עישון בבית הספר

netnet

New member
עישון בבית הספר

אני לומדת בבית ספר יסודי, בו יש כיתות מא-ח, ולתלמידים אסור לעשן. למורים כמובן מותר "כי תלמיד ומורה זה לא אותו דבר". אבל בכלליות-מותר לעשן בשטח בית הספר? הרי בית הספר הוא מקום ציבורי ואסור לעשן במקומות ציבוריים. בנוסף למורות יש פינת עישון, אך היא נמצאת בבית כנסת שהוא בעצם חלק מבית הספר וכדי להיכנס אליו צריך לעבור גם בבית הספר, וגם כדי להגיע לחצר צריך לעבור דרך בית הכנסת. וכשהמורות לא מעשנות בבית הכנסת, הן יושבות בחוץ בחצר, ליד התלמידים, כל המורות המעשנות בבת אחת, וכאשר רוצים ללכת לדבר איתן שואפים עשן... האם ניתן לעשות משהו בנידון?

שירלי18

New member
עישון בחצר בית הספר...

עישון בחצר בית הספר הוא תופעה שכיחה.. אבל מה אתם אומרים על המקרה הבא: אני לשמחתי הרבה סיימתי השנה את 12 שנות הלימוד בבית הספר... למה לשמחתי? יש הרבה סיבות. אחת מהן, והרלוונטית במקרה זה היא המורה הנחמדה שלנו להסטוריה: 34 תלמידים יושבים בתוך כיתה ומנסים להבין חומר חשוב לבגרות. כולם מתרכזים, חושבים, דנים בבעיות, אבל פתאום המורה המתוקה שלנו מחליטה שהיא "חייבת סיגריה". . . אוקיי. מיד היא מטילה עלינו עבודת קריאה של 11 עמודים ויוצאת במהירות אל המסדרון. בכמה מימי החורף היא אפילו נשארת בתוך הכיתה. רבים מהחבר´ה בכיתה לוקחים את זה בחיוך, מורה "קולית", כך אומרים. אבל מבחינה חוקית: האם זה מותר? ומבחינה מוסרית: האם זה בסדר? ומבחינת כבוד לאדם? מה דעתכם? אני אישית כבר סיימתי ללמוד. אבל הנה לכם עוד מקרה לא צודק שאין הרבה מה לעשות לגביו. למה אין הרבה מה לעשות? ובכן, מצד אחד ההנהלה הזהירה אותה. מצד שני ידוע לכול, ומסיבות שאינן ברורות לי, שלא ניתן יהיה להשיג מורה מחליפה לה וכמו כן, מסיבות של ותק, לא יהיה משתלם לבית הספר לפטר אותה. אני שואלת את עצמי, איפה משרד החינוך. איפה המוסר של בני האדם. מדוע עליי לנשום אוויר אשר הוכח מדעית כי הוא פוגע בבריאות? האם צריך להרשות למורים להתנהג בצורה הזו? הגעתי למסקנה שכבר אין מה לעשות.. יש כול כך הרבה שחיתות.. פשוט נמאס. השאלה שלך כול כך בסדר והתשובה לה כול כך לא. שירלי

netnet

New member
כן, אבל האם יש חוק

האוסר הגבלת עישון של מורים ליד תלמידים? ושירלי, אני שמחה לראות אותך בפורום הזה =)

שירלי18

New member
../images/Emo9.gif../images/Emo8.gif../images/Emo9.gif

גם אני שמחתי לפגוש אותך כאן!!
שירלי

the @ man

New member
ואני שמח לראות את שתיכן למקרה ש

אתם יודעות מי אני....נטע אמורה לדעת...ושירלי אני חושב שיודעת....

the @ man

New member
שמעו מקרה

שירלי שלחי לי מסר.... הנה: יש לנו שרת שאוהב לעשן כל הזמן ויש חוק נגד עישון ועוד ליד ילדים והכיתה שלנו איתו מכיתה ד´ בכאסח אבל הערנו לו שאסור לעשן בביצפר אז הוא רדף אחריי חבר שלי עם מגרפה נתן סטירה לאיזה ילדה וניסה לבעוט באחר כשפנינו למנהל הוא אמר שהענין יטופל אך עדיין יש לנו סיגריות בכל מקום שירלי שלחי לי מסר!או באודיגו

igalgolan

New member
מה ניתן לעשות

נהוג "לזלזל" בחוק האוסר עישון, אך יש מה לעשות. פניה לבג"ץ בנושא העישון באוניברסיטת חיפה הניבה תוצאות מרשימות. אם יש נכונות להשקיע (זמן ו כסף) ניתן לעשות את הפעולות הבאות (הסדר חשוב): 1. לצלם את המורה מעשן במקום אסור. 2.לפנות להנהת בית הספר. 3. אם 2 לא עזר לפנות למשרד החינוך. 4. אם 3 לא עזר לפנות לבית המשפט (בג"ץ) שיאכוף בצו מתאים על משרד החינוך לפקח על בתי הספר בנושא זה. ברור שאם מספר אזרחים שעינינם הוא בבתי ספר שונים יתאחדו למאבק בנושא ההוצאה הכספית הצפויה תהיה נמוכה. בהצלחה יגאל גולן

למעלה