבלי הסיגריות היא עצבנית יותר מידי וזה עלול לפגוע בהריון ובעובר יותר מאשר אם תעשן מעט מידי פעם.

תודה מפל וכל הבנות

האמת שיש הגיון כי אני נורא עצבנית בלי ונראה לי שה יכול לגרום לסיכון יותר מאשר איזו סיגריה שניים ביום אני פשוט אעבור את השליש הראשון ותהיה לי שקיפות עורפית ואתייעץ עם הרופא שלי תודה על הכנות ולדעתי כולכן תהיינה אמהות מקסימות גם המעשנות וגם הלא

למעלה